Legyél Te is részese a teszt szervernek

Minden eddiginél nagyobb mögöttes PR támogatást kapott Bigpoint GmbH részéről, az általuk fejlesztett Drakensang Online teszt szerver kultúrája!

Sajnálatos módon a játékosok többsége megragad azon a szinten, hogy a fejlesztők által kiadott éles változatokat fikázzák, illetve rendszeresen támadják a Bigpoint GmbH különböző hivatalos médiacsatornáin keresztül, pl. Facebook. Ez a jelenség azért van, mert az embereknek könnyebb a negatív dolgokat hangoztatni és elégedetlenkedni, mintsem némi szorgalommal megspékelve, részt venni a Drakensang életében már oly régóta jelenlevő teszt szerver kultúrájába, ahol a mindig jövőben kiadandó újabb frissítések (release változatok) kivitelezését lehet vizsgálni, tanulmányozni. Igazából a Drakensang Online alakulását azok alakítják, azoknak a játékosoknak a véleményei, akik a teszt szerver életében részt vesznek.

Feltételezem, hogy az alábbi soraim érdekelni fognak Téged, ha aktívan szeretnél beleszólni – formális logikán alapuló érvelést előterjeszteni – a Drakensang Online világának alakulásába.Hogyan lehet csatlakozni a teszt szerverhez?

Ügye, ahogy a nevében is benne van, itt teszt szerverről van szó, amely azt jelenti, hogy nemcsak virtuálisan van két világ elválasztva egymástól, hanem fizikailag is. Az éles szerver, amelyet a hétköznapi játékban ismerünk és használunk a 110-es végződésű szerveren van, míg a teszt szerver, https://stablebuild.drakensang.com/ oldalról kiindulva a 178.134.240.65 IP címen érhető el. Mindkét szervert szokták frissíteni és karbantartani, amely leállásokkal járhat. Szóval a teszt szerverre regisztrálj ITT ezen a linken keresztül egy felhasználói fiókot. Miután regisztráltál, gondoskodj arról, hogy a játék kliens részének teszt szerver verziója is rajta legyen a számítógépeden.

Regisztráció után a teszt szerver kliens verzióját, hogy tegyem fel?!

Ez a lehető legegyszerűbb. Hozz létre a számítógépeden egy c:\Program Files (X86) könyvtárat, s azon belül egy DrakensangOnline könyvtárat. Tehát pontosan a következő legyen az elérési útvonal: C:\Program Files (X86)\Drakensang Online Ha ezt létrehoztad akkor a már meglévő C:\Program Files\Drakensang Online tartalmát ide másold át!

Így indítsd el a C:\Program Files (X86)\Drakensang Online helyeden levő  thinclient.exe alkalmazást;

C:\Program Files (x86)\Drakensang Online\thinclient.exe” -stable és szépen ütsz egy ENTER-t. Ha Windows Intézőben nem tudod kivitelezni, akkor használj Toltal Commander-t vagy valamilyen értelmes parancskezelő alkalmazást.

Innentől kezdve nincs is más feladatod, mint ha a teszt szerveren szeretnél barangolni / játszani, magyarán szólva a szoftver fejlesztő óriás Drakensang Online világával kapcsolatos legfrissebb, még hivatalosan nem kiadott változatát szeretnéd tanulmányozni, akkor a Drakensang-et mindig innen indítsd és jegyezd meg, hogy ide az a felhasználói név és jelszó kell, amit a teszt szerverre való regisztrációkor megadtál.

Mi tegyek azokkal a tipikus emberi korlátjaimmal?!

Nos igen, most megbántóan kemény leszek. A legtöbb ember lusta mint a Föld! Amikor beregisztrál a teszt szerverre azzal fog szembe sülni, hogy ne má… regisztrálnom kell egy karaktert??? Áhhhh kezdjek mindent előlről?!!! Hát nem igaz már, hogy ez a retkes cég nem tud legalább a teszt szerverre adni egy 55-ös karaktert???!!!

Megoldás: higgadj le, győzd meg magad észérvékkel 🙂

Hidd el, az emberi sikertelenség oka 99%-ban mindig a lustaságra vezethető vissza. Valamit valamiért… lehet létrehozol a teszt szerveren egy 55.-ös karaktert, ami mondjuk – ritkán játszó esetén pár hét – ha kocka vagy, akár 3 nap is lehet 😀 S mit nyersz vele? Azt, hogy megismerheted az újításokat még az éles kiadás előtt, ezáltal az éles szerveren a karaktered körüli stratégiát, már jövőbe látóan leszel képes alakítani 🙂

Mit ne tegyél a teszt szerveren???!!!

A teszt szerverbe ne áldozz bele annyi időt mint az éles szerveren történő játékba. A teszt szervert használd arra amire való, és fogadd el azt a tényállást, hogy a Bigpoint GmbH bárkinek a teszt szerveren létrehozott karakterét elveheti, vagy másikat adhat érte cserébe, mindenféle különösebb indokolás nélkül! Ne foglalkozz a karaktered erősítésével / fejlesztésével, csak toljad a tapasztalati szinted a különböző feladatok elvégzésével. A teszt szerver lényege, hogy képben legyél a játék jövőbeli funkcióit illetően, valamint még IDEJÉBEN a SAJÁT SZEMÉLYES JÁTÉKTAPASZTALATAID ALAPJÁN kialakíthasd a saját HITELES VÉLEMÉNYED, észrevételeid és eljuttathasd a fejlesztőkhöz a saját véleményed / fejlesztési javaslatod.

Álláspontom szerint megéri a teszt szerver kipróbálása, hiszen ez az egyetlen módja, hogy beleszólhass annak a világnak az alakulásába, ahol játszol, megismerhesd a legújabb fejlesztési tippeket, trükköket, ötleteket, talentumokat és képességeket, hogy eljuthasson feléd a Bigpoint játékkal kapcsolatos friss kommunikációja, hogy megtudj vitatni más játékosokkal, különböző rendszertechnikai és stratégiai kérdéseket 🙂 Szóval, hogy döntöttél?

Igazán ne csüggedj, ha az alábbi kép fogad 🙂 Próbálkozz csak 😉 Ha logikusan gondolkodsz ez csak egyet jelent, nincs ok a Bigpoint GmbH marketing hátterével kapcsolatos panaszra, hiszen ez csupán azt jelenti, nagyon sokan szeretnék kipróbálni az újításokat 😛

Azt ne felejtsd el, hogy a teszt szerverre frissítés után csak akkor fogsz tudni belépni, ha  C:\Program Files\Drakensang Online tartalmát átmásolod, C:\Program Files (x86)\Drakensang Online helyre! Ezt minden frissítés után meg kell tenned!

 

 

2 thoughts on “Legyél Te is részese a teszt szervernek

  1. Visszajelzés: Ingyenes munkaerő ignorálása: céges professzionalizmus avagy dilettantizmus?! | Bajkó Tamás – Drakensang

  2. Visszajelzés: Drakensang tesztelések | Bajkó Tamás – Drakensang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..