Vitézség kulcsa: skálázható kazamaták

A játékfejlesztői háttér hű volt saját magához, mert mikor bevezették a Yoloti-ban levő Ballor boss nehezebb fokozatokban levő farmolási lehetőségét, ahol belépni csak és kizárólag a vitézség kulcsa segítségével lehetett a normál módtól eltérő fokozatokra, akkor kóvályogtam mint bolygó hollandi, mert azt sem tudtam eszik, vagy isszák ezt a bizonyos kulcsot. Céges kommunikáció pedig egyenlő volt a zéróval. Azóta persze a lelkes fórumadminisztrátorok összedobtak egy nagyon jó információ összeállítást. Úgy gondoltam lecikkezem, s egy nagyon rövid videóval megspékelem.

Bővebben…

Drakensang Online világtérképének idegennyelvű elnevezései

Blogomon foglalkoztam már a kommunikáció témakörével, de bevallom még csak a mai nap adtam neki ezt a kategória nevet. Valamikor  2014 februárjában A közösségépítés nehézségeicímű cikkemben értekeztem a játékon belüli kommunikáció bonyodalmairól, s azt a nyelvismeret felől közelítettem meg. Fókuszba helyeztem, hogy a globális média milyen véleménnyel van Magyarország nyelvtudását illetően, illetve azt összevetettem a saját játékon belüli tapasztalataimmal.

A véleményem és meggyőződésem azóta sem változott, de azóta felfigyeltem egy jelenségre, amely nagyon nagy mértékben megnehezíti az eltérő nemzetiségű játékosok, játékon belüli kommunikációját.

Bővebben…

TP mentes farm-térkép és útmutató

Sok tekintetben változás történt a Drakensang Online életében. Egyre nehezebb a kifejezetten PvP harcokra tervezett karakterek élete. Legutóbbi cikkem nem is olyan régen írtam, szeptember vége felé, s az egyik eventet boncolgattam. Akkor még Kingshill is teljesen más volt. Viszont az újonnan regisztrált karakterek számára már akkor is kezdtek bevezetni egy sokkal tartalmasabb, eme világba való bebocsátáshoz szükséges kezdő feladatsort.Bővebben…