Telihold Event és a Véres Rúna szett

Most szeptemberben írt Telihold Event cikkem folytatásaként szánom ezt a kis leírást, amely terveimhez hűen remélhetőleg mindenkinek érthető képet fog nyújtani a sok – sok kérdéssel kapcsolatosan, amelyek felszoktak merülni egy – egy meghirdetett esemény alkalmával.

Ismétlésekbe nem kívánok bocsátkozni, azokra nem térek ki, amelyekről az előző releváns cikkemben már értekeztem. Amennyiben a Vargulf Event során teljesítetted a több Telihold Eventen átívelő alapfeladat sorozatot, s elnyerted a lehetőséget, hogy végre beléphess a véres Telihold pályára, hogy megküzdhess a pálya fő boss elemével azaz Vérmesterrel, akkor ez a cikk hasznos információkat tartalmaz neked.A véres Telihold pályára való belépés feltétele!

Avagy, Te hogyan legyél hatékony?!

Az előző cikkben ismertetetteken túlmenően – a feladatsorozat teljesítése amit csak egyszer kell megcsinálnod – természetesen örökletes feltétel marad, az event pálya map1 részén Vargulf farkas előhívása és megsemmisítése. Ezután már betudsz lépni a map2 pályára, azaz a Véres Telihold pálya fog várni rád. Vargulf hívásának viszont van ám egy nagyon komoly feltétele, mégpedig szükséges egy farkasvérrel teli fiola. Ahogyan azt láthatod a fenti képen is, ilyen fiolákhoz majdhogynem csak eme event haladásával együtt tudsz hozzájutni.

Miképpen lehet gyors az event haladás?

Valójában ez karaktered erőnlététől függ, illetve attól a tényezőtől, hogy egyedül játszod az eventet, vagy pedig csoportban. Csoportos játék esetén érdemes jó erőben levő karaktertársakat választani, s megpróbálni minél nagyobb módban (mode3,mode4,mode5) legyőzni a map1 pályán levő kisebb boss-okat, amelyek nagyon sok haladást tudnak nyújtani. Megjegyzem, hogy mode5-ös fokozatban a teljes event kiütése kb. olyan 20-29 percet vesz igénybe!

A farkasvérrel teli fiolák mögöttes pszichológiai kérdésköre 😀

Nos igen, erről is beszélnem kell… mint tudjátok tipikus magyar mentalitás, amit sokan magyar leleményességnek tartanak, de közben meg egy nagy parasztság és önzőség, azaz hogy más  bizonyos testrészével verjük a csalánt 😛 Nagyon sok magyar játékos, avagy a magyar társadalomba már beintegrálódott – jogi értelemben- magyarnak számító játékos csupán a másik játékos munkájára hajaz és megpróbálja elérni, hogy mások hívják meg Vargulfot helyette, azaz más pazarolja el a fioláját. Nos ez tényleg nem leleményesség, hanem kifejezetten lusta, nem gój féle mentalitás 🙁 Természetesen kérhetsz mástól segítséget, de akkor tartsd be azt az aranyszabályt, hogy egyszer Te hívod, egyszer Ő hívja. Az olyan játékosoktól mindenféle gátlásosság nélkül viszonzás hiányában is etikus a segítségkérés – fiola ügyben – akiket mondjuk már nem érdekel a Véres Rúna szett, mert kifarmolták a q8 szettet, s a Telihold haladást már csupán a benne levő sárkánypénzért meg a két kőért csinálják. Értelemszerűen nekik már nem olyan érdekes a fiola, és szívesen fogják nyitni neked.

Ahogyan már az előzményi cikkben utaltam rá, az ezüst eszencia az egyetlen egy töltény amivel Telihold idején eltudod pusztítani az ellenfeleket. Az ezüst eszencia farmolása viszont eléggé unalmas feladat, pont ezért javaslom, hogy spórolj vele úgy, ahogyan csak tudsz, s ezért érdemes csak a boss-okra hajtani!

Csináltam a táskámból (inventory) egy gyors képlementést. Ennyi ezüst eszenciát farmoltam össze. Alapvetően ha map1-en csak és kizárólag boss-okra hajtasz, akkor véleményem szerint 9999x vagy 2×9999 bőven elég kell, hogy legyen az ezüst eszenciából.

Mégis miért gyűjtöttem akkor ilyen sok ezüst eszenciát?!

Természetesen ugyan igaz magyar gój vagyok, de nem mazoista 😛 Megvolt az oka annak, hogy ilyen sokat szedtem össze, s ennek egyszerű okát ismertetem is veletek rögvest.

A titok a csillogó ezüst eszenciák előállításában leledzik. A csillogó eszenciák a sima ezüst eszenciákkal ellentétben a sebzés mértékét 150%-al megnövelik, s ez az egyetlen egy eszencia típus, amelyet mint töltény fogsz tudni használni a Véres Telihold pályán, ahol Vérmester tanyázik.

A map1 pályán létezik egy NPCNone Player Character – aminek neve Jon Sunlair. Nála felvehető a csillogó ezüst eszenciákkal kapcsolatos feladat, s le is adható.

Ahogy a képen is látható kell neki 1300 darab ezüst eszencia, s remélem ez alapján már minden Kedves Olvasóm megérti miért farmoltam olyan sok sima ezüst eszenciát 😀 Szintén kell 90 darab ezüst kavics, 15 darab farkasgyom, valamint 1 Vargulf karma.

Az ezüst kavicsokat szép számmal ki lehet farmolni az Ezüst Bányában, amely nemcsak Telihold Event idején elérhető. Pont ez benne a lényeg, hogy 30 nap alatt kényelmesen mindenből lehet farmolni, hiszen Telihold Event csak akkor van amikor telihold van, azaz havonta egyszeri jelenség 😉  Ez szintén igaz a farkasgyomra, amely a Varhalom pályán ha jól tudom négy különböző ponton is megtalálható, azaz belépésenként 4 darab összegyűjthető. Egy hónap alatt ha minden nap csak egyszer lépsz be már 120 farkasgyomot kitermelsz. A Vargulf karma már kakukktojás, ugyanis azt csak Telihold Event idején tudod beszerezni, akkor ha megölöd Vargulf farkast (ehhez kell hívóként a farkasvérrel teli fiola). Azok akik már csak a Véres Rúna szettre hajtanak örülhetnek, mert megsúgom, hogy Vargulf statisztikailag az esetek 80-90%-ában nem egyedi cuccot dob, hanem Vargulf karmát 😛

Milyen a Véres Rúna szett? Miért érdemes hajtani rá?!

Szerintem a véres rúna szettben minden olyan pozitív tulajdonság megvan, ami egy körmágusnak kellhet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a többi kaszt ne tudná sikerrel alkalmazni. Az alábbiakban megosztok veletek egy képlementést amely a véres rúna szett tulajdonságait prezentálja.

Kérlek az értékekből gondoljátok le azokat az eseteket, amikor mondjuk szintet húztam az adott tárgyon, vagy elhelyeztem bennük Qaziai drágaköveket, esetleg egyéb speciális drágaköveket.

Előre bocsátom nyilván, nem ez lesz, ebben a formában az álmaim szettje. Inkább betárolok a fiolákból, s megpróbálom még jobb rangon beszerezni ezeket a tárgyakat. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy nagyon sok esetben előfordulhat az, hogy hiába nagyobb rangú a véres rúna szett egyik darabja, de mégis akár a rang nélküli változatában is előfordulhatnak sokkal jobb alapértékekkel / benne szereplő varázslatokkal rendelkező darabok!

A véres rúna bot szerintem egy fair, elfogadható bot a két kezes kategóriában. A két kezes fegyverekre az a jellemző, hogy ugyan nagy sebzést produkálnak, de hihetetlen lassúak tudnak lenni. Én egy – két gyorsító kővel javítottam a gyorsaságán, illetve a gyorsaság, mint támadási sebesség az oka annak, hogy a szettnek a három darabjához ragaszkodtam. Három darab megléte esetén ugyanis +20% -ban növekedik a támadási sebesség, ami jelentős. A negyedik darabra már nincs szükségem mert az szinte semmit nem nyom a latba. Engem nem tud meghatni az, hogy miután legyőztem az egyik ellenfelem az életerőm szimpla 2%-a helyre áll. Akkor már inkább egy speciálisabb többet érő, körmágusnak való derékövet érdemes alkalmazni. Mondjuk q4-es maci szett öv darabja (persze legjobb IV. vagy még inkább V. rangon).

4 thoughts on “Telihold Event és a Véres Rúna szett

  1. szia nekem kicsit mint laikusnak kicsit nehéz megtalálni amit keresek ( lehet hogy azért mert nő vagyok és tudod na) ? na meg idő hiányában,ugy hogy az lenne a kérdésem hogy mágusként milyen stat pontok fejlesztése lenne fontosabb, krit vagy sebzés? esetleg még valami ami nem árt? és késöbbiekben a véres runa helyett mit farmoljak? most egyébként kramparusz szett és szövetség szett rang II. ben van rajtam ami meglepően jól müködik még,bár zöldfülű friss 55 ös vagyok. előre is köszönöm a válaszod.

    • Körmágusnak ezeken az értékeken érdemes dolgoznia: sebzés, kritikus sebzés, kritikus találati érték. Az nagyon jó ha a Télorom mini 1 event-jében II. rangon kifarmoltad a szettet. Én a szettből csak az amulettet használom a benne lévő krit miatt (különleges érték). A véres runa szetből szerintem a fegyót egyelőre tartsd meg, max. 3 darabját érdemes a szetnek használni, én perpil kettőt használok. Érdemes lehet meglesned a Q8 szett lehetőségeit is. A kraftolást tanuld ki, azzal sokat lendíthetsz a karidon.

  2. Visszajelzés: A sárkánymagok tragikus helyzete | Bajkó Tamás – Drakensang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..