Szellemek Ünnepe Event – Halloween

Határozottan emlékszem rá, hogy valamikor a tavalyi évben én már végig vittem ezt a bizonyos Szellemek Ünnepe Event -et. Gyanús volt ugyanis, mert a gyűjteménytáskámban már fellelhetőek voltak az event haladással megnyerhető cuccok. Furcsa módon ugyanakkor erről a Bigpoint eseményről még soha egy sort sem írtam. Most akkor ezt pótolom, s remélem sokat segítek ismertetésemmel főleg a kezdőjátékosoknak.

Mi is nyerhető meg az event haladással?

Ahogy látható, amfórakulcsok, a kísértet kastélyba szóló közvetlen belépők, erőteljesebb fényeszenciák. Eddig ezek az event használatának megkönnyítését eredményezik. Külön kiemelném itt a tökcukor nyereményt, amely funkcionálisan nagyon jó  akinek van elég farmolt andermantja annak érdemes lehet külön vennie is ugyanis 9 percig több megmentett lélek gyűjthető vele (ez adja az event haladást).Sokak számára örömteljes pillanat az összesen 500 megszerezhető sárkánypénz. Álláspontom szerint nagyon egyszerű kiütni ezt az eventet, így minden amit az event haladás biztosít, az szinte ajándék. Természetesen az event haladás lényegi pontja a kettő darab kritikus sebzés kő megszerzése. Ahogy az eddig végbement release-eket látom (játékfejlesztői frissítések) már szinte az összes kaszt számára, beleértve a törpét is (dwarf) jelentős szerepet játszik az erőnlétben a kritikus sebzés.

Milyen feladatok vannak?

Avagy mik is nyerhetők meg az NPC-k kínálatában akár ciklikusan?!

Számtalanszor elmeséltem már, de azért tisztázzuk újra, hogy NPC azt jelenti, None Player Character, azaz a játékban egy olyan programozott karakter, amely nem játékos, hanem egy szoftver 🙂

Először azt kell tudnod, hogy miként kezdheted el magát az eseményt. Bár a játékban a tölcsér ikonnál ez le van írva, de mint tudjuk igazi magyar nemes nem ír, nem olvas, ezért némi interpretációs segédlet nem árt 🙂 Ahogyan Duria mesés birodalmában eme szerepjáték játékosai már megszokhatták, a legfontosabb események, mindig Kingshill köré szerveződnek. Első dolgod legyen tehát teleportálni ebbe a városba, bárhol is vagy, és lépj be az Oldfield bejáratán. Egyéb eseményektől eltérően a játékfejlesztők semmilyen belépési feltételt nem írtak elő, legalábbis a Map1 részre. A Map2 részre a fenti képen látható feladatot kell felvennie a játékosnak és teljesítenie. Nagyon egyszerű, 50 ocsmány szörnydarabot kell gyűjtened Bölcs Sophia NPC számára. Amennyiben ez megvan a jutalmad Sophia Gyógyírje, amelynek segítségével beléphetsz a játék Map2 részére, ahol ha minden ellenfelet likvidálsz és legyőzöd a kapuőrt is, akkor lehetőséged lesz bemenni a Map3-ra, amely nem más mint a Kísértet kastély ahol megtudsz mérkőzni eme jeles esemény igazi vezérszörnyetegével aki tulajdonképpen egy Gwenfara névre hallgató boszorkány. Készülj rá, hogy ugrál a banya ide oda 🙂

Itt az event Map1 részén található egy másik NPC is aki Morana Nővér nevet viseli. Ő is egy tipikusan olyan megbízó akitől a feladatokat ciklikusan felveheted. Viszont az Ő általa adott feladat tipikusan a Map2 területére szól. A feladat teljesítéséhez szükséged lesz 10 darab hajlékony faágra sötét sorstölgyekről és 5 darab rönkfára vérkőrisekből. Ahogy haladsz a Map2 területén észre fogod venni, hogy melyik fákat tudod kidönteni ráklikkeléssel. Örömteljes hír, hogy ez a Map2 inkább egy átmenő folyosó amely a Map1 és a Map3 összekötését szolgálja, tehát viszonylag rövid. 5 darab sárkánypénz a jutalmad és 25 sima egyszerű zöld fényeszencia. Amondó vagyok ha nincs olyan feltétlen fontos terved, amihez csak pár darab sárkánypénz hiányzik, akkor hagyd a fenébe az egészet. Legalábbis úgy értem nagy mennyiségű farmolására ne állj rá, max. addig csináld amíg amúgy is a játékmenetet művelnéd az event haladás végett.

Némi plusz sárkánypénzt nyújtó feladatok!

 Nos hát igen, itt kicsit megvagyok lőve, hiszen én ezeket a feladatokat az event során megcsináltam, így screenshot – pillanatnyi képernyőfelvétellel a blog cikkem írása közben már nem tudok szolgálni. Egy képpel tudlak csak segíteni, ami megmutatja Neked, hogy Kingshill városában a Szerencsétlen Drake névre hallgató NPC-t merre találhatod. Ez a megbízó  ahogy sok más számtalan eventhez kötődően is  így a Szellemek ÜnnepeHalloween Event vonatkozásában is tartogat Neked egy – két feladatot. Ezekkel a feladatokkal egy picikét több sárkánypénzt tudsz gyűjteni. Tudnod kell azonban, hogy ezek viszont nem ciklikusan felvehető feladatok. A legutolsó feladatával 50 sárkánypénzt nyerhetsz. Ha jól emlékszem rá 4 feladata van számodra.

Mi a legjobb játékstratégia?!

Avagy leggyorsabban miként teljesíthető ez a Szellemek Ünnepe Event?

Először is a legfontosabb szabály, hogy miután elolvastál mindent eme meghirdetett eseményről (figyelmesen) utána nézd meg, hogy a játékfejlesztő cég (Bigpoint GmbH) valamelyik médiacsatornáján keresztül (pl. Facebook) nem -e hirdetett meg egy, az eventhez kötődő utalványkódot, amely olyan meglepetést tartalmazhat, ami funkcionálisan megkönnyítheti az eseménnyel kapcsolatos teendőid.

Ha a fenti cikket tényleg elolvastad akkor tudhatod, hogy a Sophia Gyógyírje feladat nagyon fontos lehet számodra, hiszen enélkül nem tudsz a Map2-re lépni. Itt javaslom, hogy az 50 ocsmány szörnydarabot – ha farmolás szerűen ráállsz – végezd nyugodtan óvodás szintű normál üzemmódban. Megfigyeléseim szerint eme szörnydarabok egyenként esnek, tehát játékmódtól függetlenek (normál, fájdalmas, kínzó, halálos, Pokoli I, Pokoli II, Pokoli III.) azaz ha nem vagy a magad ellensége akkor normál módon gyűjts össze jó sok ocsmány szörnydarabot, hogy elégséges belépőd legyen. Ajánlom, hogy olyan 8-10 belépőd minimum legyen.

A gyors event haladás (progress) viszont már a fentiekkel ellentétes technikán alapszik. Ha már van elég belépőd Map2-re akkor válts stratégiát és minél nagyobb játékos módban próbálj játszani. Személy szerint én Pokoli II. (Inf2) és Pokoli III. (Inf3) köröket futottam. Olyan 7-8 körből megvolt számomra az event haladás.

Az event során megnyerhető egyedi tárgyakkal mi a helyzet?!

Szerintem ezt inkább hagyjuk. A játékmenet során természetesen örültem volna, ha Gwenfara megajándékoz egyedi drop-okkal, de csupán arra lettek volna jók, hogy olvasszam őket, ugyanis számomra eme Szellemek Ünnepe Event egykezes megnyerhető cuccai, még PvP szemléletmódot követve sem képviselnek értéket. Ugyanakkor az igazságnak megfelelően arról kell beszámolnom, hogy a 8 fordulós INF2 – INF3-as vegyes játékmeneteim során Gwenfara egyetlen egyszer sem dobott egyedi cuccot. Lehet Te is így leszel akkor is ha 60 kört futsz? 🙂

Emiatt ismertetem veled, Grimma kereskedő speciális ajánlatát. Eme Szellemek Ünnepe Event során Grimma természetesen akkor jelenik meg, ha sikerül Gwenfara boszorkányt kicsinálnod. Eme játékhoz nem értő rossz nyelvek pejoratívan szokták azt rebesgetni, hogy jaj ez a Bigpoint persze, hogy nem dobja az egyedit (ami egyébként egy random jelenség) mert hát minden egyes eseménynél azt akarják, hogy az ember vásároljon. Nos ez egy eléggé dilettáns, hisztis gondolatmenet. Ugyanis a sárkánypénz gyakorlatilag az egyetlen fizetőeszköz Duria világában amit aztán egy fizetős játékos (P2P – Pay to Play) nem fog tudni beszerezni. Valójában ez inkább a Bigpoint GmbH marketing stratégiájához köthető. Ugyanis mit érünk egy olyan világgal, amely nem akciódús? 🙂 Már pedig ha a sárkánypénz csak a különböző event-ek teljesítésével szerezhetők be, akkor inkább az aktivitásra terelik a hangsúlyt, mint sem a vásárlásra, amiből egyenes ágon következik, hogy a Drakensang Online F2P – Free to Play kategóriája számszakilag azért nagyobb.

Egyéb tudnivalók ezzel az eventel kapcsolatban?

Csupán annyi, hogy ahogy jelzi az event naptár is, várható ennek az eseménynek az I. és II. mini event része is, amelyet szintén ismertetni fogok. De perpillanat a Bigpoint hivatalos naptára alapján sem lehet pontosan megmondani mikor is lesz az I. vagy II. mini event, ugyanis szemmel láthatóan a meghirdetett Szellemek Ünnepe Event, amelynek 2018. október 12.-én (péntek) kellett volna elkezdődnie, csúszott nem is keveset, egy beiktatott Szörnyvadászat Event sorozat miatt. De tuti lesz… perpillanat én most örülök is a csúszásnak, ugyanis nincs az az Isten, hogy a hétvégém mini event-el töltsem 😛

Végezetül egy detektált bosszantó dolog!

 Eme sorok inkább a Bigpoint GmbH féle DSO fejlesztői gárdának figyelmébe ajánlott, illetve nem kis részben a cég SWOT analíziséért felelőknek!

Megfigyelhető az az álláspontom szerinti idiotizmus, hogy amikor az adott játékos a karakterével bemegy egy térképre, akkor a rendszer a játékos karakterét miután betöltődött a másik pálya térkép része, automatikusan fordítva helyezi el, azaz szemben a bejárati nyíllal. Nos ez nem egy esetben a játékosoknál azt a problémát szüli, hogy amikor alig várja, hogy betöltődjön az adott map – hiszen sokszor ez lassú folyamat – már klikkel is a képernyőre és menne a karakterével előre. Csakhogy nagyon sok esetben, mivel tényleg közel a nyílhoz, és ráadásul annak nem háttal, hanem arccal előre helyezi a rendszer a karaktert, így a rendszer a játékos előremeneteli klikk szándékát akként fogja értékelni, mintha vissza kívánna menni oda ahonnan jött, vagy arra a helyre amit a nyílra való klikkelés szolgáltat számára. Ennél a résznél rombolja a Drakensang Online a saját márkáját, hiszen a játékosban ilyenkor, amikor olyan nehezen gyűjtött össze például 50 ocsmány szörnydarabot, tudat alatt is hihetetlen harag generálódik, mert feleslegesen elpocsékolta az egyik belépőjét. Egy márka pedig nem más, mint asszociációs rendszerek, képzetáramlások összessége 🙂

3 thoughts on “Szellemek Ünnepe Event – Halloween

  1. Vicces, de a mai nap felhívott egy 55. szintű játékos. Azt mondta elolvasta a cikkem, de fontosnak tartaná, hogy legalább komment formájában kiegészítsem, hogy a “Sophia Gyógyírja” nevű belépőt ám meg is lehet venni 350 andermant ellenében. Természetesen ezzel nem arra akart célozni, hogy a játék előnye a fizetős játékosokban lenne, csupán azt az ötletet akarta adni, hogy mivel ez az event évente egyszer van, s az event naptár alapján pontosan előre lehet mindig tudni mikor, így kb. 4000 andermant összeget bármely 55. szintű játékos nagyon egyszerűen össze tud gyűjteni, amiből már rögtön a Halloween Event kezdésekor legalább 10 darab belépőt tud szerezni, azaz a teljes event kiüthető ezzel a technikával kb. 35 – 40 perc alatt.

    Én meg azt mondom, igaza is van 😀

  2. Visszajelzés: Megritkult fátyol – Mini Event1 | Bajkó Tamás – Drakensang

  3. Visszajelzés: Megritkult fátyol | Bajkó Tamás – Drakensang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..