TP mentes farm-térkép és útmutató

Sok tekintetben változás történt a Drakensang Online életében. Egyre nehezebb a kifejezetten PvP harcokra tervezett karakterek élete. Legutóbbi cikkem nem is olyan régen írtam, szeptember vége felé, s az egyik eventet boncolgattam. Akkor még Kingshill is teljesen más volt. Viszont az újonnan regisztrált karakterek számára már akkor is kezdtek bevezetni egy sokkal tartalmasabb, eme világba való bebocsátáshoz szükséges kezdő feladatsort.Annyira tartalmasra sikeredett az új feladatsor, amit az új regisztrálóknak tartanak fent, hogy már nem lehet csakúgy 2 max. 3 szintes fejlődésből megúszni a Grimfordba való belépésnek jogát. Az új játékosok, s tartozzanak bármelyik kaszthoz is, amíg eljutnak Grimfordig, addigra garantáltan 6. tapasztalati szinten lesznek. A már – már professzionális ismeretekkel rendelkező PvP-sek számára, akik valamilyen céllal szeretnének további, új karaktert is a PvP ösvényeire rávezetni, hát egy csöppet már nehezebb a dolguk mint eddig. Valószínűleg már nem fogunk találkozni olyan újabb csodákkal, hogy egy karakter a 2. tapasztalati szintjén épp egy sárkányt lovagol 😉

Kingshill-terkep

A 6. tapasztalati szinttől kezdeni a PvP stratégiát, már azért elég nagy hátrány, hiszen minél korábban fiatalabban kezdjük el a PvP-sek speciális stratégiáit, annál nagyobb az esélyünk, hogy még időben megfelelő helyet foglaljunk el a dicsőség talentum és pvp rangok listáján. Na de ne siránkozzunk, főzzünk abból ami van 😉 Ahogy a fenti térképen is látszik, Kingshill kicsit megváltozott (új arculatát 2014. október 1.-jén nyerte el a 135. javító patch-nek köszönhetően). Előny és praktikum is van ebben a változásban. Eddig a Vaderdőbe csak és kizárólag a Swerdfield legelőn keresztül lehetett eljutni. Most már közvetlenül Kingshill mint Dúria egyik legfrekventáltabb városából eljuthatunk a Vaderdőbe, onnan pedig az egyik létfontosságú kazamatába a A vad szív barlangjába is akár.

drakensang-terkep

Ebben a cikkemben, ahogy a címben is jeleztem próbálok biztosítani nektek egy TP mentes (értsd: tapasztalati pont mentes) farmoláshoz szükséges térképet. Sokan megkerestek chat-en a játék közben és mindig kérdezitek, hogy melyik helyen lehetne farmolni, s hogy lenne a legcélszerűbb. Lehet ez a rövid összeállításom lesz az ilyetén jellegű kérdésekre a legmegfelelőbb válasz. Hehe, rövid összeállításom. Ezt most olyan szarkasztikus gyönyörűséggel mondtam saját irányomba, hogy menten elalélok 😉

A rendszer átalakítások után a TP mentes önálló farmolás 12. TP szinttől vitelezhető ki:

Swerdfield_legelo_Harci

Nos a tényeket elfogadván Nektek is látnotok kell, hogy az új világban nincs helye már Darbmoornak. Valahogy eltűnt… A legkisebb szintű ellenfelek tehát ahol a farmolást el lehet kezdeni az sajnos a Swerdfield legelő. Az itt található ellenfelek már eleve 6-10. szintesek így hát megfelelő csoport nélkül egy 6. tapasztalati szinten levő új játékos sajnos már ezen a területen sem tud farmolni anélkül, hogy a TP ne jönne rá. Értelemszerűen aki a 6. tapasztalati szintjén is már a TP folyását le akarja stoppolni annak már a Swerdfield legelőre is egy legalább 12. tapasztalati szinten levő játékossal érdemes csoportot alkotnia. A 12. tapasztalati szinten levő PvP karaktereknek ez tehát egy ideális TP mentes farmolásra alkalmas hely.

A következő önálló TP mentes farmolási lehetőséget a 20. TP szinttől élvezhető:

Hagastove_barlang_Viadal

A Swerdfield legelőről lehet bemenni közvetlen a Hagastove barlangba, kazamatába. Mivel ez kazamata, nem kell félned, hogy más PvP játékossal itt összeakadsz, ha csak nem vagy vele egy csoportban 😉 Viadaleszencia betárolására is kiváló hely, de körmágusoknak sok igazság kristálya is eshet ezen a területen. Értelemszerűen itt 12-14. szintű szörnyekkel fogsz találkozni.

Ezután ismét Kingshill városából való kiindulással válik elérhetővé a Katakombák, amely önálló TP mentes farmolásra 22. TP szinttől alkalmas:

drakensang-katakombak

Viszonylag elég jól esik itt az andermant, s ha a címleteket nézzük akkor még akár egy 31. szinten levő karakter számára is esik a 6 andermant és körmágus számára ez a hely egyenlő az igazság kristályok paradicsomával. Olyan sűrűn esik igazság kristály, hogy 1 hetes farm alatt 10,000 darab simán összeszedhető itt. Az ellenfelek itt 15-16. szintesek lesznek.

A királyi kripták szintén közkedvelt farmolási terület, de önálló TP mentességre itt csak 23. TP szinttől van lehetőség:

Heredur

Tulajdonképpen ez az igazi bölcsője a körmágusoknak. Még 40. TP szintnél is gyakran járnak ide a körmágusok farmolni. Igaz minél nagyobb TP szintű karakter megy be, például az andermant annál kisebb címletben esik. De azért 31. szintnél 8-as címletekben esik és az a tapasztalatom, hogy elég sűrűn. Itt főleg a fő boss-t Heredur őfelségét érdemes újra és újra megölni. Nálam az a statisztika, hogy 4-5 körönként dobja Heredur sorsát. Ez egy jó egyedi tárgy, ami ugyan 17. szintes cucc és nekem az a véleményem, hogy fejleszteni sem érdemes, de akkor is jó kiütni ezt a tárgyat mert érdemes beolvasztani.  A királyi kriptában az ellenfelek 16-17. szintesek lesznek. Nagyon sok drágakőre is számíthatsz. Szerintem körönként legalább 3 darabot fogsz tudni szerezni! Ritka tárgyak elég sűrűn esnek. Annyira sűrűn, hogy valójában amikor én farmolok ott akkor az eszköztáramban mágikus és jó tárgyakat ezen a területen fel sem veszek, csak ritkát vagy legendásakat, illetve egyediket – szüleim mindig is mondták, hogy a szemetet ne szedjem fel a földről – s a rúna is sokkal erőteljesebb ritka és legis cuccokból.

Kingshill területéről közvetlenül elérhető a Vaderdő is, itt a TP mentes farmoláshoz 26. TP szinten kell lenned:

Vad_erdo_Harci

Annyira pozitívan erről a területről nem tudok beszámolni. Persze gondolom a droppok jelentős része kasztfüggő, s hát én jóformán a körmágus karakteremre vagyok hagyatkozva, amely némi DSO szűklátókörűséget is eredményezhet. Andermant sem esett itt olyan mennyiségben nekem, hogy annyira érdemlegesnek tartottam volna eme területet a farmolásra. Rendszerint itt csak átutazóban vagyok 😉

Vad szív barlangjai mint kazamata 28. TP szinttől már TP mentes farmolási lehetőséget biztosít:

A_vad_sziv_barlangjai_Gyogy

Az ellenfelek itt 20-22. szinten lesznek. Gyógyelixírből nagyon sok mennyiséget össze lehet itt farmolni, az andermant szerintem nem esik olyan sűrűn és a mágikus tárgyak sem a leggyakoribbak, mágikus alatt pedig az olvasztás sem olyan jelentős mértékű rúna.

A Vaderdőből el lehet jutni Silfmoor területére, ahol a TP mentes farmolás 28. tapasztalati szinttől szintén lehetséges:

silfmoor

Régebben nagyon szerettem ezt a területet. Silfmoor az olyan mint egy nagy puszta, nincsenek akadályok. Az ellenség csakúgy özönlik, tehát minden adottsága megvan, vagy megvolt, hogy egy kiváló farmolásra való terület legyen. A pálya egyik jellegzetessége, hogy teljesen eltér a többitől. Itt nem lehet megengedni magunknak azt a luxust, hogy miután megöltünk minden ellenfelet a közelünkben, szépen hagyjuk nyugiba a karakterünket, mert úgysem fog a szoftver oda betölteni már egyetlen egy ellenfelet sem. Silfmoor jellegzetessége, hogy az ellenfelek csakúgy a semmiből, váratlanul is megjelenhetnek 😉 Mintha a pályát sem kellene újra tölteni 😉 Úgy tapasztaltam régebben nagyon jó droppok jöttek innen, szinte az összes kaszt számára. Most körmágus számára annyira jó droppok nem jönnek. Andermantot, a kazamatákhoz viszonyítva sokkal silányabban dobja és a tárgyak között is kevesebb a mágikus. Rendszerint sima tárgyakat dob, illetve néha jókat is. Arany farmolásra viszont nem rossz terület, főleg ha már a hozzá kapcsolódó feladatokat is feltudjuk venni. Itt is 20-22-es ellenfelek fognak jönni!

Silfmoor területéről be lehet menni Werian menedékébe és ott vár ránk egy kazamata, amely Gyökérszurdok néven fut. Nos itt TP mentességhez már 30-as TP szint kell:

gyokerszurdok

Itt még a fák is életre kelnek 😉 Gyógyelixírek itt is szép számmal eshetnek aminek begyűjtése szerintem okos ötlet. PvP arénaharcokon belül mondjuk ezeket a potikat szerintem felhasználni pofátlanul etikátlan, de ugyanakkor ha van sok belőle, akkor egy – egy eventhez nagyon nagy segítségünkre lehetnek. 22-24 -es ellenfelekkel lehet itt összefutni. Érdemes az ellenfeleket egy pontba kergetni és egy megsemmisítő csapást mérni rájuk, hogy lehetőleg egy lövésre terüljenek ki. Ez ugyanis elősegíti az értékesebb droppokat, jól lehet ez általánossággal az összes területre érvényes.

További helyek, amelyek még Silfmoor -on keresztül megközelíthetők:

Örök berek – ez egy kazamata ahol 22 – 25-ös ellenfelekkel találkozhatsz, tehát a TP mentességet 31-es szinten tudod élvezni. Érdemes itt a fő boss-t a macit sokszor megölni, mert dobhat egyedi tárgyat, amely ugyan egy hajítófát sem ér, lévén két kezes eszköz, de olvasztásra mindenképpen jó!

Lélekbörtön – ez egy nagyon jó kazamata, farmolásra körmágusnak kiváló hely. 23-25-ös szintű ellenfelekkel lehet itt összefutni, tehát 31-es szint adja a TP mentességet itt is. Igazság kristály, drágakövek, andermant szerintem nagyon jó mennyiségben esik.

Hazugság laboratóriuma – ide kizárólag a Lélekbörtönön keresztül lehet eljutni (vagy persze jó pénzért teleportálva). Az itt található ellenfelek 24-26-os szintűek, tehát a TP mentesség csupán 32-es szinttől garantált. Ennek a helynek a tulajdonsága is ugyanaz mint a Lélekbörtöné, szerintem nem érdemes kihagyni.

Khalys Elíziuma – itt igazából egy ellenfél van, egy fő boss. Nem tudok arról nyilatkozni, hogy ennek likvidálása milyen pozitív hozadékkal kecsegtethet. Én akár hányszor öltem meg, számomra semmi érdekeset / értékeset nem dobott még. Arra legalább jó, hogy szinte garantált, hogy mágikus cuccokat fog dobni. Azért megjegyzem van ennek egy hard módja is (de az szintfüggő, természetes, hogy az már értékes cuccokat is dobhat).

Troll szurdok – ezt is el lehet érni Silfmoor-on keresztül. Az ellenfelek itt 25-26-os szintűek, tehát igazából ez is 32-es szinten biztosítja a TP mentességet. Úgy tapasztaltam az andermantot elég jól dobálja, s ha az ember 31-es TP szinten van akkor is kényelmesen tud ezen a területen harcolni, max. ki kell hagyni azokat a boss-okat ahonnan a TP folyna.

Azok a helyek ahonnan a Troll szurdokból lehet eljutni:

Loxley kavernál – 25 – 26-os szintűek az ellenfelek. Ezt a kazamatát nagyon ajánlom. Relatív mindenféle tárgy jól esik itt és nagyon ajánlott szépen türelmesen többször egymás után is Archanát (jó nagy gusztustalan pók) megölni, mert szépen dobja a pókszív botot, s ez az egyedi tárgy még arra is jó, ha nincs más jobb, egyedi fegyvered, hogy ezt tovább fejleszd, szintednek megfelelőre, vagy még a fölé is esetleg. 32-es szinttől tudsz itt egymagadban TP mentesen bűvészkedni.

A Troll szurdokból máshova innen már nem lehet eljutni, csak újabb, nagyobb városi területre az Ellenállás táborába.

Azok a helyek, ahonnan az Ellenállás táborából tudsz eljutni:

Égő part – 26-27-es szintű ellenfelek vannak itt, tehát 33-as TP szinten kell, hogy legyél annak érdekében, hogy ne menjen rád a TP. Mágikus tárgyak jó aránnyal esnek, igazság kristálya is.

Az Égő partról megközelíthető helyek:

Teganswall – 27-28-as szintű ellenfelek lesznek, kazamata, farmolásra kiváló hely. Szerintem minden esik itt, aminek esnie kell. Egy kör alatt drágakőt akár 4x is dobhat, ami azért jelentős. Andermant drop aránya szintén jó, kék eszencia is jól esik ezen a területen. 34-es TP szinten kell, hogy legyél a TP mentesség érdekében.

Titkos főhadiszállás – 27-28-as ellenfelek szintén, mágikus és ritka tárgyak dopjának aránya itt szerintem nagyon jó, persze körmágus szemmel nézvén a dolgokat. A Titkos főhadiszállás és Teganswall között belső átjáró is van, tehát kényünk kedvünk szerint újra töltögethetjük mindig a pályát, nagyobb farmolási műveletek kivitelezése érdekében.

Teganswall területéről elérhető farmolási célpontok:

Tengasruh – 28-as szintű ellenfelek lesznek itt, neked 34-es szintűnek kell lenned a TP elkerülése érdekében. Pozitív véleményem van erről a helyről is, bár értelemszerűen én itt csak csoportban farmolok.

Sárkánykaverna – 28 – 29-es szintű ellenfelek, tehát a TP mentesség csak 35-ös szinten realizálható. Gyógyelixír, andermant, igazság kristálya jó arányban esik. Nekem egyedi tárgy itt még nem esett egyszer sem…

A Sárkánykavernán keresztül vezet az út a Titkos szentségbe: 29-30 -as szintű ellenfelek vannak itt, tehát a TP mentes önálló belépő az a 36. szint.

duria-terkepe

Az eddigi helyiségek elemzésével tulajdonképpen a fenti térkép egyik felén már túl is vagyunk. A másik felén teljes mértékben már nem érdemes átmenni, hiszen a TP folyás visszatartásának művészete, kb. 40 – 41. tapasztalati szintig érdekes, utána már nem nagyon. Egy igazán erős PvP karakter, amely valamit is ad magára az teljesen evidens, hogy a fegyverzetét, tárgyait igyekszik legalább 6-7 szinttel a saját szintje felett tartani. Egy erős PvP -s 40-es tapasztalati szintem már 48, 50-re felfejlesztett eszközökkel rendelkezik, onnan meg már úgysincs tovább 😉

Jarishofn városból elérhető célpontok, amelyek szintén alkalmasak TP mentes farmolásra:

Torstrond – 29-31 -es ellenfelek vannak itt. TP mentességet önálló harc esetén csak 37-es tapasztalati szinttől kaphatunk. Nagyon kellemes hely, lenyűgöz ennek a területnek a havasi tája. Tulajdonképpen ez a Normannok birodalma. Az egyik PvP feladat által megnyerhető maskara a Normannok ruhája nagyon illik ám ide 🙂 Tapasztalatom szerint az andermant jól esik itt.

Torstrodon keresztül vezet az út a Vaserdőbe. Közkedvelt terület. Andermantot is viszonylag jó rendszerességgel dobja, sok mágikus tárgyra lehet számítani, s olyan tárgyak is eshetnek amelyek több ezüstöt érnek, tehát arany farmolására is remek hely. 31-32. szintű ellenfelek lesznek itt, tehát 38. tapasztalati szinten lehet a TP mentességet ezen a területen elérni.  A Vaserdőhöz közel van Hogins Bányája, amely egy városi terület és itt Njord Larsson -NPC (None Player Character) lesz a segítségedre a kényelmes arany farmolásban. Azok a 38. tapasztalati szinten levők akik már ezt a feladatot elvégezték egyszer, újra elvégezhetik, de szerencsére az újra és újra történő feladat végrehajtás további TP emelkedést már nem fog hozni, ugyanakkor Njord Larsson által biztosított két feladat 1) Az életető tűz és 2) A fagy fogságában nagyon egyszerű lehetőséget biztosít az arany gyors megszerzésére. A gyors lovaglás tudás talentumának birtokában és egy sárkány, vagy szerkezet segítségével nagyon hamar meg lehet járni 4-5 kört aminek eredménye egy teljes arany 🙂

A Vaserdőn keresztül még megközelíthető az Örök őrhely, amely egy kazamata  33-35-ös szintű ellenfelekkel. 41. TP szinttől lehet itt csak TP menetsen farmolni. Valahol ez is már a PvP stratégiai küzdelmek utolsó fázisába tartozik. A hely igazi sajátossága Hjalgrimur Sigimar (mindenki csak Sigi néven hivatkozik rá). Csoportban hard módban érdemes megölni, akkor nagyon jó dropokra lehet számítani, akár például a Jég mesterruhája is eshet, amely egy speciális egyedi tárgy és körmágusoknak nagyon hasznos, mert növeli az életerőt (HP) rendesen. Igaz normál módban is érdemes Sigi-t likvidálni. Egyszer eme pozitív élményemről írtam cikket: Sigi farmolása normál módban.

Hogins Bányájából elérhető 40. szinten levő karaktereknek való TP mentes farmolást biztosító kazamata:

Vashegyek – az ellenfelek itt 32-34-es szintűek. Több ezüstöt érő tárgyak eshetnek, jó az andermant drop, az igazság kristály és a gyógyelixírek drop esélye.

Jarishofnból el lehet látogatni a Tengersír területére is. Ez azoknak lehet érdekes leginkább, akik már kezdenek belekóstolgatni a különböző köztes világokba, úgy mint például Q1. A köztes világokra az a jellemző, hogy mindig pontosan a szintednek megfelelő szintű ellenfeleket kapsz, amelyek azért az egyéb átlagos területeken levő ellenfelektől kicsit eltérően – egyesek megfogalmazása szerint brutálisra sikeredett – talán épp ezért nem nagyon megy a legtöbb karakternek az itteni harc soloban. A köztes világok nagyon jó területek farmolásra. Az andermant itt esik a legnagyobb címletben, s egyébként a szféra kristály is, amely szinte az összes event beléptetője, itt esik a leggyakrabban. 30. tapasztalati szinttől lehet a Q1-re belépni. Javaslom próbálj meg 36-37-es tagokkal csoportot alkotni, hogy TP mentesen tudj farmolni. Az önálló TP mentes farmolás, itt lehetetlen, pont abból a tulajdonságából adódóan, hogy mindig a szintednek megfelelő ellenfelekkel kell megküzdened. Jarishofnból még eljuthatsz egy másik városba Ellonidosba, amely hangulatos, olyan mediterrán jelleget ölt (szerintem nagyon jó lett itt a grafika).

Ellondiosból elérhető célpont, ahova már 42. tapasztalati szint szükséges a TP mentességhez:

Az utolsó harci terület amit megemlítenék az Mystras. Más ennél magasabb területeket már nem érdemes megemlítenem a fenti okokra vissza vezetve, hiszen már ezen a területen is az ellenfelek  35-36. szintűek ahol a TP-t csakis 42. tapasztalati szinttel lehet hatástalanítani. Igazából már 42. szintű karaktereknek sincs sok értelme odafigyelni a TP folyásra, bár ez stratégia kérdése, de mindenképpen ez már az utolsó fázis.

Jelen cikkem természetesen nem lehet teljes és objektív. Már csak azért sem, mert az észrevételezéseimet kizárólag a körmágus karakterből kiindulva alapoztam. Ezért lenne fontos, hogy szólj nyugodtan hozzá a cikkhez, ha esetleg egy másik kasztot képviselsz, vagy szeretnéd elmondani másoknak, hogy milyen területen mi jó dolgok tudnak esni.

Farmolásra tipp, javaslat azoknak akik már erős PvP karaktert tudtak az eddigiek alapján összetákolni:

Atlantisz Szívét mindenféleképpen javaslom. Ez Ashraya (vízi város) területéről érhető el. Csak csoportban javaslom, +6 szinttel nagyobb társakkal mint Te és csak akkor ha elég erős a karaktered már ahhoz, hogy megbirkózz nálad +8 szinttel nagyobb ellenfelekkel. Azért fontos, hogy egyedül is tudd ölni Atlantisz Szívének szörnyeit, mert ha nagy nehezen a nálad amúgy 6-7 esetleg 10 szinttel nagyobb játékosok fel is vesznek a csoportba, akkor nem szeretnének feletted őrangyalkát játszani!

Atlantisz Szívéhez egy kis kedvcsináló egy régebbi videómból és már búcsúzok is:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kbqT6CZX8eo]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..