Mire is tudod használni az aranyozott lóherét?

Rég jelentkeztem már cikkel. Már nagyon blogolni vágyhatnékom volt. Ez van, szóval nem ússzátok meg 😀 Szerintem különösen az új játékosok örülhetnek, ennek az amúgy alapvető informálódást biztosító cikkemnek. Sok menő fizetőeszköz van ebben a játékban, amelyet vagy event – esemény útján szerezhettek be, ilyen például a sárkánypénz, vagy farmolások útján, mondjuk az andermant, vagy arany, ahol az utóbbiból talán leginkább a prémiumos játékosok kamatoztathatnak.  Beszélhetünk az aranyozott lóheréről is, amelyről ez a rövidke cikk most szólni fog.

Talán azt érdemes először tisztázni, hogy miként juthatsz hozzá az aranyozott lóhere fizetőeszközhöz. Néha akad ez a lehetőség, a napi feladatok között. Érdemes tehát aktív figyelemmel követned a napi feladatokat, mert néha meglepetésként ezt a bizonyos aranyozott lóherét is beszerezheted.

Ha kifejezetten PvP karakter vagy, akkor javaslom Neked, hogy a napi feladatokat mindig 6 szinttel nagyobb társaddal együtt csináljátok meg. Igaz ha ezt az irányzatot képviseled, tudnod kell ezt az aranyszabályt magadtól is 😀

Ha végre megszerezted az aranyozott lóherét akkor tudnod kell azt is, hogy mire tudod elkölteni. Dúria birodalmában a térképen találsz több várost is. Alapértelmezetten Kingshill-t javaslom, azt szinte mindenki ismeri. Ebben a városkában keresd fel Zumpe névre hallgató kereskedőt és lesd meg szépen a kínálatát.A játékban elültetett elemek főként a vágyakra hajtanak. A vágyak minden egyes embernél más formában jelennek meg, hiszen ezek az ingerek szubjektív elemeket tartalmaznak. Ugyanakkor megkülönböztetünk, kizárólag vágyaikra építő játékosokat, és valamilyen stratégiai vonalat képviselőket. Utóbbi értelemszerűen nem a vágyai után fog menni, hanem azt szerzi be, amiről objektíve megtudja határozni, hogy valamiért a karaktere jobb lesz tőle.

Legendás felszereléstől kezdve, a különböző kosztümökig szinte mindent megtalálsz itt. De ne hogy azt hidd, hogy az itt beszerezhető cuccok aranyozott lóherében kifejezett vásárlói értéke egyenes arányban állna értelmével / felhasználhatóságával. Ne szeretnélek Téged befolyásolni, hogy a nehezen összegyűjtött lóheréket mire költsd el, csupán szubjektíven jelezni szeretném Neked, hogy én tuti mire nem költeném. Legendás felszerelésre még 1 darab lóherét áldozni is sóher vagyok, hiszen a köztes világokban a legendás cuccok úgynevezett drop aránya viszonylag magas.    Ha valamilyen nemes cél elérése érdekében nagyon gyűjtöd az aranyat, akkor 2 lóherét 100 arany még talán meg is érhet. A különböző hátasok, kísérő figurák, angol gyűjtőnevükön a PETS-ek, hogy megéri -e Neked az egyes esetekben akár 100 lóhere befektetést is igénylő vásárlást, hát rád bízom. Egyes játékosoknál ez amolyan presztizs lehet.

Miben látom én a fantáziát? Szerintem a legmegtérülőbb befektetések közé az ékkövek tartoznak. Annak idején, írtam már egy cikket, drágakövek néven, s abban részletesen kifejtettem azt is, hogy az ékköveket például tömöríteni is lehet, és három egyforma ékkőből a nagyobb változatot elő lehet állítani.

Ha az akaraterő kis ékköveit tákolgatod össze, akkor elérheted a 6%-os képesség várakozási időt is. Jó ötlet ilyen lehetőségekkel megbombázni karaktered 🙂 Természetesen a felszerelés kis ékköveinek tömörítési lehetősége is rendelkezésedre áll, s ebben az esetben 40%-al magasabb védelmi értéket érhetsz el. A gyorsaságért is szoktak halni a PvP karik, s ebben az esetben 4%-al gyorsabb futási sebességre is szert tehetsz. Ezek az ékkövek sokkal jobb bulik, mint mondjuk a különböző százalékos előnyöket egy – egy PETS (kísérő figura) által kinyerni. Ugyanis az ékkövek valamelyik tárgyadba épülnek be, s így a megadott százalékkal növelt előnyöket, még hivatalos arénán belül is kamatoztathatod.

A napi feladatnak mindig része 5 vezérszörny, illetve valamilyen boss legyőzése. Sok kezdőjátékos azt hiszi, hogy ezeket csak és kizárólag a köztes világokban találhatja meg, ezért sokan neki sem kezdenek ezeknek a feladatoknak. Nos nagyon sok térképen levő ponton találhatsz ilyen lehetőségeket. Például ha körmágus karakter vagy 43. szinten akkor az idő szakadéka nevű helyiség az egyik legkiválóbb lehetőség, hogy teljesítsd az 5 vezérszörny likvidálását, ugyanis maximum kétszer kell végig menni a térképen, s körmágusnak még a drop is ezen a helyen kiváló. Természetesen a napi feladathoz azért az hozzá tartozik, hogy legalább egy darab köztes világon belüli figurát likvidálj. Én rendszerint Heredurt (Q3) szoktam választani 😛

A Drakensang Online sokkal régebbi változataiban (release) még a napi feladatok sokkal egyhangúbbak voltak, s nem volt ennyi választási lehetőség. Ugyanakkor én ebben az új rendszerben is ha csak legendás cucc az összes feladat teljesítésének jutalma és nem aranyozott lóhere, akkor nem vesződöm vele, max. az első kettőt csinálom meg egy kis aranyért.

Ha nem csal a teketóriám akkor az aranyozott lóhere nem a fizetős játékosok paradicsoma. Megvásárolni ugyanis nem lehet. Legalábbis én a játékban nem láttam erre vásárlási opciót. Nem tudom persze fejlesztői oldalról mit hoz a jövő, mert azért azt tudjuk, hogy andermantot pénzért be lehet szerezni, de úgy vélem a játék megfelelő egyensúlyban tartásához jól jönne ha ez az aranyozott lóhere fizetőeszköz legalább pénzért megvásárolhatatlan maradna. A lóhere által megvásárolható ékkövekkel ugyanis ellensúlyozni lehet a tápos karakterek erejét. Lehet teljesen random a napi feladat, de eddig én úgy tapasztaltam, hogy 3 naponta egyszer megadja azt a lehetőséget, hogy aranyozott lóherét szerezhessünk. Ha ékkövekre hajtasz, akkor már számolhatod is mennyi időnek is kell eltelnie, hogy beszerezd a szükséges lóherét, s elkezdheted tépni a hajad 😛

Ahogy a cikket megírtam, már eszembe is jutott egy ötlet, amelyet eme platformon keresztül meg is osztanék a nagyérdemű játékfejlesztői réteggel. Csinálhatnának olyan eventeket, ahol a főnyeremény az event különböző haladási fázisának megfelelő mennyiségű aranyozott lóhere lenne. Például a haladási fázis negyedénél, közepénél lehetne nyerni X darab aranyozott lóherét, és a végén fődíjként mondjuk 50-et 🙂 Ez így ebben a formában a PvP karik pszichológiájának tesztjére is kiváló lenne. Ugyanis egy vérbeli PvP kari 100x is meggondolja, hogy egy eventet csináljon e vagy sem, ha nem talál magának TP fogásra alkalmas partnereket. Amúgy sem ártana egy kis vérfrissítés, mert az eventek jó része uncsi 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..