Körmágus karakter helyes beállítása farmolásra

Nagy örömömre szolgál, hogy a játékban végre eljutottam, szabadidőm függvényében arra a szintre, hogy kipróbálhassam, a rendelkezésre álló képességek és talentum rendszer alapján mi a legjobb beállítása egy körmágus karakternek ha farmolni szeretne. Említettem már sokszor, hogy a játékban az ismerőseim, barátaim nem egyszer ajánlották már, hogy állítsam be karakteremre a villámláncot és a villámcsapást. Nem igazán voltam ráhangolódva arra, hogy az ilyen kéréseknek eleget tegyek mert nem volt valami túl sok időm ezeknek a tesztelésére. Most áldoztam rá időt és az instrukciókat szeretném megadni főként azoknak a játékosoknak akik a körmágus karaktert kifejezetten PvP karakternek fejlesztették ki, de ugyanakkor a farmolások során mégis szeretnének inkább a PvE követelményrendszerének megfelelni.

Értelemszerűen attól függően, hogy ki milyen tapasztalati szinten van (én jelenleg 43-as szinten) a fenti talentum beállítások kifejezetten hasznosak akkor ha karakterünkkel farmolni szeretnénk menni. A villámlánc egyik pozitív tulajdonsága, hogy korlátlanul használható, azaz nem igényli a mana regenerációját. Az az apró hátránya, hogy például a tűzgolyóhoz képest a sebzése (legalacsonyabb, legmagasabb) jóval alacsonyabb, a PvE üzemmód során szinte eliminálódik a villámcsapás helyes kombinációjával.  Az alábbiakban kiemelném a villámcsapás igazi lényegét!A leghasznosabb tulajdonsága, hogy sikeres találat esetén az alapsebzés 250%-át tudja biztosítani, ami egy PvP filozófia szellemében kigyúrt karakter esetén hihetetlenül jelentős lehet. De ez még csakúgy önmagában a pozitív előnye, a villámlánccal való kombinációjáról még nem is beszéltünk 😛 Ahogy a fenti képen is írva vagyon, ha már elektromosság hatása alatt álló ellenfeleken alkalmazzuk a villámcsapást akkor plusz további 33%-al nagyobb sebzést nyújt. Mit jelent ez?! Ha használjuk a villámláncot és közvetlen abban a pillanatban villámcsapással is terheljük, akkor az ellenfélre az alapsebzésünk 283%-a fog zúdulni. Azért ez jelentős 🙂  A villámcsapás farmolások során levő alkalmazása mellett szól az a pozitív tulajdonsága is, hogy ugyan felhasználja a manát, de nagyon gyorsan újra használható (1 másodperc elég neki). A villámláncnak pedig nagyobb a szórása, ezért farmoláskor hatékonyabb mint a tűzgolyó. Ahogy mondtam ez a beállítás a PvE üzemmódot nagyon megsegíti. Tehát ha csapatban farmolsz (például  TP fogás miatt nálad 6 szinttel nagyobbakkal) akkor ez nagyon megtudja hálálni magát.

Létezik valamilyen speciális fegyver kifejezetten villámcsapásra?

Igen létezik, de ha már van egy jól bevált fegyvered PvP-re, mint amilyen például a végzet botja akkor azt javaslom Neked, hogy azt a botodat ne tedd tönkre. A rúna kinyerés opcióval szedd inkább ki a rúnát belőle és átmenetileg rakd bele a villámcsapásra kihegyezett, villámcsapás királyi botjába. Amint látható a fenti fegyver relatív jó sebzést biztosít, de ami a brutális tud lenni benne, hogy 100 %-al növeli a villámcsapás által okozott sebzést. Ezt a fegyvert kifejezetten a fentiekben ismertetett talentum beállításra találták ki. A fegyver Emília kereskedőtől Kingshill-ben prémiumos játékosoknak megvásárolható. Természetesen ha új játékos vagy, ne ijedj meg! Nem kell feltétlen a prémiumos tagságot megvásárolnod. Kísérd figyelemmel a Drakensang Online játék hivatalos Facebook oldalát, vagy mondjuk az általad kiválasztott klán napi figyelemfelhívó szövegét. A klánmesterek többsége ugyanis a klántagokkal megszokta osztani azokat az utalványkódokat (bónuszkódok) amelyeket a Drakensang Online csapata néhanapján valamelyik médiacsatornáján keresztül ki szokott hirdetni. Ezek az utalványkódok tartalmazhatnak például 3 napos prémium lehetőséget. Ez az idő bőven elegendő ahhoz, hogy Emíliától megvásárold a fenti speciális fegyvert. Azért nem adja olyan olcsón 😛 Jó sok farmoláson túl kell már, hogy legyél ha ezt megszeretnéd kaparintani. Amint láthatod 3737 aranyért adja! Azonban ha ütőképesebb szeretnél lenni PvE farmolások során, akkor javaslom neked. A villámcsapás királyi botjának a hátránya a borzasztó lassú támadás 0,83 támadás / mp, de az összes két kezes fegyvernek ez az egyik legátkozottabb betegsége. A DSO legújabb release viszont elhozott egy új lehetőséget. A tárgyakba 5 foglalattal több hely került. Ez azt jelenti, hogy a plusz 5 foglalat speciális drágaköveknek van fenntartva. Érdemes tehát ellensúlyozni a fegyver 0,83-as lassúságát egy-két speciális gyorsító kővel!

A fenti talentum beállítást semmi esetre se használd akkor amikor épp arénában PvP módban harcolsz (1v1,3v3,5v5,6v6) és társai. Hiába a gigantikusan nagy sebzés, mégis keservesen fogsz csalódni. Meg kell érteni azt, hogy ami kifejezetten jó PvE-re azok sikertelenek lesznek PvP módban. Ne gondoljuk már azt komolyan, hogy PvP-ben az ellenfelünk addig sakkozni fog, amíg mi szépen villámcsapással sújtjuk 🙂 Oké, kezdő PvP-seket nyilván nagyon egyszerűen és kényelmesen lehet likvidálni villámcsapással, de a kicsit tapasztaltabbaknál ott nem lesz esély! PvP üzemmódba mindenképpen azt javaslom, hogy legyen például a végzet botja mellett egy királyi őr könyve, ami szintén prémeseknek megvásárolható Emília kereskedőtől. A királyi őr könyvében az a jó, hogy nagyon lecsökkenti az őr várakozási idejét, illetve hihetetlen mértékben hozzájárul a kritikus találati érték javításához, ami lássuk be de PvP során egy jelentős kérdés. Amíg a villámlánc gyenge, addig a tűzgolyó hatékonyabb tud lenni PvP-ben és sokkal precízebb találatot eredményez. Van-e értelme a tűzgolyó és villámcsapás párosításának? Nos ha nem elég erős a körmágus karaktered, értsd nem vagy annyira izmos, hogy PvP-ben tankolni tudd az ellenfelet, mint én 😛 akkor számodra előnyös lehet a tűzgolyó és villámcsapás párosítás, mert egy sikeres villámcsapás találat esetén azért a 250% ott figyel. De ha erősebb vagy, akkor szerintem sokkal értelmesebb PvP-n a tűzgolyót és a mágikus lövedéket párosítani. Ugyanis a mágikus lövedék használatával regenerálódik a manád, azaz ismét csak azonnal fogod tudni a tűzgolyód használni. Közelharcban rettentő jó, és a mágikus lövedék legkisebb és legnagyobb sebzése is impozánsabb mint például a villámláncé.

Mi hát a megoldás, hogy a kecske is és a káposzta is megmaradjon, azaz jó PvE és PvP beállításokkal tudj játszani?! Az egyik lehetőség — de itt bort iszok és vizet prédikálok — hogy megvásárolod a prémiumtagságot egész évre és akkor a kettős talentum beállítási lehetőségeket élvezed. A másik lehetőség pedig amit én alkalmazok, hogy nem vagyok lusta és mindig beállítom a megfelelő beállítást 😀 Valamint gondoskodok arról is, hogy a rúnát az egyik fegyverből mindig áttöltsem a másikba, attól függően, hogy milyen módban kívánok játszani. Semmi pénzért nem mondanék le a végzet botjáról, mert pvp-ben nekem nagyon jól jön, csak úgy mint a királyi őr könyve. A rúnákat pakolgatom ide, meg oda 🙂 Igaz a végzet botjával kapcsolatosan jegyzem meg, érdekességként, hogy az új játékosok már nem fognak tudni olyan jó végzet botját szerezni. Matériatöredékek ellenében szerezhető, de figyelvén a paramétereit, az én mércémmel mérve nem kecsegtető. Én a saját végzet botomat még régen szereztem meg, sok – sok DSO release-el ezelőtt az M2-es területeken levő feladat elvégzésével. Szóval sokkal jobb paramétere van az én végzet botomnak, mint bármelyik másik játékos végzet botjának 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..