Újabb bónuszkód, benne egy elmés újítással

Egy szimpla bónuszkód, szót sem érdemelne, de itt ez egészen más, a benne levő egyik ajándék, egy bevezetett újabb praktikum miatt nagyon megtetszett nekem. Nem csak arról írok ha valami rossz, mint mondjuk egy napokig tartó NPC bug, hanem arról is írok, amikor valami jó 🙂

ajándékKb. 16 órával ezelőtt érkezett meg a DSO hivatalos hírlevele, természetesen Gmail -em megfelelő helyére, a Promóciók szekcióba. S tényleg egy promócióról van szó, igaz minden DSO hírlevélnek ez a lényege, csak van ami beváltja a hozzáfűzött reményeket, a Bigpoint szemléletéből nézve, valami pedig nem. Nem tudom, hogy a mostani bravúros megoldáshoz, bárki segített -e nekik, ötlettel, vagy pedig a saját szellemi termékük volt, de a lényeg a lényeg, hogy ahogy Twitteren is elcsicseregtem, lelkes követőimnek, a DSNB-X2W3-ZTRH-HG8X bónuszkód egy — két talán annyira nem is érdekes ajándék mellett tartalmazott egy 3 napig érvényes prémium tagságot is. Természetesen így magában ez sem újdonság, hiszen marketing szempontokra teljesen jól visszavezethetően, a Bigpoint nem először alkalmazta már a 3 napig érvényes prémium tagsághoz fűződő ajándékot. Ez ugyanis a nagyon jól kigondolt, előfizetői tábor építéséhez vezető útszakasz, amely egyáltalán nem idegesítő reklámhadjáratba van burkolva (például felugráló idegesítő pop-up), hanem egy olyan csomagba ami igenis tetszésindexet generál a játékosok berkeiben. Ezzel eddig a gond csupán az volt, hogy a rendszer önhatalmúlag adta ezt a 3 napos prémiumos kupont, s hát ügye tudjuk, hogy a kuponkódok beváltásának van egy határideje… aki kapja marja elve alapján, ha nem váltod be az adott határidőre, akkor azt a lehetőséget fújhatod. S eddig az történt, hogy miután beváltottad a 3 napos prémium tagsághoz való kupont, a rendszer már rögtön be is élesítette rád és bizony ketyegett a 72 óra időtartama minden egyes másodperccel. A megoldás egyáltalán nem volt jó, csak azon csodálkozom, hogy annak idején eme negatívumról nem cikkeztem. Azért nem volt jó, mert mi a helyzet, ha beváltod a kódot, hogy le ne késd a beváltási időd, de épp egy nyári szabadságon vagy, vagy bármi egyéb köhömmm értelmesebb dologgal óhajtasz foglalkozni és magasról teszel a DSO-ra? Eddig a háttérben a 3 nap elszállt, s vele együtt a +1 teljes trezorod is, amit a 3 napos prémium tagságod jelentett.

Szerencsére a mostani bónuszkód, ezt az ajándékot már értelmesebb formába csomagolta nekünk, s így az ajándék, valóban ajándékká változott.

Az alábbi képnek megfelelően lehetett eme ajándékhoz tartozó ikont felfedezni a bónuszkód sikeres aktiválása után az eszköztárban:

elhasznalodo-premium-tagsag-ajandek-ikonjaEz egy egyszer felhasználható, elhasználódó ikon, amely nyújtja a 3 napos prémium tagságod. Azonban szerencsére ezt az ikont bármikor felhasználhatod. Például ha nincs jobb dogod, mint épp DSO-n lógni, s tudod, hogy pár napig lesz jó pár órád, akkor kényednek, kedvednek megfelelően elkezdheted a használatát amikor csak akarod 😉

A mai napig a bónuszkódok beváltása azok számára egy kicsit kényelmetlen akik kizárólag kliensen keresztül játszanak. Talán meglepő, de nagyon sokan még azt sem tudják, hogy mi az a játékon belül néha napján előforduló bónuszkód, s azt hol lehet aktiválni. Kizárólag bejelentkezés után, webes felületen van lehetőség, a bónuszkód aktiválására. A cikk további részében screenshot-ok formájában számukra prezentálom az aktiválás menetét.

1. Lépj be a Drakensang Online weboldalán keresztül 😉

www.drakensang.hu

dso-belepes-weboldalon-keresztul

Gondolom kitaláltad, hogy ha már ott vagy, nincs más tenni valód mint klikk a JÁTÉK MOST feliratra.

2. Felhasználói név és jelszó

login-password-dso

Azért ennyire egyszerűen nem úszod meg mert bürokrácia ezerrel, persze ha mindig FB-n lógsz az már más kategória 😉

3. Nyugi, már csak egy kicsit kell kibírnod 😉

kuponok-bevaltasa-dso

Ezen az oldalon a legörgetés nélkül is látni fogod ezt a dobozt, a kupon felirattal, s ha még le is görgeted akkor a BÓNUSZ HASZNÁLATA gomb is rendelkezésedre áll. Ellentétben a játék chat rendszerével, szerencsére a Ctrl+V megoldás itt működik, így ha kapsz egy bónuszkódot, email-ben, vagy éppenséggel nyomon követed a Drakensang Online egyetlen valóban hivatalos Facebook oldalát, akkor amely kódot Ctrl+C-vel kimásolsz, itt bevághatod neki Ctrl+V-vel, s még csak meg sem erőltetted magad 🙂

Amúgy a DSO Facebook oldalára nem véletlenül használtam az előbb a hivatalos jelzőt. A Facebook rendszere ugyanis a legjobb eszköze marketing szempontból a hivatalos márka eltérítéseknek! Amikor tucatnyi rajongói oldal keletkezik egy adott témában, s egy — egy esetben néha maga a rajongói oldalak közül néhány, nagyobb lájk tábort épít ki magának, mint az eredeti márka tulajdonosa. Tudom hihetetlen, de az emberi hülyeségnek nincsenek korlátai, s láttam már ilyen szituációkat. Annak érdekében, hogy a Facebook megkülönböztesse a szimplán rajongói oldalakat, az eredeti márkatulajdonosok oldalaitól, megkülönböztető jelzéssel látja el azokat. Az ilyen oldalakon az Ellenőrzött oldal jelzés látható.

dso-eredeti-fb-oldala

Ha egy adott márka FB oldalát okosan követed, akkor rengeteg spam-től tudod magad megkímélni. Arról már nem is beszélve, hogy nem árt ha tudod, de a Bigpoint is csak a saját hivatalos FB oldalán közzé tett posztokért vállalhatja, akár jogi felelősségét is az adott témában!

Blogom mikroblog részét, amit a fentiekben említettem, érdemes rendszeresen követni, mert sokszor közlöm le a bónuszkódokat 😉 Adott cikken belül, sosem agitálok senkit megosztásra, de ha gondolod és hasznosnak tartod, akkor a cikk amolyan GYIKFAQ jellege miatt, a kezdőjátékosok táborában, nyugodtan oszd meg, mert hidd el, sokan sok mindent nem tudnak, de a játékon belüli állandó NOOB-ozás hatására, lehet akár kérdezni is félnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..