Megritkult fátyol – Mini Event1

A szellemek ünnepe event részeként (eredeti angol nevén: Halloween meets Drakensang) a tervek szerint beiktatták annak Mini Event1 részét is, amely a Megritkult fátyol címet viselte. Egy pár sort írnék erről a mini eseményről is. Sokan nem csinálták ugyan meg, mert a benne szereplő megnyerhető két kő azok hárítás értéket növelő kövek voltak és a legtöbb két kezes fegyverrel rendelkező arra az álláspontra jutott, hogy számukra nem képvisel értéket. Nos én is csak azért csináltam meg, mert egyéb kihívások útján már szereztem ilyen hárítás értékeket növelő köveket, amelyeket kombináltam is, szóval úgy gondoltam befarmolni belőlük sosem árt, hiszen lehet egyszer lesz egy olyan frankó, kimondottan PvP fejlesztési folyamatait támogató egykezes fegyver, ahol értéket fog képviselni 🙂 De akkor lássuk…

Már rögtön az event kezdete elején fontos tudnod, hogy mindenféleképpen a szellemek ünnepe event map1 részén kezdd, még akkor is ha például már van Sophia Gyógyírja nevű belépőd, amely map2 és azon keresztül a map3 belépését biztosítja. Sok játékos elköveti azt a hibát, hogy az event map1 részén nem öli meg azt a szörnyet ami dobja a halál arcát. Ez azért bajos, mert ha úgy megyünk be a Kísértet kastélyba (map3) hogy előtte azt az egyet nem szereztük be, akkor map3-on csak kettő darabot tudunk szerezni a Kétségbeesés Kazamatájába való belépéshez viszont 3 db. halál arca kell!!!

A fenti képen láthatod, hogy a map1 területén a Halálhozó amelytől meglehet szerezni a halál arcát az hol helyezkedik el (ott ahol a zöld pöttyöt látod). Az elhelyezkedése nem random, fixen mindig ott található, tehát farmolási stratégia is építhető rá. Ebből a bizonyos halál arcából három darabra lesz szükséged ahhoz, hogy a map3-on keresztül beléphess a mini event területére, tehát a Kétségbeesés Kazamatájába.Úgy gondolom a fejlesztők egyáltalán nem lőttek túl, akkor amikor a mini event-et három naposra tervezték. Három nap alatt kényelmesen meglehet csinálni. Nekem nem állt rendelkezésre három nap, hiszen az értelmesebb réteghez tartozom, akik a hétvégéjüket nem ezzel töltik 😛

A megrtikult fátyol két feladata (ciklikusak) 

A fenti képen láthatod az egyik feladatot aminek a jutalma 10 darab kárhozott koponya. Ez nem egy nagy cucc. A kárhozott koponya az, amely az event haladásod biztosítja itt a Mini Event1-ben.

Ennek a másik feladatnak, amely kissé komplexebb, időigényesebb, némi fejlesztői szenyabenyaság miatt, a jutalma szintén 10 darab kárhozott koponya.

A fejlesztők azért tettek, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgod. Itt a Kétségbeesés Kazamatájában legalább 3-4 kört kell menned ahhoz, hogy ezeket a feladatokat teljesíteni tudd. Nem úgy megy ám, hogy egyszer belépsz és már kész is a feladat 🙂  Kétségtelen, hogy azért itt ezen a ponton lehetett némi kereskedelmi célú is a nehezítés. Ugyanis ennek az Örök halhatatlanság feladatának a teljesítése kulcsfontosságú. Amikor a játékos teljesíti ezt a feladatot akkor jelenik meg három vagy négy kérdőjel – erre most pontosan már nem is emlékszem – ahol olyan szörnyeket ölhetsz meg, amelyekből viszonylag nagyobb mennyiségű haladás jön. Az utolsó szörny pedig az Avalon – illetve ennek különböző kaszthoz tartozó verziói is bekedveskednek Neked – dobhatja eme Mini Event által meghirdetett nyereményt a Gwenfara szellemleplét (ez egy kabát). Megjegyzem nekem esett a kabát INF2 módban, de nem igazán nyerte el tetszésem, jobb nekem a Karabosa kabátocskám 😀 Látható tehát, hogy jó párszor kénytelen leszel belépni a Mini Event területére, s ügye, hogy eddig eljuss meg egyéb belépési feltételek is vannak.

Viszonylag, hogy lehet gyorsan kiütni a Megritkult fátyol minit?

A dolog titka mindenképpen az andermant – játékon belüli fizetőeszközben van – ezért mondtam, hogy az a mini event filozófia miszerint 3-4x is fordulni kell azért, a Kétségbeesés Kazamatájában, hogy teljesítve legyen a feladat, valahol arra ösztökéli a játékosokat, hogy vegyék igénybe a minden esemény során jelenlevő különböző vásárlási lehetőségeket. Fontos azonban tudnod, hogy az andermantot nemcsak megvásárolhatod, hanem a Bigpoint GmbH igenis hű a saját maga által kiadott Általános Szerződési Feltételeihez és ténylegesen biztosítja Neked, hogy akár teljesen ingyen is játszhasd ezt az MMORPG-t, hiszen andermantot farmolni is lehet 😉

Szóval amikor neki kezdesz ennek a mini1 event-nek, akkor vásárolj magadnak annyi Sophia Gyógyírja belépőt, hogy legalább 10 alkalommal betudj térni a map2-re. Javaslom Neked, hogy legalább fatal (halálos módban) vagy INF1 (Pokoli I) módban menj be a map2-re. Ha elég erős a karaktered és bírod azt, hogy előre szaladsz a map2-n akkor rögtön öld meg a Halálhozót illetve a map2 pálya végén levő kapuőrt és már mehetsz map3-ra.

Itt szintén öld meg a halálhozót – s ha nem felejtetted el Map1-en sem megölni a Halálhozót – akkor már rendelkezésedre is áll a halál arcából három darab, aminek segítségével betudsz lépni a Kétségbeesés Kazamatájába.

Az én véleményem szerint ha solo módban játszol, akkor azért az INF2 és INF3 módok már elég nehezek ahhoz, hogy az örök halhatatlanság feladata végeztével a térképen levő 4 nagyobb boss-al beleértve Avalon-t is, ne bírj el! Éppen ezért ha egyedül játszol maximum INF1-et javaslok. Feltétlenül élj a Bigpoint GmbH különböző médiacsatornáin keresztül meghirdetett utalványkódok lehetőségével, mert azért a fejlesztők is tisztában vannak azzal a tényállással, hogy bizony Avalon legyőzése Inf1 Inf2 Inf3 módokban – amelyek viszont egyben a leggyorsabb event haladást is adják – nem olyan egyszerű feladat, ezért sokszor kedveskednek 3 napos DSO prémium tagsággal a játékosoknak. Ennek meg ügye az egyik nagy előnye, hogyha meghalsz a játékban, akkor nem kell 40 andermantot kicsengetned azért, hogy a térképen újra éledj, hanem az ingyenes!

A második vásárlásod – összefarmolt andermant egyenleged terhére – stratégiai alapját pedig igazítsd a fenti Mini Event1 haladásával megnyerhető egyik impozáns, játék gyorsabb haladását elősegítő ajándékához: Kísértet kastély belépő 2 darab, valamint a Szellemek ünnepe event haladásával már megszerzett 1 darab Kísértet kastély belépőjéhez. Ez együtt ügye számszakilag 3 darab! Ezután jön némi stratégiai agyalásod, hogy a mi manót tudnál tenni, hogy még több Kísértet kastély belépőhöz juthass. Határozott álláspontom, hogy balgaság abban gondolkodni, hogy na jó akkor megnézzük szépen, hogy a vásárlási opcióknál az Esemény kategóriájában mennyiért lehet hozzájutni ehhez a Kísértet kastély belépőhöz. Gyanítom elég borsos az ára…

Milyen döntést hoztam akkor én, hogy gyorsan meglegyen a mini?!

Fontos tudni, bármely eseményről (event) is legyen szó, nagyon ajánlatos megtekinteni az Üzlet / Napi akció kínálatát. Itt különböző nyereményeket lehet andermant költéssel nyerni. Rendszerint ha épp folyamatban van egy event, akkor az egyik megnyerhető nyeremény releváns lesz magával az event-el. Így volt ez a Megritkult fátyol ideje alatti egyik nap is, amikor megtekintettem a Napi Akció részt! Pár ezer andermantot kellett költeni 10 darab Kísértet kastély belépőért. Valamilyen értelmes dolog mindig van amire az andermantot eltudjuk költeni (pl. tárhely – táska bővítés, a Kobold bővítése, esetleg sebző / krit kő beszerzése, és így tovább).

Szóval kettőt ütöttem egy csapásra, s ha már andermant költés akkor lett 10 darab Kísértet kastély belépőm. Ügye, ahogy fentiekben írtam ezen a map3-on (Kísértet kastély) ahhoz, hogy bejuthassunk a Kétségbeesés kazamatájába legalább 3 darab halálarca kell (módtól függetlenül, egységesen). Azaz a meglévő 10 Kísértet kastély belépőmhöz, 27 darab halálarca kellett nekem. Nos ez nem nagy kihívás, mert egészen egyszerűen normál üzemmódba kapcsolsz és bemész map1 területre, ahol a fentiekben már ismertetett Halálhozó lokalizációja alapján szépen 27x likvidálod a Halálhozót. Normál módban a legkönnyebb oda felfutni és kinyírni 😀

A játékidő amit erre a Mini Event1-re tudtam fordítani: Pénteken 12:00 – 13:15 között, utána hétvégére én elmentem kikapcsolódni, és vasárnap este olyan 22:00 – 22:59 között játszottam vele, amikor ki is ütöttem. Ha jól emlékszem olyan éjfélig volt még az event, tehát a hivatalos befejezése előtt olyan 1 órával végeztem vele (ezt a fenti event progress jól mutatja).

Mi tetszett a nyeremények közül?

Mint mindig a sárkánypénz, a rombolás eszenciája, az a tökcukor vagy mi, aminek segítségével 9 percig gyorsabb kárhozott koponyát tudtam szerezni, és hát azért én szívesen elraktároztam a két hárítási követ is. Ki tudja, a fejlesztési stratégiám a jövőben milyen irányvonalat is fog venni alapon? 🙂 Mit is mondhatnék még? Érdeklődve várom a Mini2 részét, amely az Event Naptár alapján nem sokára beköszönt 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..