Legyél Te is részese a teszt szervernek

Minden eddiginél nagyobb mögöttes PR támogatást kapott Bigpoint GmbH részéről, az általuk fejlesztett Drakensang Online teszt szerver kultúrája!

Bővebben…

Bigpoint GmbH legfrissebb ÁSZF

Gondoltam érdekes beszélgetések alakulhatnak ki a Bigpoint GmbH úgynevezett Általános Szerződési Feltételek témájában. Szerintem jó ötlet lehet a blogomon a Jogoskodó kategória létrehozása, mert ennek segítségével a játékosok behatóbban megismerkedhetnek azzal az ÁSZF-el, amelyet regisztrációkor rendszerint elolvasás nélkül csakúgy elfogadnak 😀 Másrészről az itt levő cikkek olvasgatása esetleg egyesekben a jogérzékenységet is előcsalja, amely sosem lehet hátrány.

Bővebben…

Vitézség kulcsa: skálázható kazamaták

A játékfejlesztői háttér hű volt saját magához, mert mikor bevezették a Yoloti-ban levő Ballor boss nehezebb fokozatokban levő farmolási lehetőségét, ahol belépni csak és kizárólag a vitézség kulcsa segítségével lehetett a normál módtól eltérő fokozatokra, akkor kóvályogtam mint bolygó hollandi, mert azt sem tudtam eszik, vagy isszák ezt a bizonyos kulcsot. Céges kommunikáció pedig egyenlő volt a zéróval. Azóta persze a lelkes fórumadminisztrátorok összedobtak egy nagyon jó információ összeállítást. Úgy gondoltam lecikkezem, s egy nagyon rövid videóval megspékelem.

Bővebben…

Klán problémák

Azt mindig is gondoltam, hogy egy klánt egyben tartani és menedzselni az nem hétköznapi feladat. Ahány ember, annyiféle. Szokták mondani ettől szép a Föld nevű bolygó, hiszen ez biztosítja számára a változatosságot, amely fűszerezés nélkül az ember gyakorlatilag életunt, életképtelen. Klán létrehozására a törekvéseim megvoltak, s úgy gondolom ennek elég jó propaganda alapot szolgáltatott blogom https://bajkotamasdrakensang.com/klant-keresel-szerintem-ne-siesd-el-jol-gondold-at/ oldala, ahol tulajdonképpen értékes instrukciókkal kívántam szolgálni mindazoknak, akik épp klánválasztás előtt állnak a DSO berkein belül. Hogy ez gyakorlatban mennyire sikerült, mármint, hogy ennek a belinkelt aloldalnak a funkciója mennyire érte el a célját, azt mi sem igazolja jobban, mint ezen a csatornán klánomba (DúriaGyermekei) keveredett játékosok valóban hosszú életútja.

Bővebben…

Vérlázító karakter kunyizás

Az eset 2015. április 7.-én történt amiről ezt a cikkem írom, s igen úgy gondolom méltán itt a helye a kommunikáció témájában. Egészen pontosan a cikkel mindenkinek azt szeretném sugallni, hogy miképpen ne kommunikáljon, ellenkező esetben elég hamar kívül találhatja magát a játékból. A cikkemhez a hitelesség kedvéért természetesen screenshot-ot, azaz a képernyő pillanatfelvételének chat részét is mellékelni fogom, merthogy valójában karakter kunyizásról volt szó a javából!

Bővebben…

Adathalászat a Drakensang Online játékban

Egyre több a csaló akik a játékosokat megvezetik a DSO chat-jén 🙁 Az adathalászat már sajnos egy elég régi fogalom az IT világában. Egyes bűnszövetkezetek hihetetlen professzionalizmussal tudják végezni ezt a bűncselekményt. A lényege, hogy a hiszékeny, naiv embereknek valamit ígérnek, s eme ígéret ösvényén szépen hozzájuthatnak az áldozatok túlnyomórészt szenzitív jellegű adataihoz.

Bővebben…

Drakensang Online világtérképének idegennyelvű elnevezései

Blogomon foglalkoztam már a kommunikáció témakörével, de bevallom még csak a mai nap adtam neki ezt a kategória nevet. Valamikor  2014 februárjában A közösségépítés nehézségeicímű cikkemben értekeztem a játékon belüli kommunikáció bonyodalmairól, s azt a nyelvismeret felől közelítettem meg. Fókuszba helyeztem, hogy a globális média milyen véleménnyel van Magyarország nyelvtudását illetően, illetve azt összevetettem a saját játékon belüli tapasztalataimmal.

A véleményem és meggyőződésem azóta sem változott, de azóta felfigyeltem egy jelenségre, amely nagyon nagy mértékben megnehezíti az eltérő nemzetiségű játékosok, játékon belüli kommunikációját.

Bővebben…

A közösségépítés nehézségei

Talán sok cikkben említettem már, hogy az egyik legfontosabb a Drakensang során tulajdonképpen maga a közösségépítés. Ha nincsenek megfelelően kiépített kapcsolataid, azaz a barátlistád teljesen üres, vagy állandóan offline személyek szerepelnek rajta, akkor nem igazán fogod tudni a különböző fejlesztési terveket elérni, úgy mint például a fegyverzeted optimalizált fejlesztése rohamos TP nélkül. Ilyen esetben ugyanis szükséged van arra, hogy csoportot tudj alkotni olyan játékosokkal akik tapasztalati talentum szintje a Tied felett van legalább 7 szinttel (ez a biztos) és akkor a küzdelmek során TP garantáltan nem fog rád jönni.

Bővebben…