Új release 213/14 – a kraftolás szamárlétrája

Az a híres 1/9 -es feladatsor

Köztudott, hogy a Bigpoint életében a tegnapi nap folyamán, legalábbis a Grimmag szerveren felütötte a fejét a release 213/14-es változatának kiadása. Úgy tűnik – persze ezt a teszt szerveren már tapasztalhattuk – bevezettek egy szamárlétrát, egy olyan feladatsort, amelyet minden játékosnak, független attól, hogy régi motoros -e, vagy teljesen új, de teljesítenie kell. Ezt a kihívást nem lehet figyelmen kívül hagyni, ugyanis az összes recept, amellyel a release 213/14-es munkapadja kényelmesen használható, az ezen feladatok elvégzésével szerezhető be.

Bővebben…

Ingyenes munkaerő ignorálása: céges professzionalizmus avagy dilettantizmus?!

Nem szeretném ha félre értenék a Kedves Olvasóim eme blog cikkem. Blogom tartalmát és irányvonalát továbbra sem kívánom irreleváns ösvényekre vinni: nem ámítás nem csalás a Bigpoint GmbH – Drakensang MMORPG – témájáról van még mindig szó!

Bővebben…

Legyél Te is részese a teszt szervernek

Minden eddiginél nagyobb mögöttes PR támogatást kapott Bigpoint GmbH részéről, az általuk fejlesztett Drakensang Online teszt szerver kultúrája!

Bővebben…

AOC monitor: „auto adjust please wait”

Gondoltam erről a hibaüzenetről összeütök egy rövidebb cikket. Nem kapcsolható kifejezetten a Drakensang Online játékhoz, vagy egyéb más online szerepjátékhoz, amelyekről itt a blogomban írni szoktam. Ez inkább egy hardver jellegű hiba és az AOC monitorok tipikus hibája.

Bővebben…

A LAG kialakulásának három lehetősége

Általában a személyes élményeimet szeretem lecikkezni. Jobbára ennek köszönhető, hogy minden cikkem ihlet alapján publikálom, s nem protokoll jelleggel. A LAG történetét is ez szülte, amely szerintem a on-line számítógépes játékok egyik leggyűlöltebb jelensége.

LAG jelenséget tapasztalunk akkor amikor a kliens és a szerver között, valamilyen oknál fogva késik a jel továbbítása. Nagyon sokáig a DSO során én is szenvedtem ettől a jelenségtől. Annyira a farmolások közepette nem zavart az a kis 20 másodperces időkiesés, de PvP meccsek során, annál idegesítőbb volt, hiszen ott 3 másodperc késlekedés is már eldöntheti a csata kimenetelét.

Bővebben…

Növeld az esélyed az arénában vagy farmolásnál, a nagy MOUSE buhera!

A cikket az előző napok gyötrelmei hozták ki belőlem. Készítettem egy videót, amely M1 solo hadműveletemről szólt. Ugyan sokaknak tetszett, de nem ez a lényeg, maga a videó nem nagy szám, mint ahogy a Youtube csatornámon levő videóim sem. Mivel tisztában vagyok saját értékrendemmel, pontosan tudom, hogy nem vagyok még azoknak a képességeknek, tudásnak sőt talán ízlésnek a birtokában, amelyek segítségével jó videót lehetne készíteni. De a kapcsolati tőkéim jók, azért relatív sokan kedvelnek itt, s volt olyan aki felajánlotta nekem az ízléses INTRO-k készítésének titkait 🙂

Bővebben…

Release 146-ra való frissítés utáni gyötrelmem

Gondoltam egy rövidebb cikkbe foglalom ezt ami történt velem, mert eddig ilyen még nem esett meg velem. Persze a release frissítések után mindig is voltak nehézségeim, de hogy ne tudjak bemenni 1 napig a játékba, még nem esett meg velem. A cikk nem a Bigpoint fikázására készült, ugyanis már most előre bocsátom, hogy én voltam a figyelmetlen. Mégis azonban a rendszertechnikai téma keretén belül érdemes értekezni róla, mert talán másoknak segíthet. Az egész rémálom akkor kezdődött amikor az Eszenciák sivataga event utolsó két órájában voltunk. Egyszer csak bejelentik, hogy karbantartás 30 percen belül… mondjuk annyira nem fájt a fejem emiatt, hiszen ahogy az eventhez tartozó cikkben is pedzegettem nagyon rossz volt a fő boss-ok drop aránya, így a teljes szett kitermelését úgyis kivitelezhetetlennek tartottam. A karbantartásoktól persze azt várnánk, hogy a hibákat kijavítják, s utána minden sokkal jobb lesz. Kissé logikátlan de karbantartások után 1-2 nappal még azok a dolgok is átmenetileg tönkre mennek, amelyek addig jól működtek, például PvP, klánok, csoportok és így tovább. Számomra elég bosszantó amikor a PvP nem megy, mert olyankor az egész játékot teljesen értelmetlennek tartom 🙁 Olyan ez mint amikor az ember rendelkezik egy PC-vel, de nincs hozzá Internet csatlakozása 😉 A PvP miatt írtam a szupportra…Bővebben…

Drakensang Online tablet gépen, esetleg mobilon?

A DSO rajongók közül vélhetően sokan kereshetnek rá az olyan megoldásokra, amelyek segítségével tudnának alternatív módon csatlakozni kedvenc online játékukhoz az asztali PC kivitelezéseken kívül. Egyesek tablet pc verziókat keresnek, míg megint mások olyan mobil telefonokon is próbálkoznak a DSO futtatásával amelyeken az Android operációs rendszer fut.

Tablet-Computer-

Bővebben…

A játékkal kapcsolatos fejlesztések

Remek ötletet adtatok nekem, hogy miről is írjak egy kisebb információs jellegű cikket számotokra. A játék beépített chat rendszerének köszönhetően számtalanszor kerestek meg engem, különböző kérdésekkel és egyúttal jelzitek azt is, hogy tetszik Nektek ez a blog s, hogy ne hagyjam abba, stb. Természetesen én sem terveztem a már több mint 1 esztendeje, hobbi jelleggel vezetett blogom abbahagyását, mindenesetre az ilyetén jellegű kérések jól esnek és köszönöm szépen 😉

Bővebben…