Telihold Event

A Telihold Event az én besorolásom alapján a mini eventek közé sorolható. Minden olyan eseményt ebbe skatulyázok ugyanis be, amely csak pár napig tart. Majdhogynem de tényleg a telihold megjelenésével párhuzamos, ez a nagyon is szórakoztató kihívása a játéknak. Minden hónap első hetében lehet vele találkozni.

Eme eseménnyel kapcsolatos ismertetést csak több cikk formájában fogom tudni megejteni. Ennek egyik oka csak részben a terjedelem, a másik valós oka inkább az, hogy ugyan egy ősrégi mini eventről van szó, én viszont igazából csak akkor kezdtem el belekóstolni mikor a karakterem már 55. tapasztalati szintes lett, s bizony a teljes egész részét még én sem látom át, s minden részével kapcsolatosan játékgyakorlatom sincs, így hitelesen jelenleg komplett cikket nem is tudnék kiadni a kezeim közül.

Ennek az eventnek az igazi érdekessége, hogy az event hivatalosan meghirdetett ideje alatt és azon kívül is egész hónapban játszható. Ezt úgy kell érteni, hogy amikor nincs event akkor is rendelkezésre áll egy olyan pálya, amelyen a Telihold Eventhez szükséges ezüst esszenciát lehet farmolni. Ez az ezüst esszencia ugyanis az a muníció, amely segítségével jelen mini event megjelenésének idején az ellenfeleket el lehet pusztítani. Ezüst esszencia nélkül ebben az eventben a játékos halott játékos, lévén nem fogja tudna sebezni a szörnyeket.Minden városi területen megtalálható a Thabo névre hallgató szférák mágusa. Ő egy hasznos NPC (értsd: None Player Character, tehát nem igazi játékos csak egy program) akitől 10 szférakristály ellenében lehet belépőt szerezni a Varhalom szigetének területére.  A képen is látható sziget nagyon jól jelképezi a hízóban levő, holdunk alakját. Ezen a területen lehet gyűjteni az ezüst eszenciát, illetve maga a Telihold idején is az ezüst bánya, amely a játék második térképének (map2) felel meg, szintén azt a célt szolgálja, hogy lehessen ilyen esszenciát gyűjteni. Ha épp most csöppensz bele a hónap első hetébe ebbe az eventbe, akkor sem kell elkeseredni mert tudsz esszenciát farmolni.

A Varholm sziget sötét rejtelmes múltra tekint vissza: a mendemonda szerint a Hold ezüstje – és vele a véres átok – hullott erre a területre. Azóta azt beszélik, hogy Varholm erdeit hatalmas és kegyetlen vérfarkasok uralják.

A Telihold – Vargulf esemény legnagyobb előnye

Nagyon sok Drakensang event-re a mókuskerék jellemző, s az, hogy nagyon unalmas mert a kihívások teljesítéséhez olyan sok kört kell tenni, amit a játékfejlesztők a saját gyermeküknek sem kívánnának. A Vargulf féle kihívások viszont egy értékes kivételt képeznek. Ennek az eventnek az a titka, hogy a pályán a legnagyobb event haladást a nyereményekért és a sárkánypénzért úgy fogod tudni elérni ha a boss-okat likvidálod. A karaktered erősségétől függően, ahogyan azt már az összes többi eventnél is megszokhattad mode-1-2-3-4-5 változatokban tudsz bejutni (fájdalmas, kínzó és társai). Mode-1 esetén minden pályán levő boss legalább 25x haladást fog számodra eredményezni, mode-2 esetében 50x 75x és így tovább. Nagyon jó, mert például én kifejezetten csak a boss-okra koncentráltam és 1 órás összjátékidő alatt (ami épp napi 30 percet jelentett nekem) kiütöttem az eventet.

Igazából a játékban megszerezhető szett az új farkasvadász sorozat, nem kecsegtet semmi olyan izgalmas felszereléssel, aminek akár az össz bónusza alapján azt mondhatnánk, hogy igen, ez egy ütős valami amit kaptunk. Én már csak a teljesítmény haladásért is beszereztem a teljes szettet mode-1 és mode-2 részekkel, de ahogyan elnéztem mode-5-ben sem egy nagy durranás.

Ha megcsinálod kitartóan az eventhez kötődő feladatokat akkor előbb utóbb két teljes Telihold ideje alatt (azaz 2 hónap) megfogod tudni szerezni a jogosultságot, hogy a játéknak egy érdekesebb részére is bejuss, ahol elvileg ütősebb szettet, az amulett szettet fogod tudni megszerezni.

Amikor belépsz a Varhalom területére a Telihold event ideje alatt, akkor látni fogod Jon Sunlair kereskedő kínálatát. Igazából a lényeges részt emeltem ki ide nektek. A csillogó ezüst esszenciát néhanapján akár andermant ellenében is érdemes beszerezni, mert hatékonyabb lövedék mint a sima ezüst esszencia, így karaktered felvérteződhet annak lehetőségével, hogy esetleg a pálya fő boss-át a Vargulfot a szokottnál nagyobb mode-ban küld a másvilágra, amely ügye varázslatokban hasznosabb cuccot eredményezhet.

Ciklikusan felvehető feladatok, s azok jutalmai

Jelenleg most azzal tudok búcsúzni, hogy megmutatom merre tartok az eventben. Megszereztem a jogosultságot arra, hogy az éjszakai varhalom területére belépjek, s az ahhoz kapcsolódó feladatokat elvégezhessem. Innentől lesz ez az egész számomra érdekes, mert esélyem lesz a teljes amulett szett beszerzésére is, amiről majd beszámolok.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..