Prémium szolgáltatásokról

A blog koncepciójába egyáltalán nem a prémium szolgáltatások lehetőségeinek ecsetelése tartozik, hiszen körmágus karakteremmel sem veszem igénybe a prémium szolgáltatásokat, kivéve ha ajándék kuponok, kódok, stb. formájában kapok. Egy ilyen ajándék kuponnak köszönhetően sikerült megismerkednem a Drakensang Online játékban biztosított prémium szolgáltatásokkal, így az abban rejlő lehetőségekről fixen, ezen oldal, és nem blog poszt formájában szeretnék követőimnek, Kedves Olvasóimnak, vagy csak a véletlenül idetévedőknek segítséget nyújtani. Alapjáraton a játék teljesen ingyenes, de vannak benne olyan lehetőségek, amelyek segítségével a karaktereket tovább lehet fejleszteni. Vagyis nem tovább… ez rossz kifejezés, hanem gyorsabban lehet elérni valós pénz beinvesztálásával egy – egy fejlesztési tervet, szóval alapvetően azért az előfizetés nem hülyeség 😀

Mit is tartalmaz a prémium tagság?

premium-tagsag

Titokzatos kockák: nagyon sokan szeretik ezeket a titokzatos kockákat gyűjteni. Nem szeretnék senkit sem egyik irányba sem agitálni, hogy nyissa, vagy pedig adja el ezeket a titokzatos kockákat. Én amíg el nem értem az 1,000 arany feletti fedezetemet, én addig inkább mindig eladtam, mert nagyon rossz tapasztalataim voltak a nyitással kapcsolatosan. Az égvilágon semmi nem volt bennük, max. valamilyen ritka tárgy, így anno inkább eladtam  azokat. Most, hogy már 1000 arany felett vagyok, nem eladom, de továbbra sem nyitom, hanem őrzöm a kincsőrző koboldomban. Úgy döntöttem, ha eme prémium platina csomagnak néha ajándék kupon formájában megkapom a 3 napos próbaverzióit, akkor a titokzatos kockákat inkább csak gyűjtöm. Majd akkor fogom nyitni, ha egyszer 50-es tapasztalati szinten lesz a karakterem. Nos, játék habitusomat ismervén, az lesz még soká 😉

25 %-al több dicsőség pont: sok játékos természetesen elégedetlen és ez sem elég nekik. Én viszont tipikusan körmágus karakteremmel PvP karakter vagyok, annak dacára is, hogy az új talentum rendszer a játékon belül ezt a kasztot inkább a PvE irányában kívánja orientálni. Ha épp ajándék kupon van rajtam, azon a 3 napon mindig többet PvP-zek a megszokottnál 😉

10 %-al több tapasztalat pont: ez az ami nem igazán szokott érdekelni, de például a 45-ös szinten levő jelenlegi karaktereknek nagyon jól jöhet, amikor a feladatuk az, hogy teperjenek az 50-es szint felé.

Hozzáférés Emiliához a prémium kereskedőhöz Kingshillben: nos igen, úgy érzem, hogy a játék során valahol a sok sok farmolás alatt összegyűjtött arany itt kap valahol értelmet.

emilia-kereskedo-kinalata

 Emilia prémium kereskedő a játékban azt mondja, hogy ezeket az ajánlatokat csak és kizárólag prémium tagként veheted igénybe. Egy jogos kérdést felvet, ez kavargott az én fejemben is… s mi van akkor ha megveszem mert épp van rajtam egy ajándék prémium, de ha elszáll a 3 nap és nem vagyok aktív prémium felhasználó, akkor amit megvásároltam aranyért, nem fogom tudni használni, azaz inaktív lesz az eszköztáramban?! Valahogy úgy éreztem ez másokat is érdekelhet, ezért biztos ami biztos, az ügyfélszolgálat hivatalos válaszára voltam kíváncsi. A hivatalos válasz szerint, a vásárlás pillanatában kell prémium tagsággal rendelkeznünk, ha megvásároltuk az adott szolgáltatást, utána már az akkor is használható marad, ha épp nem vagyunk prémiumosok 😉 Mielőtt elköltöd az aranyad, arra érdemes odafigyelni, hogy néha egy – egy szolgáltatás nemcsak prémiumtagsághoz, hanem tapasztalati szinthez is hozzá van kötve, feltételként. Én körmágusoknak a villámcsapás királyi botját, amely 3584 aranyba kerül, mindenképpen javaslom, szerintem nagyon jó fegyver lehet. Közvetlen tapasztalatom ezzel kapcsolatosan ugyan, szintemből eredően még nem is lehet, de M2 területén az egyik körmágus játékos társamnál láttam, s bizony elég hatékony volt vele. Az őr királyi könyve 1071 aranyért, szerintem nagyon jó vétel, s felülmúlja paramétereiben a kárhozat könyvét is!

Egyéb pozitívumok összegezve, amit egy prémiumos játékos a teljesen ingyenes játékossal szemben élvezhet:

  • Plusz 1 napi bejelentkezési bónusz (meglepetés láda)
  • Minden egyes nap, az első bejelentkezéskor 100 andermant jóváíródik (játékon belüli fizetőeszköz)
  • A karakterünk talentumai esetén 2 konfigurációs változatot is letárolhatunk (pl. egyik PvP másik PvE stratégia számára).
  • Különösen a PvE karaktereknek lehet hasznos, ez az állandó munkapadozás. Régebben a munkapad használata szinte fillérekbe került, de már ha szintünknek megfelelő ritka, vagy legendás tárgyakat szeretnénk  a munkapadon előállítani az bizony jó sok aranyat fog enni., vagy éppen andermantot. A prémiumtagság itt az andermant költségből 25%-ot lefarag.
  • Nagyon fontos, s talán a prémiumtagság egyik legnagyobb előnye, hogy csakúgy kapunk egy teljes trezort a maga 28 darabos férőhelyével (táska, inventory).
  • Nem utolsó sorban megemlíthető, hogy eventek során is nagyon jól jön a prémiumtagság azon előnye, hogy amikor a karakterünkkel meghalunk akkor nem kell a városban újra élednünk, hanem annak a pályának a bejáratánál éledünk újra, ahol event céljából, vagy egyéb más farmolási célból (pl. M2) épp voltunk. Normális esetben az ingyenes játékosok csupán 40 andermant ellenében tudnak a pályán maradva újra éledni.

De mennyi is az annyi a prémium szolgáltatások területén?!

premium-tagsagok

Annak akinek nincs türelme kivárni amíg a Bigpoint, promóciós célzattal, ajándék kuponok formájában közzé tesz például a hivatalos Facebook oldalán egy ingyenesen igénybe vehető 3 napra szóló ajándék kupont, az meg is vásárolhatja, összesen 295 Ft. Azért az nem olyan nagy pénz, ha azt nézzük ez, annak az ára, hogy a sok – sok aranyunknak értelmet adjunk 🙂 Az exkluzív viharfőnix kísérőhöz érdemben sajnos nem tudok hozzászólni, mert azon időszak alatt amíg ajándék kupon formájában 3x is használtam a 3 napos prémiumtagságot, egyszer sem találkoztam ezzel a lehetőséggel!

További igényes lehetőségek: királyi tagság!

kiralyi-tagsagok

Az ígéret alapján növeli az esélyét a titokzatos kockák előbukkanásának. Nem csoda, hogy ezt bevezették, mert azért az alap prémium szolgáltatások keretén belül, a titokzatos kockák eléggé szegényesen estek, és sajnos azok tartalma sem volt túlságosan kecsegtető, így természetes, hogy szükség van a titokzatos kockák nagyobb mennyiségben való összegyűjtésére, annak érdekében, hogy valami értelmeset is kitermelhessünk karakterünk javára belőle.

Igyekszem bizonyos időnként aktualizálni ennek az oldalnak a tartalmát, de azért nem árt szemfülesnek lenned, s rendszeresen nézni a játékban, hogy változott -e bármi, ugyanis a játék állandó fejlesztés alatt van, s mind az alap prémium tagsághoz, mind a királyi tagsághoz a jövőben társíthatnak egyéb hasznos hozadékokat.

Emilia kereskedő ajánlatait pedig Kingshillben gyakran érdemes nézegetni, mert ugyanazokat a dolgokat van amikor drágábban, olcsóbban értékesíti, illetve a kínálat spektruma is változhat. Például az Őr Királyi Könyvének bevezetése egy nagyon jó ötlet volt. Paramétereiben is nagyon jó, sebzés és krit és úgy gondolom a megidézett őr esetén 40% -os idő redukció az inaktív és aktív állapota között nagyon jó, PvP területén egyértelműen sikerrel hasznosítható. Addig érdemes ezt beszerezni míg ellenértéke csupán 1071 arany. 42. szinttől ez már használható is, s ennek a tapasztalati szintnek a sávjában ha egy – két napot rááldozunk, s kivételesen nem olvasztjuk a tárgyakat, hanem azokat eladjuk, akkor hamar meg van az az 1071 arany, szóval nem nagy kihívás, ugyanakkor annál többet ér a szerzemény 😀

Ha tudatosan szeretnéd használni a játékot és egyes fizetős elemeket is igénybe venni, akkor ismerkedj meg az ÁSZF -el is kényedre, kedvedre 😉