Helyzetjelentés karakteremmel kapcsolatban

Rendszeresen sokan kerestek meg engem a játékon belüli chat-en és érdeklődtök milyen cuccaim vannak, meg számos kérdést szoktatok feltenni a játékkal kapcsolatosan. Igaz utóbbival kapcsolatosan már rojtosra beszéltem a számat, hogy számos játékkal kapcsolatos kérdést megtaláltok itt ezen a blogomon, csupán némi fantáziával annak keresőjét kell tudni használni 😉 A karakteremmel kapcsolatos cuccok, viszont már más kérdés. Időről időre szoktam némi betekintést nyújtani nektek, hogy merre haladok a különböző fejlesztésekkel kapcsolatosan, valamint az előzetesen lefektetett világot megváltó terveimből mennyi realizálódott igazán. Nos, akkor itt a talentumok és képességek tája házán, vágjunk is bele.

hatalom-kabatja-1K-BtamasÚgy gondolom a fenti kép magáért beszél. Egy régi adósságomat rendeztem most ezzel, hogy a Drakensang Online játék — s előre is elnézést a nem túl szalonképes megnyilvánulásért — egyik legrohadtabb QUEST-jét (Cloak of Power) azaz  hatalom kabátja küldetéssorozat utolsó feladatát is teljesítettem, amire mindenki csupán mint 1K kabát szokott hivatkozni. A játékos köznyelvben ez azért terjedt el így, mert a küldetéshez tartozó feladatok teljesítésén túlmenően 1000 aranyat is össze kell gyűjteni annak érdekében, hogy Kingshill területén Zahirnál le lehessen adni a rendelést erre a bizonyos kabátra. Szétnéztem Zahirnál és Emiliánál is, hogy milyen andermant vagy egyéb alapon megvásárolható kabát féleségek vannak a kínálatban. Szerencsére objektív kutatásom során arra az eredményre jutottam, hogy ugyan nagyon nehézkes az 1K kabát küldetés teljesítése, de mégis megéri a fáradtságot.

btamas-1K-hatalom-kabatja

Itt ezen a képen szerintem nagyon jól látszik, hogy mi az ami alapján megtudjátok különböztetni kinézetre, hogy mi az eltérés a 100 aranyba kerülő és az 1000 aranyba kerülő hatalom kabátja között. Az 1K kabátosok arról ismerhetők fel, hogy a hátukon a kabátnak van egy ilyen lefele mutató háromszög csúcsba való végződése. A többi kabátoknál ilyen nincs! Rendszeresen barangolok Dúria világában de nem nagyon akadok össze 1K kabátosokkal. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek, csak azt, hogy nem mindenkinek van meg az a tűrőképessége, hogy ezt a feladatot véghezvigye, avagy ahogy sokan teszik, maskarába bújnak 😉 A TPEXP mentességi mániám miatt, nekem a feladat véghezvitele 5 hónapomat vette igénybe. Az eredeti tervek szerint már nyár közepe fele szerettem volna végezni vele, még az új talentum rendszer bevezetése előtt. De mivel mindig függésben voltam valamilyen TP fogó partnertől, így viszonylag ritkán tudtam a feladatot csinálni. Az 5 hónap pedig a 100 aranyba kerülő hatalom kabátja utáni időszakra értendő. Ha a teljes küldetéssorozatot nézem, akkor már meg sem tudom mondani, hogy összesen mennyi időt vett igénybe! A nyári időszakra való tekintettel Eliteharcos97 játékosnak mindenképpen köszönettel tartozom a sok – sok körért. Igaz nem feltétlen Teréz anyaságból tette, mert Ő is épp ezt a feladatot csinálta, így az érdekegyesítés megvolt. Sajnos az új talentum rendszer bevezetésével, amely megnyirbálta a sárkányharcosok erejét, Őt mint játékost úgy látom elveszítettük.

release-157

Persze lehet, hogy nem csak Őt, mert úgy látom a release 157-ben, mintha a DSO fejlesztők engedtek volna a nép nyomásának és kicsit visszább fogták az agarakat a sárkányharcosok gyengítése területén. Az új talentum rendszerrel kapcsolatosan nyilatkozni még mindig nem tudok, folyamatosan tanulmányozom…

btamas-kobold-trezor-haladas

Farmoltam andermantra is rendesen és elkezdtem fejlesztgetni a kincsőrző kobold által nyújtott Trezor szolgáltatásait. Még egy sor és rátérhetek a negyedik trezorra 😉 Valahogy lélektanilag könnyebb a kincsőrző kobold fejlesztése, mint az eszköztáramé! Persze, hogy könnyebb itt 2000 andermantonként lehet ügyködni 😀

btamas-eszkoztar-cuccok-szintje

A legtöbb játékost érdekes módon a cuccaim aktuális szintje érdekelte, hogy mit hogy húztam fel. Igyekeztem a felszerelésem olyan tárgyakból összehozni, amelyek mindegyikében van némi sebzési paraméter is. Úgy gondoltam, hogy javítok kicsit a védelmi értékemen és kritikus találati értékeken, ezért elkezdtem használni a sötét éj sisakját. A felhúzásában viszont még csak 41. szintnél járok, mert stratégiailag más tárgyak húzását tartottam fontosabbnak. Amire leginkább koncentráltam az a halál gyűrűje és kárhozat könyvének fejlesztése. Még nem is voltam 40. tapasztalati szinten, amikor M2 területén való barangolásaim során esett nekem a Roshan köre, s úgy gondoltam két szinttel ezt is feljebb húzom, amely további segítség az életerő és a védelmi értékek alakulásának területén. A Roshan kör mint szett a maga +500 életerő értékével kecsegtető gondolat lenne,  de a szett két darabja mint Roshan keze és Roshan ösvénye megtörné az eszencia szettemet, amely viszont sebzésben nagyon sokat jelent. Számszakilag egész pontosan 118 plusz sebzést! S mivel a szett két darabja kesztyű és csizma, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy eszencia szettet nézem, vagy bármelyik másik szettet (például a sokak által kedvelt boszi szettet), hiszen azt is megtörné. Valószínűsítem tehát, hogy sosem fogom alkalmazni a teljes Roshan szettet. Előirányzott tervem viszont az 1K kabátom további fejlesztése, mert olyan jól elosztja a képességeket, úgy mint életerő, védelmi érték, sebzés és kritikus találati érték. Úgy veszem észre a Kárhozat könyvének fejlesztése szintén megéri mert 44. szinttől felfele egész nagy léptékekben lehet a kritikus találati értéket növelni vele.

A rendelkezésre álló aranyfedezetem ismét csak szép lassan szeretném feljebb tornázni, mert Emilia NPC kereskedőnél két érdekes dolog is van, ami nekem nagyon tetszik. Az egyik az egy PET kategória, ami plusz 5% sebzést jelent és a kínálatban zöld vicsorgó néven, 5000 arany ellenében érhető el. Természetesen Emilia csak prémium felhasználókkal áll szóba. Azonban türelmes vagyok, mert azt a tendenciát látom, hogy 2-3 havonta azért akad egy olyan bónuszkód, amivel legalább 3 napra lehet prémium tagságot szerezni. Addig meg úgy sem nagyon fog összegyűlni ez az 5000 arany 😀 A másik kínálatában szereplő tétel, ami esetlegesen érdekelni fog majd ha olyan 45. körüli szintemen fogok járni, az A villámcsapás királyi botja, amit jelenleg 3000 aranyért ajánlanak. Persze elképzelhető, hogy csak érdekességképpen fogom megvenni, hiszen mint jól látszik ez két kezes bot 🙁 A paraméterei ugyan jónak tűnnek, de kétlem, hogy érdemes lenne miatta lemondani a Kárhozat könyve nyújtotta előnyökről. De arra jó lesz, hogy koboldomban majd pihenjen, másra meg nagyon az aranyat úgy se lehet használni.

Eszköztáramban a második sor végén a képen látható a Téli ünnepi zsákkabát. A leírás alapján azt mondja, hogy 3,0%-al nagyobb az esély tárgytalálásra normál szörnyeknél. Nem tudom, hogy itt a fejlesztők milyen tárgyakra gondolhatnak, de ha esetleg ritka, vagy legendás tárgyakra, akkor az a véleményem, hogy én ebből a 3,0%-al nagyobb esélyből az ég világon semmit sem érzékelek 🙁 Mivel nem rég lettem 40. szintes, s valójában ezt is csak azért csináltam, hogy tudjam használni az 1K kabátot, meg a Roshan körét, valamint a sötét éj sisakját, így olyan hosszú ideje még nem tudtam tanulmányozni ezt a téli ünnepi zsákot. De ha továbbra is ugyanez lesz az észrevételezésem, akkor szerintem menni fog a kohóba, mert azért 15K rúna van benne!

Eszköztáram első sorának utolsó előtti képen látható eleme, az úgynevezett világtérkép. Szerintem nagyon kényelmes. Igaz, hogy olyan 3500 adermant az ára, de farmoláskor nagyon nagy segítség, hogy az adott területen belüli teleportálás helyszínéhez tulajdonképpen csupán egy gombnyomással oda lehet varázsolódni. Igaz itt jegyzem meg, hogy a 3 napos prémium kódok ideje alatt tapasztaltam meg, hogy igazából ez a világtérkép a prémium szolgáltatással együtt élvezhető, mert ekkor az utazás sem kerül semmibe.

Kitűzött feladat: a halál gyűrűjét szintén érdemes tovább fejlesztenem, de… jó lenne már a második halál gyűrűjére koncentrálni, mert annál a feladatnál szinte minden megvan, már csak Mortistól kellene beszerezni a 10 darab töredéket. 80 jelvényem van… jó partit keresek ez ügyben 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..