Télorom Event 2015

Nem gondoltam valaha is, hogy újra írni fogok a Télorom Event dolgairól, ugyanis tavaly mint a Télorom 2014, egy kimerítő cikket írtam a témában. A fejlesztők azonban egy – két dolgot változtattak ezen a bizonyos eseményen, ezért úgy döntöttem, hogy billentyűzetet ragadok. Maga a változtatás ténye pozitív, s ha minden évben fognak valamit változtatni rajta, akkor legalább nagyon jó lesz visszaolvasni és összehasonlítani az esetleges eltéréseket. Szóval a cikkemben ismételni nem fogom magam, mivel a 2014-es változat is szerintem teljes körű volt, így pusztán a változásokra kívánok fókuszálni.

Az idei téli event kínálata

A tavalyi téli event során a legtöbben a rénszarvasra hajtottak, most a Téli Ünnepi Troll volt a trend 😀 Sok játékos rimánkodott a fejlesztőknek, s megjegyzem teljesen jogosan, hogy „…de mi a fenének kell az a rohadt sok 9000x”, hiszen teljesen unalmassá teszi az egészet. A programozók és a szervezők ismét csak immunisak voltak a játékosok hiszti rohamaira, mert nemhogy nem redukálták, de még növelték is a fődíj ösvényéig vezető összegyűjtendő kekszek számát, s így lett 12000x 😛Maga a pálya szerkezete, úgy vélem számottevően nem változott. Talán csak egy kicsike kis szegletében, amelyet az alábbi képen mindjárt prezentálok is, feltüntetve a 2014-es térképváltozattal együtt.

Itt látható a Télorom Event 2014-es a benne levő malacka lelőhelyekkel együtt!

Itt látható a Télorom Event 2014-es a benne levő malacka lelőhelyekkel együtt!

Most malackák vagy nem voltak, vagy csak én nem tudtam róla :D

Most malackák vagy nem voltak, vagy csak én nem tudtam róla 😀

Ha a 2014-es képre tekintünk akkor a „H” betűs résszel azonosított terület lesz a ludas, amely a mostani térképrendszerben lenyesésre került, de egyébként a többi teljesen ugyanaz volt. Az alkalmazott dizájnban óriási nagy különbséget nem látok, de szerintem ez nem is baj, mert a jó öreg hagyományoknak megfelelően a Télorom Event nagyon jól visszaadja az ünnepek hangulatát.

Hála a jó égnek megszűntek a hóesszenciákért folyó ordináré harcok. E területen a kérés jogosságát valószínűsítem a szervezők is belátták, ezzel is biztosítván a játék kulturális szinten tartását, mert mintha csak tegnap lett volna, úgy csengenek az egyik kedves brit játékos egykori szavai a fülecskémbe: „I don’t care I just got back from the work and I don’t wanna waste my time with stupid idiot noob like you, next time move away from my snow man!” A változtatásoknak köszönhetően most már mindenkinek megmaradt a hóembere, amiből répa ellenében ki lehetett nyerni a hóesszenciát, amely fontos muníciója a mézes kekszeket faló kapzsi mackó legyőzésének, szóval a sok noob PvP-snek nem kellett már a kicsi PvP-seket feleslegesen megölniük, nehogy már ők is, ügye hóesszenciához juthassanak 😀 Szerencsére ezúttal a játékfejlesztői pótolták az alapvető emberi intelligencia hiányosságát 😛  A hóesszenciáról jut eszembe, amolyan napi bölcseletként, hogy nemcsak a mackó legyőzése miatt érdemes gyűjteni és a téli event ideje alatt szépen felhalmozni. Az esszenciák hatékonyságát figyelembe véve ez a hóesszencia nagyon jó átmenetet képez mondjuk a kék színű viadalesszencia ami még farmolható, s a kizárólag kereskedőktől andermant ellenében megvásárolható harci esszencia között. A viadal esszencia 100,00%-al magasabb sebzést okoz, míg a harci esszencia 200,00%-al magasabb sebzést, nos a hóesszencia meg épp 150,00% -al magasabb sebzést!

A haladással egyenes arányban a tavalyi téli event során összesen 620 sárkánypénzt lehetett szerezni, e tekintetben az idei Karácsony kicsit gazdagabb volt, mert ha nem vagyok teljesen diszkalkuliás akkor most 750 sárkánypénzt lehetett összegyűjteni. Ha a sárkánypénzért megvásárolható dolgok árai nem mentek fel, s nem kell Dúria világában inflációval számolni, akkor kellemesebb így ez az összeg.

A játékban írtam már az egyedi drágakövekről és borzasztóan nagy hiányosságát tartom annak, hogy a tél ünnepének csillaga az a munkapadon nem tömöríthető 🙁 A fejben levő foglalatok száma is véges, s ha minden évben az ember megszerzi ezt az egyedi drágakövet, akkor előbb utóbb már nem fogja tudni a többit felhasználni. A játék fejlesztőinek ezen a csatornán üzenem, ahogyan mindig is szoktam, hogy ideje lenne az ezzel kapcsolatos nézeteket felülvizsgálni.

Ahogy a tavalyi évben, úgy az idei Karácsonyt is sok játékos számára idegtépővé tette, a térképen is jól látható hidakon való átkelést igencsak megnehezítő lézerágyuk hada. Saját szinten még csak-csak elviselhető valahogy, de aki szereti ezt a Télorom Eventet kifarmolni TP mentesen, annak bizony a 6 szinttel nagyobb csoporttársak miatt, jóval intenzívebb lézerágyukkal kell számolnia. Ahogy a videóban is írtam, érdemes körmágusoknak egy időre a könyvet letenni és vissza venni a gömböt, mert a hidakon való átkelésnél a védelmi értékek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NoNJJV1mYCA]

Lényeges változásnak tartom még a Télorom Event normal és hard változatainak használatát. Az előző években az volt a szokványos, hogy hard területre csak úgy lehetett bemenni, hogy előtte a normál térkép végén a mackót le kellett csapni. Szerencsére ezt is pozitívan változtatták. Aki nem akart időt pazarolni a normál pályára az mehetett rögtön a hard változatra. Míg normál pályán a belépő 7 répa volt, addig hard pályán is összesen csak 12 darab répát követelt. S figyelemre méltó az a pozitívum is, hogy a répákat szinte bármilyen szintünkkel megegyező, vagy nagyobb területen hihetetlen egyszerűen lehetett gyűjteni. Minden egyes szörnyből esett 😀 A hóemberek háza tájékán a Télorom Event legelején szerintem a Bigpoint teljesen hűen saját magához, Bugpoint tartalmazott egy aprócska hibát, amelyet egy – két szemfüles pofátlanul ki is aknázott. A hiba lényege az volt, hogy ha az egyik térképen, mondjuk „Atlantisz Szíve” szépen kifarmolták az összes hóembert, majd befutottak egy szomszédos térképre, s ott is, s utána rögtön vissza akkor ismét csak tudták farmolni a hóembereket. Ilyetén módon, viszonylag rövid idő alatt, nagyon sok hóesszenciát összetudtak harácsolni, így nemcsoda, hogy egy-két okostojás már a Télorom Event 2015 első napján ki is ütötte az egészet 😀 Menet közben aztán észrevehető volt, hogy a rendszer disztingvált, mert bizony a hóembereknek már jóval hosszabb regenerálódási időre volt szükségük.

Eme eseményhez kapcsolódó feladatok hasonlóak voltak, de azért picit más. A feladatokat egymás után szépen az alábbiakban fel is vázolom!

Téli történet eseményA jéghercegnő eseményA legnagyobb ajándék eseményteli-tortenet-esemeny-3elvarazsolt-jullov-teloromAhogyan az lenni szokott  a feladatok egyszer voltak teljesíthetők, az egyik kivételével amit kétszer is kellett a rénszarvas új verziójának megszerzéséhez. Az új rénszarvas hihetetlen vacakra sikeredett. Lassú egy állatfajta és olyan idiótán, keservesen bőg, hogy nálam kuka volt, ez van 😀

Remélem azért jövőre nagyobbat ölünk, mert egyetlen egy olyan élményem volt eddig a Télorom Event során, hogy nagyon sok ritka ajándékdoboz esett, ami még runagyűjtésre is kiváló volt. Sajnos ez a 2015-ös változat egyáltalán nem bővelkedett a ritka ajándékdobozokban, megsúgom még hard módban sem!

A hóember, hógolyózás, kis drágakőtartó, nagy drágakőtartó, rombolás esszenciája, szorgos gnom, ezek mind a 2014-es változatban is megnyerhetőek voltak.

One thought on “Télorom Event 2015

  1. Visszajelzés: Tél Ünnepe - Kranparusz | Bajkó Tamás – Drakensang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..