Télorom event – a karácsonyi unikom

Mivel a blog szempontjából az egész december hónapot ellustálkodtam, úgy gondoltam ideje írnom már Kedves Olvasóimnak egy – két sort — na jó ne kövezzetek meg, legalább Ti ne lányok, érezzetek együtt velem, hiszen például a teljes Karácsonyt a konyhában töltöttem —, szóval ideje volt kreálnom valamit. Ígérem, eme eseményről írt cikkem is pontosan ugyanolyan unalmas lesz mint maga az event volt 🙂

Viccesen kezdem soraimat, ugyanakkor amit írok azt halálosan komolyan gondolom. Ez a Télorom nevű karácsonyi event már a 2013-as ünnepek során is előjött. Természetesen akkor én magam még nem lehettem ennek aktív részese, hiszen Btamás körmágus karakterem is pont akkor született, amikor ez a blog elkezdődött. Az egyik játékos társamtól, aki Sexydaemon névre hallgat, tudtam meg még nagyon sok részletet a 2013-as Télorom verzióról. Azért kezdtem cikkem halálos unalom kifejezéssel, mert a fejlesztők úgy tűnik, a teljes december hónapot ki óhajtották venni szabadságként, ugyanis a 2014-es Télorom egy fikarcnyit sem változott semmiben (leszámítva azt az egyetlen dolgot, hogy úgy látszik az idei Jézuska nem ölt ugyanolyan nagyot mint a tavalyi, mert az event során levő ajándékdobozok bizony jószerével jó vagy maximum mágikus cuccokat tartalmaztak, s még az sem volt garantált, hogy szintszámmal megegyezőt kapjon a játékos, míg a 2013-as gazdagabb volt, hiszen ott 90%-os előfordulási aránnyal ritka cucc volt a meglepi ládákban, ami magát az eventet is már csak farmolási jellege miatt is rentábilissé tudta tenni akár PvP karakterek számára is akik rühellik a TP-t).

Ebben a 2014-es évben az esemény december 1-jén kezdődött és december 31-ig tart(ott)!
telorom-event-haladasom

Ahogyan az általam mellékelt event – haladás is mutatja, a megnyerhető cuccok, pontosan ugyanazok voltak mint a 2013-as Télorom esemény során. Teljesítettem az eseményt maximálisan, mert az esetek többségében ha belefogok egy eseménybe azt végig is szoktam csinálni. Mindazonáltal megjegyzem, nem tartom olyan érdekesnek ezt a Télorom event pályát, hogy az ember ennyiszer végig menjen rajta. Míg a 9000 mézes keksz összejön, az ember kifejezetten ráun az egészre. S ez még akkor is igaz, ha map1-en vagy éppenséggel map2-n megöljük a fő boss-t, a macit. Map1-en 150 mézes kekszet ad, map2-n pedig értékes egyedi tárgyat is dobhat akár.

Mielőtt a teljes Télorom event kivesézésébe belekezdenék a magam házsártos módján, azért rögtön egy kis kritika a fejlesztők arcába. A 2014-es Télorom idejére is a leírásban meghirdették az alábbit:

Napi bejelentkezési bónusz
Minden nap az első bejelentkezéskor kaptok egy Tél ünnepének zokniját amely 40 cukorrépát és 100 hóeszenciát tartalmaz

[​IMG] ​ ”

Nos ez az, amit én egyetlen egy bejelentkezésemkor kaptam csupán, az első nap amikor elkezdtem az eventet. Az összes többi nap már soha nem kaptam semmit, így elég sok időt kellett fordítanom a hóeszenciák farmolására. Más játékosok is jeleztek vissza nekem és ők is azt mondták, hogy bizony a napi első bejelentkezésükkor ők sem kaptak semmilyen répát vagy hóeszenciát.

Szóval ezerrel kellett mindazoknak farmolnia hóeszenciára akik Mancs mesterrel is szerettek volna rendszeresen a pályák végén megküzdeni, mert 400 hóesszencia alatt szerintem megpróbálni is felesleges. Ennek következtében, szinte egymást dugták a hóemberek környékén a drágalátos PvP karakterek, a különböző pályákon. A hóemberek azok, amelyek egy cukorrépa ellenében véletlenszerűen adnak valamennyi hóeszenciát. Például 2x, 20x, 50x, 100x változatban. Nekem nagyon sokszor mákom volt, mert sokszor kaptam 100x hóeszenciát, csak hát a többi PvP karakter miatt nagyon gyors reflexekkel kellett rendelkeznem. Cukorrépát sajnos csak olyan területeken lehetett szerezni, ahol a karakterre a TP (tapasztalati pont) is úgy folyt mint a Niagara vízesés. Érdemes volt tehát a cukorrépákra is úgy farmolni, ahogy az eventre is bemenni, 6 szinttel nagyobb játékosokkal 🙂 Szerencsére már a hóeszenciát a meglévő cukorrépákra alapozva olyan alacsonyabb területeken is lehetett farmolni, ahol egyáltalán nem jött TP. Ennek köszönhetően legalább 2K-t össze is harácsoltam magamnak. Ugyan már befejeztem az eventet, de egy rahedli van belőle. De nem baj, gátlástalanul el fogom használni az aréna harcok során 😉

Nem tudom megállni, hogy egy vélhetően brit faszkalap dumáját ne adjam közre, aki úgy járőrözött a hóemberek környékén mint zsidóban a fájdalom. 45-ös szintű karakter volt és gátlástalanul a 20-as szintű karaktereket is legyilkolta. Engem is sikerrel legyilkolt természetesen… megkérdeztem tőle, fair dolognak érzi -e, s ez a mesébe illő válasz jött tőle: “I don’t care I just got back from the work and I don’t wanna waste my time with stupid idiot noob like you, next time move away from my snow man!” Hát ez beszédes volt. Ha igaz amit ír, akkor felnőtt kategória, hiszen dolgozik, de elméje alapján nekem úgy tűnik, egy 12 éves kisded gyermek szintjén lehet, ugyanis hóeszenciáért így remegni és ennyire komolyan venni ezt az egészet, még rajta kívül nem láttam soha senkit 🙂

Nos, de akkor vágjunk bele a nyitóképbe, hogy is kezdődött minden. A Télorom event központi helye Duria egyik legszebb és legfrekventáltabb városa, az események fellegvára, természetesen Kingshill.

telorom-event-elokep

Az első és legfontosabb, hogy tegyük tiszteletünket a szépséges Antonia királynőnél, aki majd ellát bennünket feladattal, hogy pontosan mit csináljunk.

antonia-kiralyno-feladat-telorom-event Phestos, akire már Antonia királynő is utalt, rejteget számunkra még további két feladatot, amelyet az alábbi képek prezentálnak.

phestos-keksz-csata-tel-kozepen

antonia-kiralyno-feladat-telorom-event

teli-tortenet-1-jullov

A Télorom event során nagyjából a fenti képeknek megfelelő feladatok várnak Duria hőseire. Mielőtt bárki is úgy gondolná, na könnyen teljesíthető az event, hiszen ha a feladatok között akad 200 mézes kekszes változat is akkor a 9000 mézes keksz könnyen összegyűjthető ám… na az nagyot téved, ugyanis a feladatok csupán egyszer teljesíthetők! S eme tény mellett, még ha valaki mindig meg is öli map1-en a mackót (amire kicsi az esély) akkor is bizony legalább 60 fordulót jelent, ami 60*25 répát is jelent egyben.

A feladatok között akadt még olyan is, hogy Jullov (valamely rokonának, talán nővérének, elnézést de a jó ég se emlékszik már rá) megvédése… Ez a szokásos beültetett eventes cucc, hiszen megvédéses feladat például az Eszenciák sivataga event során is volt, meg még egy csomó másikban is. A jutalma az event során megnyerhető rénszarvas egyik kelléke volt. Még akadt kettő másik feladat is, amivel a másik két kelléket is meglehetett szerezni. Magát a rénszarvast pedig kb. olyan 5220 mézes keksz környékén lehetett megkaparintani és a munkapad segítségével a három kiegészítő kellékkel együtt egy gyors, ünnepi rénszarvast lehetett fabrikálni belőle ami persze a gyors lovaglás tudás talentumát is igényli. Ez volt az egyik ok amiért bekapcsolódtam az eventbe, legyen a Jáde sárkányom mellett egy ünnepi rénszarvas is 🙂

btamas-unnepi-renszarvassal-telorom-eventbol

Ha jobban végig gondolom még további két tényező is inspirált erre az eseményre. Mivel körmágus karakter vagyok, így élek, halok a minél több életerőért. Valahol a rénszarvas után lehetett nyerni egy olyan speciális fej tárgyban alkalmazható követ (tél ünnepének csillaga), amely +1% életerőt biztosít a karakter számára. Nem olyan sok, de több mint a semmi és hát egy 16-os életerő drágakövet is össze farmolgatni a sok apró +3-as életerő kövekből, nem két perc, szóval ennek azért örültem.  A másik ami még megnyerő volt számomra a bekaszálható sárkánypénzek. Összesen 620 sárkánypénzt lehetett szerezni. Ahogy az események vége fele lenni szokott, a Gnób érkezését megfelelően szinkronizálták. Ő az a különleges kereskedő, akinél el lehet verni a sárkánypénzeket.

A cikk teljességének érdekében leírom azt is, hogy pontosan miket lehetett nyerni. Ahogy a fejlesztőket ismerem a következő karácsonyi event is, ugyanez az uncsi Télorom lesz, a sokak számára idegtépő lövő folyosóival, szóval nem árt ha teljes a cikk 😉

Drágakő tartó – 45x mézes keksz jutalma. Könnyű megszerezni, és annyit is ér. 3 darab +3-as drágakő van benne. Életerő kövek, minden ellenállás, de persze sebző kőről ne is álmodj…

Fagybomba – akár városon belül is elhasználható, riogatva vele a szegény várospolgárokat. Az égvilágon semmire nem jó!!! A leírás alapján rémületet okoz, de mivel nincs sebzése, így nem rémületet okoz, hanem röhögőgörcsöt. Én azonnal ellőttem mind, ne foglalja az eszköztáramban feleslegesen a helyet.

Rombolás eszenciája – ez legalább jó, eventen belül és PvP -ben is haszna volt 😉

Királyi fácánsült – a leírása alapján +30% védelmi értéket ad. Rendszerint akkor használtam, amikor a pálya végén mentem be a drága jó mackóhoz. Nos a királyi fácánsült, annyit ért, mint halottnak a csók!

Dolgos gnóm – aranyos és hasznos kis rabszolga aki 5%-al több életerőpontot ad. Ezekkel mindig csak az a bajom, hogyha mondjuk van egy nyulam is, amely 5%-al több kritikus találati értéket ad, akkor a kettő együtt sajna nem használható 😉

Hóember – ünnepbe illő, aranyos marhaság, és megmarad örökre, nem elhasználódó. Stratégiai szerepe nincs, csak design, egyel több tárhely fogó.

Hógolyózás – erre sem tudok mást írni, mint előző társára. Csupa hasznos dolgok mi? 🙂

Tél ünnepének drágaköves zsákja – na ennek már picit lehetett örülni, adott egy +10-es védelmi érték követ.

Rénszarvas – meglovagolható. Csak így natúr is használható, és ekkor elég hozzá a lovaglás talentuma. De aki elvégezte a három eventes feladatot, amely Jullovhoz kötődött, akkor gyors lovaglást igénylő ünnepi rénszarvassá lehetett alakítani, a munkapad segítségével.

Tél ünnepének csillaga – nos igen, hasznos, az egyik fej tárgyban lehet alkalmazni +1% életerő.

Fagyos fogság (rémálom) – ezt még nem tanulmányoztam át, de ha majd felhasználom, akkor lehet erről külön cikkezek és innen belinkelem nektek.

Téli ünnepi zsák: a hatalom kabátja tudás talentumát igényli. Tulajdonképpen érdemes megtartani, mert farmoláskor nagyon jól jöhet, hiszen +3% esély lesz arra, hogy normál szörnyektől valamilyen értelmes, olvasztani való tárgy essen. Más hasznos funkciója aligha lesz. Eszébe ne jusson valakinek a 100 aranyos, vagy 1000 aranyos hatalom kabátját erre a vacakra lecserélni 😉

Mik is azok a télorom malackák?

telorom-malacok

Nos ez a fejlesztők egyik igen pihent agyú megoldása. A pálya különböző területein (legyen az normal mód vagy hard mód) apró fehér alig látható, maximálisan háttérbe beleolvadó vajszínű malackákat, ikonokat helyeztek el. Ha a játékos rákattint akkor 10x mézes kekszet kap minden további nélkül. A fenti térkép megpróbálja pontok segítségével megjelölni a malackák előfordulási helyeit. Én azt mondom, ha megtalálod akár a térkép alapján is, malacod van 😉 Van egy hely a háztetőn a kémény közelében, ahol szintén van egy malacka de csak 16:9 -es monitor módban észlelhető, egyébként nem is látszik a háztető azon része 🙂

Voltak olyan játékosok akik már december 4.-én Facebookon megosztották az event haladásukat és beharangozták mindenkinek, na jól részükről ennyi volt az event, már végeztek is vele. Feltételezem épeszű ember, akinek nincsen fejlesztői segítség a tarsolyában nem hiszem, hogy 70 mézes keksznél több mézes kekszhez juthatna a malackáktól. De minden embernél van egy szemfülesebb 😉

Végül mint mindig, köszönetnyilvánítással tartozom azoknak, akiknek segíthettem (11-es szinten levő Cukilány) és akik nekem segíthettek Mesélő (45-ös karakter, kicsi a bors de erős), Robocop107 (örül a feje, hogy már 45-ös karakter lett). Ha ez a lesz a következő karácsonyi event is — nagy esély van rá — akkor azt tisztelettel már ki fogom hagyni.

Na, hogy virítok? Megjelenik Cukilány és máris lángolok ;)

Na, hogy virítok? Megjelenik Cukilány és máris lángolok 😉

Záró megjegyzésem: kicsit csalódhat az ember ha betér  a map2-re. Annyi pozitívuma van, hogy ott már legalább 3x mézes kekszek pottyannak, de a boss-ok, ugyanúgy csak 10x-et adnak mint map1-en, pedig azért nehezebb megölni őket.

5 thoughts on “Télorom event – a karácsonyi unikom

  1. Zsír azóta, hogy vége hivatalosan a Télorom eventnek, csupán egy BUG miatt ragadt bent az event pálya mindenkinek, azóta érdekes módon mindennap a bejelentkezéskor kapom a zoknit a 40 db. cukorrépával meg a 100 db. hóesszenciával 🙂 Érdekes, hogy a mannát mindig akkor kapjuk, amikor épp semmit sem ér 🙂 De, hogy is mondta Eddie Murphy az egyik filmjében? „Ha a szar értékes dolog lenne, tuti, hogy Isten a négereket segglyuk nélkül teremtette volna!” 😉

  2. Visszajelzés: Állandósuló szerver hibák: kedves TGC tagok ilyenkor hol vagytok? | Bajkó Tamás - Drakensang

  3. Visszajelzés: Drágakövek új címletekben és egyedi drágakövek | Bajkó Tamás – Drakensang

  4. Visszajelzés: Télorom Event 2015 | Bajkó Tamás – Drakensang

  5. Visszajelzés: Állandósuló szerver hibák: kedves TGC tagok ilyenkor hol vagytok? |

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..