Bajkó Tamás – Drakensang https://bajkotamasdrakensang.com Nagyszerű kalandok egy lenyűgöző grafikával megáldott fantáziavilágban, amely állandóan változik és gyakran születik újabb karakter. Harcolj Te is nap mint nap sárkányharcosokkal, íjászokkal, törpékkel, mágusokkal. A játékban Btamás nick alatt megtalálsz, főként a köztes világokban. Wed, 27 Mar 2019 19:56:42 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.6 A kraftolásról https://bajkotamasdrakensang.com/a-kraftolasrol/ https://bajkotamasdrakensang.com/a-kraftolasrol/#respond Wed, 27 Mar 2019 19:54:53 +0000 https://www.bajkotamasdrakensang.com/?p=3043 A kraftolás szamárlétrája című cikkemben már értekeztem arról, hogy a legalapvetőbb recepteket, hogyan lehet megszerezni. Ismétlésekbe nem kívánok bocsátkozni.

Ebben a cikkben azt szeretném prezentálni, hogy adott legendás tárgyból, egyedi tárgyba, varázslati értékeket a jelen játékfrissítés (release) állapotának megfelelően, hogyan lehet véghez vinni. Ezt fontos kihangsúlyozni, hiszen a régi verziókhoz képest már maga a munkapad is, hihetetlen sokat változott. Mondhatnám azt is, hogy szinte már az összes funkció a munkapadon keresztül érhető el. Régebben a drágaköveket az ékszerésznél lehetett kombinálni, most már szerencsére sokkal nagyobb hatásfokkal és kényelmi szolgáltatással, ezt a funkciót is a munkapad tölti be.

A képen látható, hogy egy aranykoronás legendás csizma varázslati értékeit kívánom átvinni a meglévő Dragan harcias csizmája nevű egyedi tárgyamba. A varázslatok áthelyezéséről érdemes azt tudni, hogy igazából itt a tárgyaknak a rangja az égvilágon semmit sem számít. Tehát egy impozáns varázslati érték, ugyanúgy lehet egy I. rangú legendás tárgyban is, mint ahogy egy VI. rangúban is. Szóval ez nem oszt, nem szoroz semmit! Abból sem kívánok titkot csinálni, hogy mivel a Drakensang Online fejlesztői, meglehetősen átvariálták a játék PvP szemléletmódját, ezalatt értsd azt, hogy hosszú évek kemény munkája alatt, gyakorlatilag annulálták a játékosok PvP iránti kedvét, így tudnod kell, hogy a varázslat áthelyezéseknek már csupán a PvE üzemmódban van értelme! PvP küzdelmeknél ugyanis a varázslatok inaktívak. A korrektség érdekében ezt meg kellett említenem, nehogy hiú ábrándokba kergesd magad 😀

Ha megfigyeled a fenti képet, akkor látnod kell, hogy valójában nem egy világot megváltó kraftolást fogok prezentálni. A legendás csizma 21% értékkel magasabb sebzést biztosít, valamint 4% értékkel nagyobb mozgási sebességet. A kraftolás eredményeképpen, tehát a meglévő VI. rangú draganos csizma, ennyivel lesz jobb, mint volt. De nem is hencegésnek szánom ezt a kraftot, inkább egy egyszerű példának ami szemlélteti az egész elméleti lényegét.

Amikor legendás tárgyakból egyedi tárgyakba varázslatokat viszünk át, akkor szükségünk lesz, szűzmagokra, árnymagokra és elemi magokra. Az elemi magok többségét a köztes világokban kényelmesen betudod szerezni. Azonban van a játékban egyelőre még olyan elemi mag is, amellyel speciálisan, kizárólag valamilyen event során megszerzett tárgyat tudsz fejleszteni, kraftolni. Ennek a speciális elemi magnak a neve a sárkánymagnak. Ebben a példában ahogy a kép is mutatja, én egy speciális eventes cuccot szeretnék a munkapadon kraftolni. Ezt a csizmát ugyanis a Dragan event alatt lehet, vagy lehetett megszerezni. Nincs információm sajnos róla, hogy mikor lesz a következő Draganos event 🙁 Eddig az volt a rendszer, hogy minden évben január vagy februárjában egyszer, meg a nyári időszak július havában, azaz évente kétszer. Most a január – február nagyon kimaradt a Dragan event kapcsán 🙁

Azért érdekességként a többi elemi mag neveit is megemlítem; tűzmag, méregmag, fagymag, sokkmag, sötétmag, tömörmag

A régi rendszerhez képest az új munkapad már sokkal intelligensebb, mint a régi verziója volt. Szerencsére a varázslatok átvitelekor már nem kell figyelni a tárgyak helyes behelyezési sorrendjére, mert ahogy jobb egér klikkel a tárgyakra ráklikkelünk, vagy épp a fejlesztőmagok valamelyikére, a munkapad már rögtön a megfelelő helyre illeszti azokat be.

Mitől függ, hogy milyen elemi magra van szükséged?

Ezt az egyedi tárgy leírásában mindig megtalálod. Ha jobban megfigyeled a képet, akkor a Dragan harcias csizmájánál is láthatod, ott alul, hogy sárga betűkkel kiírja, hogy a tárgy árnyaggal, szűzmaggal és gyarapítómaggal fejleszthető. Az elemi magok felhasználhatósága, minden tárgy esetén evidens 😉

A következő cikkem, szerintem a legnagyobb drágakövek előállításáról fog szólni, amihez a speciális 500 és 1000 aranyozott lóhere ellenében is beszerezhető receptek szükségesek. Érdekességként mondom el, hogy irigykedjetek, mind az 500-as mind az 1000-es változatú recept, nekem csakúgy ládából esett 😛

]]> https://bajkotamasdrakensang.com/a-kraftolasrol/feed/ 0 A sárkánymagok tragikus helyzete https://bajkotamasdrakensang.com/a-sarkanymagok-tragikus-helyzete/ https://bajkotamasdrakensang.com/a-sarkanymagok-tragikus-helyzete/#respond Thu, 17 Jan 2019 11:30:45 +0000 https://bajkotamasdrakensang.com/?p=2836 A release 214 vonatkozásában amit a Bigpoint GmbH kiadott a Drakensang Online játékhoz, tartalmaz pozitív és negatív elemeket egyaránt. Koránt sem vagyok még arra felkészülve, hogy az összes újítást kritikus szemmel nézzem, illetve a fejlesztők számára is hasznos ölteteket osszak meg soraimon keresztül. A fejlesztések komplexek voltak, nem is csoda ha mindent még nem látok át!

A sárkánymagok sanyarú helyzetéről viszont már most tudok nyilatkozni. Ezek a magok a fejlesztőmagok között találhatók, s azon belül is speciális jelentőséggel bírnak, mert azokon a tárgyakon lehet különböző fejlesztéseket végrehajtani a segítségükkel  gondolok itt varázslat áthelyezésekre, rangfejlesztésekre – amelyeket valamilyen event során szereztünk meg. Sok játékos kedvencei közé tartoznak a kisebb és nagyobb kihívások egyaránt. Számtalan egyed kedveli például a Karabossa cuccait – Újhold 4.0 vagy éppenséggel a Telihold event egyedi darabjait. De természetesen még lehetne sorolni, mindenkinek más a kedvence, stratégiája.

A jelenség nem új a nap alatt, hogy a sárkánymagokat nagyon nehéz beszerezni. Amit viszont mindenféleképpen kritikus szemmel tudok vizsgálni már most, az a régebbi, tehát 213-ast megelőző release-ek és az azutáni frissítések közötti változás eme magok beszerezhetőségének témájában. Nyilván kedvenc online szerepjátékunk fejlesztője a Mesélő, aki a történeteket és a szabályokat alakítja, abból a megfontolásból helyezkedett arra az álláspontra, hogy a szóban forgó sárkánymagok csak és kizárólag event – események során levő boss lényektől legyenek beszerezhetőek, hogy magukat a tárgyakat, amiket fejleszteni akarunk, azokat is az event alkalmával szereztük be.

Ami a régebbi időszakban volt…

Régebben is csak az események alkalmával lehetett ezekhez a speciális sárkánymagokhoz hozzájutni. Viszont anno ha legyőztél egy event boss-t, legalább a 100% garanciád megvolt, hogy az adott skálának (játékos mód – fájdalmas, kínzó, halálos, pokoli) megfelelő számú sárkánymagot megkapd. 

A jelenlegi totál katasztrófa helyzet…

Bevezették azt, hogy az event boss-ok random alapon dobnak különböző magokat. Ez persze lehet sárkánymag is, lehet gyarapítómag is, és többféle más mag is.

Ezzel a lépéssel, sajnálatos módon az amúgy is nehézkes és hosszadalmas sárkánymagok összegyűjtésének folyamatát csak tovább nehezítették 🙁 Természetesen azt megértem, hogy egy MMORPG féle játék mint amilyen a DSO az farmolás koncepciójú. Ezzel nekem nincs is problémám. De amikor annyira bekockásítja az embert, hogy például a Karabossa eventen szépen menjél 50 – 60x kört halálos módban néha mondjuk megspékelve egy – egy INF1 – pokoli I körrel és csupán olyan 263 darabot lehet összegyűjteni, s egy VII. rangú eventes tárgy kraftolásához minimum 450 sárkánymag kell, akkor határozottan kijelenthetem azt hiszem az összes többi játékos nevében is, hogy maximálisan elveszi a játék élvezhetőségének komfortérzetét 🙁

Egy megoldás, javaslat, avagy petíció?!

A legtöbb játékos joggal érezheti azt, mintha a szerepjáték Mesélője a szett – trend tekintetében diktátorként lépne fel. Ez persze csupán egy szubjektivitáson alapuló érzés, de tényállás, hogy a játékosok nagy részéből valóban ezt az érzést váltja ki. Ugyanis ha egy köztes világból való szettet, vagy tárgyat választasz ki, akkor érdekes mód, máris nem lesz olyan unalmas a fejlesztőmagok beszerzése, hiszen Q1 – Q9 világok meglehetősen átfedésben vannak egymással, így több helyen is tudod farmolni a szükséges magokat. Viszont a játékos kívánsága / akarata sem lehetne azért utolsó szempont, mert elképzelhető, hogy sokak szeretnének valamilyen eventes szettet fejleszteni, ugyanakkor ott állnak az eszköztárukban glédába a több sárgás, esetleg platinaértékkel rendelkező legendás tárgyak de sárkánymagok hiányában nem tudnak mit kezdeni velük. Sárkánymagok esetén a Karabossa az egyetlen kényelmes event. Itt a kényelmességet nem a boss leölésére értem, hiszen nem olyan nagy kihívások ezek. A kihívás inkább az, hogy a legtöbb event pályának hosszú térképe van, s egy csomó idő elmegy amíg a boss-hoz jutsz, csak a nyamvadt sárkánymagért. A Karabossa event esetén egyszerűen fel lehet futni és már ott is vagy… csak hát még ott is nagyon lassan jön a sárkánymag. Nevetséges, hogy kettő Újhold 4.0 eventnek kell lefutnia ahhoz, hogy 120x körből összesen összegyűjts 450 sárkánymagot, ami összesen egyetlen egy cucc fejlesztéséhez lesz elegendő 🙁

A MEGOLDÁS 

A sárkánymagok beszerezhetőségét új filozófiai alapokra kellene helyezni! Például be kellene iktatni, olyan ciklikusan felvehető feladatokat, amivel sárkánymagokat lehetne szerezni, illetve vissza kellene állítani azt is, hogy az eventes boss-ok csak sárkánymagokat dobhassanak, mert most őszintén kinek kell gyarapítómag, amikor az matéria töredék ellenében kényelmesen beszerezhető?! Érdemes lenne azt is bevezetni, hogy a sárkánymagokat ne csak eventes területeken lehessen szerezni, hanem egyéb kazamatákban is. 

Az újév sem maradhat el, KONSPIRÁCIÓ nélkül 🙂

Lehet, hogy a fejlesztők nem is véletlen, hogy ezt a sorsot szánták a sárkánymagoknak? Elképzelhető, hogy megvan az oka, miért nem koncentrálnak a játékosok kívánságának teljesítésére ebben a témában? Lehet temetni akarják, esetleg kivonni a forgalomból a sárkánymagokat? Erre a jövő biztos választ ad, most mindent a Kedves Olvasó fantáziájára bízok 😀

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/a-sarkanymagok-tragikus-helyzete/feed/ 0
Új release 213/14 – a kraftolás szamárlétrája https://bajkotamasdrakensang.com/uj-release-213-14-a-kraftolas-szamarletraja/ https://bajkotamasdrakensang.com/uj-release-213-14-a-kraftolas-szamarletraja/#comments Wed, 12 Dec 2018 09:47:23 +0000 http://bajkotamasdrakensang.com/?p=2808 Az a híres 1/9 -es feladatsor

Köztudott, hogy a Bigpoint életében a tegnapi nap folyamán, legalábbis a Grimmag szerveren felütötte a fejét a release 213/14-es változatának kiadása. Úgy tűnik – persze ezt a teszt szerveren már tapasztalhattuk – bevezettek egy szamárlétrát, egy olyan feladatsort, amelyet minden játékosnak, független attól, hogy régi motoros -e, vagy teljesen új, de teljesítenie kell. Ezt a kihívást nem lehet figyelmen kívül hagyni, ugyanis az összes recept, amellyel a release 213/14-es munkapadja kényelmesen használható, az ezen feladatok elvégzésével szerezhető be.

Lássuk, hát ezeket a feladatokat 🙂

Az első feladat felvehető rögtön Kingshill városában. Ez nem egy nagy kihívás. Arra kiváló, hogy egy kezdőjátékos orra elé tegye a csalit, és megéreztesse vele a munkapad lényegét, azaz a kraftolást

A második feladat, még szintén Kingshill településén vehető fel. Nos ez talán egy frissen regisztrált új játékosnak már kiveheti a zsírját. Ügye a régebbi változatoknál már kiadásra került olyan release, amelyben bevezették a kazamaták skálázhatóságát. Az hát a kívánság, hogy a játékos fájdalmas vagy kínzó módban menjen el Duria birodalmának, valamely kazamatájába és ott keressen a gyógynövények közül legalább 2 darab Piros pozsgást.  Kicsit megtévesztő a kazamatákba való belépésnél, hogy mint megszerezhető jutalom, az összes gyógynövény félét nem írja ki a rendszer, és a gyógynövények kazamatákban való megjelenése meglehetősen random. Ez tehát azt követeli meg, hogy fájdalmas vagy annál nagyobb módban azért tudjon farmolni a játékos. Pontosan ezért mondtam, hogy egy friss karakter zsírját már ez is kiveheti 🙂

Az alábbi fotót egyszer már publikáltam a Körmágus Instagram oldalamon, akkor az még a teszt szerverről származott. Talán segíthet elképzelni, hogy merre is bukkanhatsz rá, erre a pozsgásra. 

A 3/9-es feladatot már a Duria világtérképének Ellenállás Táborában veheted fel.

Ezt a fotót egy kicsit összekevertem két külön képernyőfelvételből. Szemléltetni akartam ugyanis a feladat jelentőségét. Ezzel a feladattal fogjuk tudni megszerezni azt a receptet, amely a munkapadnál szükséges a tudás kicsiny vágyai rúnáinak a kombinálásához. A kombinálás lehetőségének funkciója nagyon fontos és hasznos is, hiszen a releváns tárgyak ahova behelyezhető, maximum 5 darab foglalattal rendelkeznek, s ebből a tudás rúnáiból összesen 5 darabot tudunk behelyezni, tehát a cél, hogy minél nagyobbra kombinálgassuk azokat. 

Folytassuk akkor a kalandozást a 4/9-es feladattal!

Ezt a feladatot már Jarlshofn városi területen lehet felszedni. Ez a feladat kicsit bevezeti a játékost a drágakövezések rejtelmeibe. Itt jegyezem meg, hogy nyilván egy új játékosnak roppant érdekfeszítő, a régi motorosoknál viszont az ilyen jellegű quest-ek maximum az ellenszenvet válthatja ki.

Haladunk ezerrel az 5/9-es feladat már Ashraya területre invitál bennünket, s itt lát el releváns feladatokkal. A 4/9-es feladattól kezdődően legalább némi vigasz a régi játékosoknak, hogy némi kraftoláshoz szükséges magot kaphatnak, cserébe elpocsékolt játékidejükért 🙂 

A 6/9-es feladat Andarkasch területén vehető fel, s jelzem mindenkinek itt is pont ugyanúgy a zöld felkiáltójel jelzi a releváns NPC jelenlétét 🙂

Összesítve prezentálnám az utolsó három feladatot is, amelyek teljesítésével tulajdonképpen a munkapadot a teljes funkcionalitásában fogod tudni használni. A 7/9-es Yaltapetiben, 8/9 Hiraj csíphető fel… végül a 9/9 egy Kingshill -i találkozó annál az NPC-nél, ahol az első feladatot is felvetted. Azért megjegyezném itt a 7/9-es feladatnál, hogy igencsak megnézném, hogy egy friss karakter olyan egyszerűen teljesíti 🙂 Pont ez volt a szopacsa a Bigpoint féle tesztszervernek is. De ügye arról már leírtam véleményem az előző cikkemben.

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/uj-release-213-14-a-kraftolas-szamarletraja/feed/ 1
Ingyenes munkaerő ignorálása: céges professzionalizmus avagy dilettantizmus?! https://bajkotamasdrakensang.com/ingyenes-munkaero-ignoralasa-ceges-professzionalizmus-avagy-dilettantizmus/ https://bajkotamasdrakensang.com/ingyenes-munkaero-ignoralasa-ceges-professzionalizmus-avagy-dilettantizmus/#respond Tue, 20 Nov 2018 10:55:35 +0000 http://bajkotamasdrakensang.com/?p=2793 Nem szeretném ha félre értenék a Kedves Olvasóim eme blog cikkem. Blogom tartalmát és irányvonalát továbbra sem kívánom irreleváns ösvényekre vinni: nem ámítás nem csalás a Bigpoint GmbH – Drakensang MMORPG – témájáról van még mindig szó!

Előző írásomban adtam némi hírt a játék teszt szerverével kapcsolatosan. Blogom élethűségét adja vissza, hogy mindig olyan témákról írok, ami épp foglalkoztat.

Egy játékfejlesztő aspektusából mit kellene, hogy jelentsen a tesztelési fázis?

Természetesen azt, hogy a játékosok  üzleti nyelven megfogalmazván a szolgáltatásukat igénybe vevők  számára különböző újításokat, frissítéseket (#release)demokratikus vita alapjait képező koncepciókat szeretnének bevezetni, de mivel ügyfél táboruk fontos számunkra, s azok maximális megelégedettsége, ezért professzionális, valóban kiforrott szolgáltatásokkal szeretnék meglepni őket, aminek előfeltétele a TESZTELŐI FÁZIS! Egy tesztelői fázisnak, pedig hol lenne máshol a helye, mint a már említett teszt szerveren?!Az elmélet szépen hangzik, de mi a Bigpoint gyakorlata?!

Józan üzleti felfogással azt feltételeznénk, hogy egy talpraesett vállalkozás sem hagyná, totális figyelmen kívül, az ingyen munkaerő erőforrásait. No ezt csak azért mondom ám ilyen bátran, mert azért ha a nagy világba globálisan kitekintünk, akkor azért azt láthatjuk, hogy a számítógépes játékok tesztelése – legyen az akár online, vagy különböző adathordozókon a későbbiekben értékesítési piacra küldendő játék igen komoly feladat, s egyben egy komoly bevételeket nyújtó foglalkozás is.

A Bigpoint GmbH szemmel láthatóan azon kívül, hogy egy nagyon remek marketing motoron keresztül a figyelem fókuszába helyezi a teszt szerverét, mást az égvilágon nem csinál!

Mi fogadja az ember a teszt szerveren?
 • A legtöbb esetben olyan leterheltség, hogy normális időben képtelenség a szerverre bejelentkezni (értsd: 2:00AM – 5:00 AM között van lehetőséged).

 • Egy 0. tapasztalati szinttel rendelkező karakter, amellyel kapcsolatos játékidő, ameddig 55. tapasztalati szintes lesz, pontosan ugyanannyi időt és erőforrást vesz igénybe, mint amennyit az éles szerveren való játék. Itt jegyezném meg, hogy egy teszt szerver normális körülmények között nem arra lenne jó, hogy ugyanúgy játssz rajta mint egy éles szerveren. De azzal, hogy Bigpoint GmbH rákényszerít arra, hogy 0.-ról vigyél fel 55. szintre, de legalább 50. szintre egy karaktert, ezt a káros, szervernek a leterheltségét okozó folyamatát idézi elő!

Mindenképpen elgondolkodik az ember azon, hogy vajon a játékfejlesztő óriás oldaláról nézve ez most akkor professzionalizmus vagy dilettantizmus? Mindenféleképpen elismerést vált ki azért az, hogy eltudta érni a marketing részlegük azt, hogy az emberek szinte öljék egymást azért, hogy bejuthassanak a teszt szerverre és gyakorlatilag teljesen INGYEN megvizsgálhassák a release 213/214 újításait, majd erről összefoglaló véleményt adjanak a fejlesztőknek pl. a hivatalos fórumon keresztül…

A kialakult káosz egyik okozója talán pont az lehet, hogy nagyon sokan presztizskérdést csinálnak abból, hogy legyen egy 55. szintű karakterük a teszt szerveren, és holmi kitüntetésként élik meg, hogy részesei lehetnek egy játék, ingyenes tesztelési folyamatának 😉 Úgy gondolom, amíg ez a mentalitás nem változik, addig a fejlesztő sem fog erőforrást csoportosítani arra, hogy nyugodt körülmények között egy intelligens környezetben végezd el a tesztelést, hiszen tudja, hogy hülye vagy Te, felviszed azt 55.-re.

Vajon van ennek értelme így?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az égvilágon semmi értelme. Azzal ugyanis, hogy a Bigpoint GmbH rákényszerít arra, hogy játékszerverként használd azt a szervert, ami csak kóstolásra lenne jó, gyakorlatilag a tesztelési fázist is ellehetetleníti. Ennek eredménye pedig az, hogy vagy késik egy adott release eredetileg kitűzött határideje, vagy a frissítés kiadása után, toldozgatás, foltozgatás, szerver leállások, karbantartások és így tovább…

Egy érdekes levelezés 🙂

Sok ember fejében aki a blogomat olvassa kialakult bizony olyan fantáziakép, hogy én a Bigpoint GmbH belső embere vagyok, jó kis tápos karakterem van és így tovább… Nos mint tudjuk az emberi hülyeség határtalan 😀 Talán ez a levelezés, amely relevánsan illeszkedik a mostani cikkre, egyben azt is megfogja mutatni, hogy mennyire nem vagyok én belső ember 😛

Ezzel a levéllel indítottam, idézek magamtól!

Support has been requested by a player for dso

User Name: Btamastesztelo

User ID:

Response Email: bajkotamasdrakensang@gmail.com

Request probably described in

Sziasztok,

A release 213/214-est tesztelném. Persze nem olyan könnyű ez, otthagyni az éles szerveren levő porschemet és itt bohóckodni a trabantommal 😀 Igazán ezt a Btamastesztelo karit felröpíthetnétek level 55-re illetve megadhatnátok neki mindazt
a tulajdonságait amivel éles szerveren rendelkezek. Kényelmesebb lenne így a teszt.
Jelenleg ugyanis még a köztesbe sem tudok bemenni…

Igazából ez csak egy 5-let volt, nem kunyizás. Kérdésem viszont az, hogy a “Tudás vágyának kicsiny rúnáit” hogy a manóba lehetne a munkapadon kombinálni? Éles szerveren egyelőre még az ékszerész megcsinálja nekem, de itt a teszt szerveren a munkapadnak kellene, de recept hiányára panaszkodik. Ezt a receptet melyik NPC adja?

Hálásan köszönöm a választ,
Btamastesztelo

 ”

Igazából ez volt a levélre adott „hivatalos” válasz!

Nem véletlenül tettem idézőjelek közé a hivatalos kifejezést. Ugyanis tény és való, hogy szerver által kiadott úgynevezett ticket útján jött a válasz, de fontos tudni, a Bigpoint GmbH zseniálisan működő marketing gépezetéről, hogy azért itt az ügyfélszolgálaton nem Bigpoint -os alkalmazottak vannak, hanem ugyanolyan lelkes játékosok akik szenvedélyből egy ilyen feladatot elvállalnak – pont ezért kéretik nem anyázni őket soha!

Kedves Játékos!

Köszönjük, hogy leveleddel megtiszteltél bennünket. A nevem Zsolt és én leszek a kapcsolattartód ebben az ügyben.

Sajnos a karaktered felhúzására nincs lehetőség, ritkán szoktak ilyesmit csinálni. A recepteket Kingshillben tudod kifarmolni, ha jól tudom, ott kapod a küldetéseket, sorban, melyek megcsinálása után elérhetővé válnak a munkapadon.

Üdvözlettel

Zsolt

A WordPress szlogenje után én nem lázadok, hanem publikálok 🙂

Mint mindig a Bigpoint GmbH felé, ezúton is a megoldást kínálom. Meg kell különböztetnünk a teszt szervert és az éles szervert! Nem a teszt szerver még izmosabbá tételében keresendő a megoldás, hanem egészen egyszerűen abban, hogy a teszt szerveren csak 55. tapasztalati szintű karaktereknek kellene alapértelmezetten lenniük, illetve a tesztelőnek lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy a teszt szerveren a karakterének szintjét opcionálisan beállíthassa. Ugyanis a tesztváltozat, a kisebb karakterek aspektusából is nagyon fontos, ezért a visszajelző csatornáknak azokat az értékes információkat is fel kellene tudnia dolgozni! Viszont az is tényállás, hogy a Drakensang Online, Duria birodalmában 50. tapasztalati szint alatt, szinte semmit sem tudsz csinálni, hiszen nem tudod letesztelni a köztes világokat, ennek következtében egy jóízűt farmolni sem tudsz, s természetesen a vadi új fejlesztés kraftolás témáját sem tudod letesztelni… Ezek hiányában viszont mégis milyen értékes tesztelési információval tudnál a fejlesztőknek szolgálni?

Zárszóként azt kell, hogy mondjam, hosszas tanulmányozás után, hogy jelen pillanatban a Bigpoint GmbH teszt szervere inkább egy csodálatos PR végterméke  ilyenünk is van  csak éppenséggel érdemi funkcionalitása nincs!

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/ingyenes-munkaero-ignoralasa-ceges-professzionalizmus-avagy-dilettantizmus/feed/ 0
Legyél Te is részese a teszt szervernek https://bajkotamasdrakensang.com/legyel-te-is-reszese-a-teszt-szervernek/ https://bajkotamasdrakensang.com/legyel-te-is-reszese-a-teszt-szervernek/#comments Thu, 01 Nov 2018 09:37:18 +0000 http://bajkotamasdrakensang.com/?p=2781 Minden eddiginél nagyobb mögöttes PR támogatást kapott Bigpoint GmbH részéről, az általuk fejlesztett Drakensang Online teszt szerver kultúrája!

Sajnálatos módon a játékosok többsége megragad azon a szinten, hogy a fejlesztők által kiadott éles változatokat fikázzák, illetve rendszeresen támadják a Bigpoint GmbH különböző hivatalos médiacsatornáin keresztül, pl. Facebook. Ez a jelenség azért van, mert az embereknek könnyebb a negatív dolgokat hangoztatni és elégedetlenkedni, mintsem némi szorgalommal megspékelve, részt venni a Drakensang életében már oly régóta jelenlevő teszt szerver kultúrájába, ahol a mindig jövőben kiadandó újabb frissítések (release változatok) kivitelezését lehet vizsgálni, tanulmányozni. Igazából a Drakensang Online alakulását azok alakítják, azoknak a játékosoknak a véleményei, akik a teszt szerver életében részt vesznek.

Feltételezem, hogy az alábbi soraim érdekelni fognak Téged, ha aktívan szeretnél beleszólni – formális logikán alapuló érvelést előterjeszteni – a Drakensang Online világának alakulásába.Hogyan lehet csatlakozni a teszt szerverhez?

Ügye, ahogy a nevében is benne van, itt teszt szerverről van szó, amely azt jelenti, hogy nemcsak virtuálisan van két világ elválasztva egymástól, hanem fizikailag is. Az éles szerver, amelyet a hétköznapi játékban ismerünk és használunk a 110-es végződésű szerveren van, míg a teszt szerver, https://stablebuild.drakensang.com/ oldalról kiindulva a 178.134.240.65 IP címen érhető el. Mindkét szervert szokták frissíteni és karbantartani, amely leállásokkal járhat. Szóval a teszt szerverre regisztrálj ITT ezen a linken keresztül egy felhasználói fiókot. Miután regisztráltál, gondoskodj arról, hogy a játék kliens részének teszt szerver verziója is rajta legyen a számítógépeden.

Regisztráció után a teszt szerver kliens verzióját, hogy tegyem fel?!

Ez a lehető legegyszerűbb. Hozz létre a számítógépeden egy c:\Program Files (X86) könyvtárat, s azon belül egy DrakensangOnline könyvtárat. Tehát pontosan a következő legyen az elérési útvonal: C:\Program Files (X86)\Drakensang Online Ha ezt létrehoztad akkor a már meglévő C:\Program Files\Drakensang Online tartalmát ide másold át!

Így indítsd el a C:\Program Files (X86)\Drakensang Online helyeden levő  thinclient.exe alkalmazást;

C:\Program Files (x86)\Drakensang Online\thinclient.exe” -stable és szépen ütsz egy ENTER-t. Ha Windows Intézőben nem tudod kivitelezni, akkor használj Toltal Commander-t vagy valamilyen értelmes parancskezelő alkalmazást.

Innentől kezdve nincs is más feladatod, mint ha a teszt szerveren szeretnél barangolni / játszani, magyarán szólva a szoftver fejlesztő óriás Drakensang Online világával kapcsolatos legfrissebb, még hivatalosan nem kiadott változatát szeretnéd tanulmányozni, akkor a Drakensang-et mindig innen indítsd és jegyezd meg, hogy ide az a felhasználói név és jelszó kell, amit a teszt szerverre való regisztrációkor megadtál.

Mi tegyek azokkal a tipikus emberi korlátjaimmal?!

Nos igen, most megbántóan kemény leszek. A legtöbb ember lusta mint a Föld! Amikor beregisztrál a teszt szerverre azzal fog szembe sülni, hogy ne má… regisztrálnom kell egy karaktert??? Áhhhh kezdjek mindent előlről?!!! Hát nem igaz már, hogy ez a retkes cég nem tud legalább a teszt szerverre adni egy 55-ös karaktert???!!!

Megoldás: higgadj le, győzd meg magad észérvékkel 🙂

Hidd el, az emberi sikertelenség oka 99%-ban mindig a lustaságra vezethető vissza. Valamit valamiért… lehet létrehozol a teszt szerveren egy 55.-ös karaktert, ami mondjuk – ritkán játszó esetén pár hét – ha kocka vagy, akár 3 nap is lehet 😀 S mit nyersz vele? Azt, hogy megismerheted az újításokat még az éles kiadás előtt, ezáltal az éles szerveren a karaktered körüli stratégiát, már jövőbe látóan leszel képes alakítani 🙂

Mit ne tegyél a teszt szerveren???!!!

A teszt szerverbe ne áldozz bele annyi időt mint az éles szerveren történő játékba. A teszt szervert használd arra amire való, és fogadd el azt a tényállást, hogy a Bigpoint GmbH bárkinek a teszt szerveren létrehozott karakterét elveheti, vagy másikat adhat érte cserébe, mindenféle különösebb indokolás nélkül! Ne foglalkozz a karaktered erősítésével / fejlesztésével, csak toljad a tapasztalati szinted a különböző feladatok elvégzésével. A teszt szerver lényege, hogy képben legyél a játék jövőbeli funkcióit illetően, valamint még IDEJÉBEN a SAJÁT SZEMÉLYES JÁTÉKTAPASZTALATAID ALAPJÁN kialakíthasd a saját HITELES VÉLEMÉNYED, észrevételeid és eljuttathasd a fejlesztőkhöz a saját véleményed / fejlesztési javaslatod.

Álláspontom szerint megéri a teszt szerver kipróbálása, hiszen ez az egyetlen módja, hogy beleszólhass annak a világnak az alakulásába, ahol játszol, megismerhesd a legújabb fejlesztési tippeket, trükköket, ötleteket, talentumokat és képességeket, hogy eljuthasson feléd a Bigpoint játékkal kapcsolatos friss kommunikációja, hogy megtudj vitatni más játékosokkal, különböző rendszertechnikai és stratégiai kérdéseket 🙂 Szóval, hogy döntöttél?

Igazán ne csüggedj, ha az alábbi kép fogad 🙂 Próbálkozz csak 😉 Ha logikusan gondolkodsz ez csak egyet jelent, nincs ok a Bigpoint GmbH marketing hátterével kapcsolatos panaszra, hiszen ez csupán azt jelenti, nagyon sokan szeretnék kipróbálni az újításokat 😛

Azt ne felejtsd el, hogy a teszt szerverre frissítés után csak akkor fogsz tudni belépni, ha  C:\Program Files\Drakensang Online tartalmát átmásolod, C:\Program Files (x86)\Drakensang Online helyre! Ezt minden frissítés után meg kell tenned!

 

 

]]> https://bajkotamasdrakensang.com/legyel-te-is-reszese-a-teszt-szervernek/feed/ 2 Megritkult fátyol – Mini Event1 https://bajkotamasdrakensang.com/megritkult-fatyol-mini-event1/ https://bajkotamasdrakensang.com/megritkult-fatyol-mini-event1/#respond Tue, 23 Oct 2018 11:15:50 +0000 http://bajkotamasdrakensang.com/?p=2773 A szellemek ünnepe event részeként (eredeti angol nevén: Halloween meets Drakensang) a tervek szerint beiktatták annak Mini Event1 részét is, amely a Megritkult fátyol címet viselte. Egy pár sort írnék erről a mini eseményről is. Sokan nem csinálták ugyan meg, mert a benne szereplő megnyerhető két kő azok hárítás értéket növelő kövek voltak és a legtöbb két kezes fegyverrel rendelkező arra az álláspontra jutott, hogy számukra nem képvisel értéket. Nos én is csak azért csináltam meg, mert egyéb kihívások útján már szereztem ilyen hárítás értékeket növelő köveket, amelyeket kombináltam is, szóval úgy gondoltam befarmolni belőlük sosem árt, hiszen lehet egyszer lesz egy olyan frankó, kimondottan PvP fejlesztési folyamatait támogató egykezes fegyver, ahol értéket fog képviselni 🙂 De akkor lássuk…

Már rögtön az event kezdete elején fontos tudnod, hogy mindenféleképpen a szellemek ünnepe event map1 részén kezdd, még akkor is ha például már van Sophia Gyógyírja nevű belépőd, amely map2 és azon keresztül a map3 belépését biztosítja. Sok játékos elköveti azt a hibát, hogy az event map1 részén nem öli meg azt a szörnyet ami dobja a halál arcát. Ez azért bajos, mert ha úgy megyünk be a Kísértet kastélyba (map3) hogy előtte azt az egyet nem szereztük be, akkor map3-on csak kettő darabot tudunk szerezni a Kétségbeesés Kazamatájába való belépéshez viszont 3 db. halál arca kell!!!

A fenti képen láthatod, hogy a map1 területén a Halálhozó amelytől meglehet szerezni a halál arcát az hol helyezkedik el (ott ahol a zöld pöttyöt látod). Az elhelyezkedése nem random, fixen mindig ott található, tehát farmolási stratégia is építhető rá. Ebből a bizonyos halál arcából három darabra lesz szükséged ahhoz, hogy a map3-on keresztül beléphess a mini event területére, tehát a Kétségbeesés Kazamatájába.Úgy gondolom a fejlesztők egyáltalán nem lőttek túl, akkor amikor a mini event-et három naposra tervezték. Három nap alatt kényelmesen meglehet csinálni. Nekem nem állt rendelkezésre három nap, hiszen az értelmesebb réteghez tartozom, akik a hétvégéjüket nem ezzel töltik 😛

A megrtikult fátyol két feladata (ciklikusak) 

A fenti képen láthatod az egyik feladatot aminek a jutalma 10 darab kárhozott koponya. Ez nem egy nagy cucc. A kárhozott koponya az, amely az event haladásod biztosítja itt a Mini Event1-ben.

Ennek a másik feladatnak, amely kissé komplexebb, időigényesebb, némi fejlesztői szenyabenyaság miatt, a jutalma szintén 10 darab kárhozott koponya.

A fejlesztők azért tettek, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgod. Itt a Kétségbeesés Kazamatájában legalább 3-4 kört kell menned ahhoz, hogy ezeket a feladatokat teljesíteni tudd. Nem úgy megy ám, hogy egyszer belépsz és már kész is a feladat 🙂  Kétségtelen, hogy azért itt ezen a ponton lehetett némi kereskedelmi célú is a nehezítés. Ugyanis ennek az Örök halhatatlanság feladatának a teljesítése kulcsfontosságú. Amikor a játékos teljesíti ezt a feladatot akkor jelenik meg három vagy négy kérdőjel – erre most pontosan már nem is emlékszem – ahol olyan szörnyeket ölhetsz meg, amelyekből viszonylag nagyobb mennyiségű haladás jön. Az utolsó szörny pedig az Avalon – illetve ennek különböző kaszthoz tartozó verziói is bekedveskednek Neked – dobhatja eme Mini Event által meghirdetett nyereményt a Gwenfara szellemleplét (ez egy kabát). Megjegyzem nekem esett a kabát INF2 módban, de nem igazán nyerte el tetszésem, jobb nekem a Karabosa kabátocskám 😀 Látható tehát, hogy jó párszor kénytelen leszel belépni a Mini Event területére, s ügye, hogy eddig eljuss meg egyéb belépési feltételek is vannak.

Viszonylag, hogy lehet gyorsan kiütni a Megritkult fátyol minit?

A dolog titka mindenképpen az andermant – játékon belüli fizetőeszközben van – ezért mondtam, hogy az a mini event filozófia miszerint 3-4x is fordulni kell azért, a Kétségbeesés Kazamatájában, hogy teljesítve legyen a feladat, valahol arra ösztökéli a játékosokat, hogy vegyék igénybe a minden esemény során jelenlevő különböző vásárlási lehetőségeket. Fontos azonban tudnod, hogy az andermantot nemcsak megvásárolhatod, hanem a Bigpoint GmbH igenis hű a saját maga által kiadott Általános Szerződési Feltételeihez és ténylegesen biztosítja Neked, hogy akár teljesen ingyen is játszhasd ezt az MMORPG-t, hiszen andermantot farmolni is lehet 😉

Szóval amikor neki kezdesz ennek a mini1 event-nek, akkor vásárolj magadnak annyi Sophia Gyógyírja belépőt, hogy legalább 10 alkalommal betudj térni a map2-re. Javaslom Neked, hogy legalább fatal (halálos módban) vagy INF1 (Pokoli I) módban menj be a map2-re. Ha elég erős a karaktered és bírod azt, hogy előre szaladsz a map2-n akkor rögtön öld meg a Halálhozót illetve a map2 pálya végén levő kapuőrt és már mehetsz map3-ra.

Itt szintén öld meg a halálhozót – s ha nem felejtetted el Map1-en sem megölni a Halálhozót – akkor már rendelkezésedre is áll a halál arcából három darab, aminek segítségével betudsz lépni a Kétségbeesés Kazamatájába.

Az én véleményem szerint ha solo módban játszol, akkor azért az INF2 és INF3 módok már elég nehezek ahhoz, hogy az örök halhatatlanság feladata végeztével a térképen levő 4 nagyobb boss-al beleértve Avalon-t is, ne bírj el! Éppen ezért ha egyedül játszol maximum INF1-et javaslok. Feltétlenül élj a Bigpoint GmbH különböző médiacsatornáin keresztül meghirdetett utalványkódok lehetőségével, mert azért a fejlesztők is tisztában vannak azzal a tényállással, hogy bizony Avalon legyőzése Inf1 Inf2 Inf3 módokban – amelyek viszont egyben a leggyorsabb event haladást is adják – nem olyan egyszerű feladat, ezért sokszor kedveskednek 3 napos DSO prémium tagsággal a játékosoknak. Ennek meg ügye az egyik nagy előnye, hogyha meghalsz a játékban, akkor nem kell 40 andermantot kicsengetned azért, hogy a térképen újra éledj, hanem az ingyenes!

A második vásárlásod – összefarmolt andermant egyenleged terhére – stratégiai alapját pedig igazítsd a fenti Mini Event1 haladásával megnyerhető egyik impozáns, játék gyorsabb haladását elősegítő ajándékához: Kísértet kastély belépő 2 darab, valamint a Szellemek ünnepe event haladásával már megszerzett 1 darab Kísértet kastély belépőjéhez. Ez együtt ügye számszakilag 3 darab! Ezután jön némi stratégiai agyalásod, hogy a mi manót tudnál tenni, hogy még több Kísértet kastély belépőhöz juthass. Határozott álláspontom, hogy balgaság abban gondolkodni, hogy na jó akkor megnézzük szépen, hogy a vásárlási opcióknál az Esemény kategóriájában mennyiért lehet hozzájutni ehhez a Kísértet kastély belépőhöz. Gyanítom elég borsos az ára…

Milyen döntést hoztam akkor én, hogy gyorsan meglegyen a mini?!

Fontos tudni, bármely eseményről (event) is legyen szó, nagyon ajánlatos megtekinteni az Üzlet / Napi akció kínálatát. Itt különböző nyereményeket lehet andermant költéssel nyerni. Rendszerint ha épp folyamatban van egy event, akkor az egyik megnyerhető nyeremény releváns lesz magával az event-el. Így volt ez a Megritkult fátyol ideje alatti egyik nap is, amikor megtekintettem a Napi Akció részt! Pár ezer andermantot kellett költeni 10 darab Kísértet kastély belépőért. Valamilyen értelmes dolog mindig van amire az andermantot eltudjuk költeni (pl. tárhely – táska bővítés, a Kobold bővítése, esetleg sebző / krit kő beszerzése, és így tovább).

Szóval kettőt ütöttem egy csapásra, s ha már andermant költés akkor lett 10 darab Kísértet kastély belépőm. Ügye, ahogy fentiekben írtam ezen a map3-on (Kísértet kastély) ahhoz, hogy bejuthassunk a Kétségbeesés kazamatájába legalább 3 darab halálarca kell (módtól függetlenül, egységesen). Azaz a meglévő 10 Kísértet kastély belépőmhöz, 27 darab halálarca kellett nekem. Nos ez nem nagy kihívás, mert egészen egyszerűen normál üzemmódba kapcsolsz és bemész map1 területre, ahol a fentiekben már ismertetett Halálhozó lokalizációja alapján szépen 27x likvidálod a Halálhozót. Normál módban a legkönnyebb oda felfutni és kinyírni 😀

A játékidő amit erre a Mini Event1-re tudtam fordítani: Pénteken 12:00 – 13:15 között, utána hétvégére én elmentem kikapcsolódni, és vasárnap este olyan 22:00 – 22:59 között játszottam vele, amikor ki is ütöttem. Ha jól emlékszem olyan éjfélig volt még az event, tehát a hivatalos befejezése előtt olyan 1 órával végeztem vele (ezt a fenti event progress jól mutatja).

Mi tetszett a nyeremények közül?

Mint mindig a sárkánypénz, a rombolás eszenciája, az a tökcukor vagy mi, aminek segítségével 9 percig gyorsabb kárhozott koponyát tudtam szerezni, és hát azért én szívesen elraktároztam a két hárítási követ is. Ki tudja, a fejlesztési stratégiám a jövőben milyen irányvonalat is fog venni alapon? 🙂 Mit is mondhatnék még? Érdeklődve várom a Mini2 részét, amely az Event Naptár alapján nem sokára beköszönt 😛

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/megritkult-fatyol-mini-event1/feed/ 0
Szellemek Ünnepe Event – Halloween https://bajkotamasdrakensang.com/szellemek-unnepe-event-halloween/ https://bajkotamasdrakensang.com/szellemek-unnepe-event-halloween/#comments Thu, 18 Oct 2018 12:02:01 +0000 https://bajkotamasdrakensang.com/?p=2760 Határozottan emlékszem rá, hogy valamikor a tavalyi évben én már végig vittem ezt a bizonyos Szellemek Ünnepe Event -et. Gyanús volt ugyanis, mert a gyűjteménytáskámban már fellelhetőek voltak az event haladással megnyerhető cuccok. Furcsa módon ugyanakkor erről a Bigpoint eseményről még soha egy sort sem írtam. Most akkor ezt pótolom, s remélem sokat segítek ismertetésemmel főleg a kezdőjátékosoknak.

Mi is nyerhető meg az event haladással?

Ahogy látható, amfórakulcsok, a kísértet kastélyba szóló közvetlen belépők, erőteljesebb fényeszenciák. Eddig ezek az event használatának megkönnyítését eredményezik. Külön kiemelném itt a tökcukor nyereményt, amely funkcionálisan nagyon jó  akinek van elég farmolt andermantja annak érdemes lehet külön vennie is ugyanis 9 percig több megmentett lélek gyűjthető vele (ez adja az event haladást).Sokak számára örömteljes pillanat az összesen 500 megszerezhető sárkánypénz. Álláspontom szerint nagyon egyszerű kiütni ezt az eventet, így minden amit az event haladás biztosít, az szinte ajándék. Természetesen az event haladás lényegi pontja a kettő darab kritikus sebzés kő megszerzése. Ahogy az eddig végbement release-eket látom (játékfejlesztői frissítések) már szinte az összes kaszt számára, beleértve a törpét is (dwarf) jelentős szerepet játszik az erőnlétben a kritikus sebzés.

Milyen feladatok vannak?

Avagy mik is nyerhetők meg az NPC-k kínálatában akár ciklikusan?!

Számtalanszor elmeséltem már, de azért tisztázzuk újra, hogy NPC azt jelenti, None Player Character, azaz a játékban egy olyan programozott karakter, amely nem játékos, hanem egy szoftver 🙂

Először azt kell tudnod, hogy miként kezdheted el magát az eseményt. Bár a játékban a tölcsér ikonnál ez le van írva, de mint tudjuk igazi magyar nemes nem ír, nem olvas, ezért némi interpretációs segédlet nem árt 🙂 Ahogyan Duria mesés birodalmában eme szerepjáték játékosai már megszokhatták, a legfontosabb események, mindig Kingshill köré szerveződnek. Első dolgod legyen tehát teleportálni ebbe a városba, bárhol is vagy, és lépj be az Oldfield bejáratán. Egyéb eseményektől eltérően a játékfejlesztők semmilyen belépési feltételt nem írtak elő, legalábbis a Map1 részre. A Map2 részre a fenti képen látható feladatot kell felvennie a játékosnak és teljesítenie. Nagyon egyszerű, 50 ocsmány szörnydarabot kell gyűjtened Bölcs Sophia NPC számára. Amennyiben ez megvan a jutalmad Sophia Gyógyírje, amelynek segítségével beléphetsz a játék Map2 részére, ahol ha minden ellenfelet likvidálsz és legyőzöd a kapuőrt is, akkor lehetőséged lesz bemenni a Map3-ra, amely nem más mint a Kísértet kastély ahol megtudsz mérkőzni eme jeles esemény igazi vezérszörnyetegével aki tulajdonképpen egy Gwenfara névre hallgató boszorkány. Készülj rá, hogy ugrál a banya ide oda 🙂

Itt az event Map1 részén található egy másik NPC is aki Morana Nővér nevet viseli. Ő is egy tipikusan olyan megbízó akitől a feladatokat ciklikusan felveheted. Viszont az Ő általa adott feladat tipikusan a Map2 területére szól. A feladat teljesítéséhez szükséged lesz 10 darab hajlékony faágra sötét sorstölgyekről és 5 darab rönkfára vérkőrisekből. Ahogy haladsz a Map2 területén észre fogod venni, hogy melyik fákat tudod kidönteni ráklikkeléssel. Örömteljes hír, hogy ez a Map2 inkább egy átmenő folyosó amely a Map1 és a Map3 összekötését szolgálja, tehát viszonylag rövid. 5 darab sárkánypénz a jutalmad és 25 sima egyszerű zöld fényeszencia. Amondó vagyok ha nincs olyan feltétlen fontos terved, amihez csak pár darab sárkánypénz hiányzik, akkor hagyd a fenébe az egészet. Legalábbis úgy értem nagy mennyiségű farmolására ne állj rá, max. addig csináld amíg amúgy is a játékmenetet művelnéd az event haladás végett.

Némi plusz sárkánypénzt nyújtó feladatok!

 Nos hát igen, itt kicsit megvagyok lőve, hiszen én ezeket a feladatokat az event során megcsináltam, így screenshot – pillanatnyi képernyőfelvétellel a blog cikkem írása közben már nem tudok szolgálni. Egy képpel tudlak csak segíteni, ami megmutatja Neked, hogy Kingshill városában a Szerencsétlen Drake névre hallgató NPC-t merre találhatod. Ez a megbízó  ahogy sok más számtalan eventhez kötődően is  így a Szellemek ÜnnepeHalloween Event vonatkozásában is tartogat Neked egy – két feladatot. Ezekkel a feladatokkal egy picikét több sárkánypénzt tudsz gyűjteni. Tudnod kell azonban, hogy ezek viszont nem ciklikusan felvehető feladatok. A legutolsó feladatával 50 sárkánypénzt nyerhetsz. Ha jól emlékszem rá 4 feladata van számodra.

Mi a legjobb játékstratégia?!

Avagy leggyorsabban miként teljesíthető ez a Szellemek Ünnepe Event?

Először is a legfontosabb szabály, hogy miután elolvastál mindent eme meghirdetett eseményről (figyelmesen) utána nézd meg, hogy a játékfejlesztő cég (Bigpoint GmbH) valamelyik médiacsatornáján keresztül (pl. Facebook) nem -e hirdetett meg egy, az eventhez kötődő utalványkódot, amely olyan meglepetést tartalmazhat, ami funkcionálisan megkönnyítheti az eseménnyel kapcsolatos teendőid.

Ha a fenti cikket tényleg elolvastad akkor tudhatod, hogy a Sophia Gyógyírje feladat nagyon fontos lehet számodra, hiszen enélkül nem tudsz a Map2-re lépni. Itt javaslom, hogy az 50 ocsmány szörnydarabot – ha farmolás szerűen ráállsz – végezd nyugodtan óvodás szintű normál üzemmódban. Megfigyeléseim szerint eme szörnydarabok egyenként esnek, tehát játékmódtól függetlenek (normál, fájdalmas, kínzó, halálos, Pokoli I, Pokoli II, Pokoli III.) azaz ha nem vagy a magad ellensége akkor normál módon gyűjts össze jó sok ocsmány szörnydarabot, hogy elégséges belépőd legyen. Ajánlom, hogy olyan 8-10 belépőd minimum legyen.

A gyors event haladás (progress) viszont már a fentiekkel ellentétes technikán alapszik. Ha már van elég belépőd Map2-re akkor válts stratégiát és minél nagyobb játékos módban próbálj játszani. Személy szerint én Pokoli II. (Inf2) és Pokoli III. (Inf3) köröket futottam. Olyan 7-8 körből megvolt számomra az event haladás.

Az event során megnyerhető egyedi tárgyakkal mi a helyzet?!

Szerintem ezt inkább hagyjuk. A játékmenet során természetesen örültem volna, ha Gwenfara megajándékoz egyedi drop-okkal, de csupán arra lettek volna jók, hogy olvasszam őket, ugyanis számomra eme Szellemek Ünnepe Event egykezes megnyerhető cuccai, még PvP szemléletmódot követve sem képviselnek értéket. Ugyanakkor az igazságnak megfelelően arról kell beszámolnom, hogy a 8 fordulós INF2 – INF3-as vegyes játékmeneteim során Gwenfara egyetlen egyszer sem dobott egyedi cuccot. Lehet Te is így leszel akkor is ha 60 kört futsz? 🙂

Emiatt ismertetem veled, Grimma kereskedő speciális ajánlatát. Eme Szellemek Ünnepe Event során Grimma természetesen akkor jelenik meg, ha sikerül Gwenfara boszorkányt kicsinálnod. Eme játékhoz nem értő rossz nyelvek pejoratívan szokták azt rebesgetni, hogy jaj ez a Bigpoint persze, hogy nem dobja az egyedit (ami egyébként egy random jelenség) mert hát minden egyes eseménynél azt akarják, hogy az ember vásároljon. Nos ez egy eléggé dilettáns, hisztis gondolatmenet. Ugyanis a sárkánypénz gyakorlatilag az egyetlen fizetőeszköz Duria világában amit aztán egy fizetős játékos (P2P – Pay to Play) nem fog tudni beszerezni. Valójában ez inkább a Bigpoint GmbH marketing stratégiájához köthető. Ugyanis mit érünk egy olyan világgal, amely nem akciódús? 🙂 Már pedig ha a sárkánypénz csak a különböző event-ek teljesítésével szerezhetők be, akkor inkább az aktivitásra terelik a hangsúlyt, mint sem a vásárlásra, amiből egyenes ágon következik, hogy a Drakensang Online F2P – Free to Play kategóriája számszakilag azért nagyobb.

Egyéb tudnivalók ezzel az eventel kapcsolatban?

Csupán annyi, hogy ahogy jelzi az event naptár is, várható ennek az eseménynek az I. és II. mini event része is, amelyet szintén ismertetni fogok. De perpillanat a Bigpoint hivatalos naptára alapján sem lehet pontosan megmondani mikor is lesz az I. vagy II. mini event, ugyanis szemmel láthatóan a meghirdetett Szellemek Ünnepe Event, amelynek 2018. október 12.-én (péntek) kellett volna elkezdődnie, csúszott nem is keveset, egy beiktatott Szörnyvadászat Event sorozat miatt. De tuti lesz… perpillanat én most örülök is a csúszásnak, ugyanis nincs az az Isten, hogy a hétvégém mini event-el töltsem 😛

Végezetül egy detektált bosszantó dolog!

 Eme sorok inkább a Bigpoint GmbH féle DSO fejlesztői gárdának figyelmébe ajánlott, illetve nem kis részben a cég SWOT analíziséért felelőknek!

Megfigyelhető az az álláspontom szerinti idiotizmus, hogy amikor az adott játékos a karakterével bemegy egy térképre, akkor a rendszer a játékos karakterét miután betöltődött a másik pálya térkép része, automatikusan fordítva helyezi el, azaz szemben a bejárati nyíllal. Nos ez nem egy esetben a játékosoknál azt a problémát szüli, hogy amikor alig várja, hogy betöltődjön az adott map – hiszen sokszor ez lassú folyamat – már klikkel is a képernyőre és menne a karakterével előre. Csakhogy nagyon sok esetben, mivel tényleg közel a nyílhoz, és ráadásul annak nem háttal, hanem arccal előre helyezi a rendszer a karaktert, így a rendszer a játékos előremeneteli klikk szándékát akként fogja értékelni, mintha vissza kívánna menni oda ahonnan jött, vagy arra a helyre amit a nyílra való klikkelés szolgáltat számára. Ennél a résznél rombolja a Drakensang Online a saját márkáját, hiszen a játékosban ilyenkor, amikor olyan nehezen gyűjtött össze például 50 ocsmány szörnydarabot, tudat alatt is hihetetlen harag generálódik, mert feleslegesen elpocsékolta az egyik belépőjét. Egy márka pedig nem más, mint asszociációs rendszerek, képzetáramlások összessége 🙂

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/szellemek-unnepe-event-halloween/feed/ 3
Bigpoint GmbH legfrissebb ÁSZF https://bajkotamasdrakensang.com/bigpoint-gmbh-legfrissebb-aszf/ https://bajkotamasdrakensang.com/bigpoint-gmbh-legfrissebb-aszf/#respond Sat, 06 Oct 2018 15:25:59 +0000 http://bajkotamasdrakensang.com/?p=2746 Gondoltam érdekes beszélgetések alakulhatnak ki a Bigpoint GmbH úgynevezett Általános Szerződési Feltételek témájában. Szerintem jó ötlet lehet a blogomon a Jogoskodó kategória létrehozása, mert ennek segítségével a játékosok behatóbban megismerkedhetnek azzal az ÁSZF-el, amelyet regisztrációkor rendszerint elolvasás nélkül csakúgy elfogadnak 😀 Másrészről az itt levő cikkek olvasgatása esetleg egyesekben a jogérzékenységet is előcsalja, amely sosem lehet hátrány.

Annak érdekében, hogy írásom mindenki megérthesse, már most itt az elején azt kell helyesen interpretálni, hogy egyáltalán mit is jelent az, hogy Általános Szerződési Feltétel? Ezeket a szerződéseket hívhatják úgyis, hogy blanketta-szerződés, a lényeg, hogy valamilyen sztenderd állapotot tükröz.  A cégek ezekbe az ÁSZF-ekbe szokták összefoglalni mindazokat a feltételeket, amelyeket mindegyik szerződő partnerükkel szemben alkalmaznak, anélkül, hogy módot adnának a feltételek egyedi megvitatására vagy módosítására.

A Bigpoint GmbH által kiadott ÁSZF-ről tudni kell, hogy általánosan az összes általa gyártott online számítógépes játékra, illetve nem online számítógépes játékra egyaránt érvényes  utóbbi alatt értelemszerűen azokat a számítógépes játékokat értjük amelyeket például valamilyen adathordozón keresztül értékesít.

A szerződéskötésekről érdemes tudni, hogy bizonyos esetekben – ha külön jogszabály eltérően nem rendelkezik – akár szóban, akár írásban is köthető. Ezt azért tartom fontosnak kihangsúlyozni, hogy ne lepődjön meg senki azon, ha a Bigpoint GmbH egy egyszerű online regisztrációval és annak utólagos Bigpoint GmbH általi elfogadásával a szerződéskötést létrejöttnek tekinti.A magyar jogrendszerben a régi Ptk. (1952. évi IV. törvény) is hasonlóképpen foglal állást:

Ptk.216. § (1) Szerződést jogszabály ellenkező rendelkezése hiányában akár szóban, akár írásban lehet kötni. A szerződési akaratot ráutaló magatartással is kifejezésre lehet juttatni.

Teljesen egyértelmű kell, hogy legyen Neked tehát, azzal, hogy ráklikkelsz a regisztráció gombra és kipipálód az ÁSZF elolvasását, tulajdonképpen a ráutaló magatartást meg is tetted.

Fenti nézet alól nem kivétel a jelen hatályos Ptk. sem (2013. évi V. törvény) hiszen a szerződést csak akkor kell írásban megkötni, ha azt a jogszabály rendeli, vagy ha a felek kifejezetten ebben állapodnak meg.

A Bigpoint GmbH jelen hatályos Általános Szerződési Feltételéből kiragadnék egy – két megszívlelendő dolgot;

Nem szabad, hogy elkerülje a figyelmed az ÁSZF 1.2.6-os pontja, amely a többszörös regisztrációt említi:  a Felhasználók jogosultak egyszerre több Fiók létrehozására. Azonban számos Játék tiltja azt, hogy egyazon Felhasználó egynél több Fiókkal is játsszon (a „többszörös regisztráció tilalma”). Továbbá ez az a rész, amely kulcsfontosságú, mert azt is ecseteli, hogy ha valaki két regisztrációval rendelkezik akkor a két regisztrációján levő karakterek között szigorúan tilos mindennemű interakció. Ez annyit jelent, hogyha például túl unalmasnak tartanád a PvP meccseket, mondjuk egy napi feladatnál, és azon mesterkednél, hogy a saját helyi hálózatod felhasználva az egyik regisztrációd alatti karakterrel, előnyhöz juttasd a másik karaktered, akkor tulajdonképpen azzal sérted az ÁSZF-et és a felhasználói fiókod törlésével járhat.

Elgondolkodtató az 1.2.7-es pont is: a tápolásért járó tiltás vonatkozik arra az esetre is, ha a Fiókok különböző Felhasználóhoz tartoznak. Tilos a Fiókot tisztességtelen előnyszerzésre használni egy másik Felhasználó Fiókján keresztül tárgy vagy játékon belüli fizetőeszköz átadásával vagy szándékos csatavesztéssel („tolás”). Igazából nem tudom, hogy ezt az 1.2.7-es pontot miképpen lehetne a Drakensang Online játékra érteni, mert úgy mint tolás, tehát csatavesztés kivitelezhető, de nem hiszem, hogy arra lenne rendszerbeli funkció, hogy egyik fiókból a másikba tárgyakat, vagy bármilyen fizetőeszközt is helyezhetnénk…

Az 1.2.8-as szintén egy teljesen érthető szerződési feltétel, hiszen a Drakensang Online életét rendszeresen keserítik különböző bot programok: szigorúan tilos olyan programok használata, amelyek túlságosan megterhelik a kiszolgálót, mint ahogy nem lehet használni olyan szoftvereket sem, amelyek alkalmasak a normális játékmenet befolyásolására, különös tekintettel az olyan programokra, amelyek szisztematikusan vagy automatikusan irányítják a játékokat.

Kiemelném még külön az 1.2.9-es pontot: szigorúan tilos a programozási hibákat személyes előnyszerzésre kihasználni. A felfedezett hibákat a lehető leghamarabb írásban jelenteni kell az ügyfélszolgálati kapcsolatfelvételi űrlap használatával.

A Bigpoint GmbH (a továbbiakban „Bigpoint”) Általános Szerződési Feltételei

1. Alkalmazási terület

Az Általános Szerződési Feltételek vonatkoznak a Bigpoint internetes portálján (www.bigpoint.com) elérhető szolgáltatásokra, az alkalmazás-áruházakban hozzáférhető internetes webhelyeire és játékaira („Webhelyek”) és egyéb szolgáltatásaira („Szolgáltatások”). Ezen szolgáltatások közé tartozik például a játékok letöltése, telepítése és a játékokban való részvétel, ügyfélfiók létrehozása, profiloldal létrehozása, a részvétel különböző blogokon és fórumokon, különböző médiaanyagok, például fényképek, szövegek és játékok feltöltése, valamint virtuális árucikkek és egyéb szolgáltatások megvásárlása. A Bigpoint által biztosított játékok és szolgáltatások résztvevői és a webhelyek felhasználói a továbbiakban „Felhasználó” néven szerepelnek. A jelen Általános Szerződési Feltételekben („ÁSZF”) a „Játékok” vagy „Szolgáltatások” kifejezés alatt a Bigpoint által kínált játékok és/vagy szolgáltatások értendők. A Bigpoint és a Felhasználó közötti üzleti kapcsolatra kizárólag a jelen ÁSZF érvényes, valamint az Adatvédelmi szabályzat és az Impresszum, amelyek jelen ÁSZF elválaszthatatlan részét képezik.

A szerződéses partner a Bigpoint GmbH. A Bigpoint írásos jóváhagyásának hiányában a Felhasználó saját Általános Szerződési Feltételei nem képezik részét a jelen általános szerződésnek.

A jelen ÁSZF kifejezetten nem vonatkozik semmilyen olyan problémára, amely a webhely vagy a játékok használatához alkalmazott hardverre (például asztali számítógép, Apple, mobilkészülékek, táblagépek stb.) vagy egy külső fél szoftverére (például Google Play, iTunes, Windows Áruház stb.) vagy a Felhasználónak a szolgáltatás eléréséhez használt internetkapcsolatára vezethetőek vissza, mivel ezeket a Szolgáltatásokat nem a Bigpoint nyújtja.

1.1. Felhasználók

1.1.1. A Bigpoint kizárólag a német polgári törvénykönyv (BGB) 13. paragrafusával összhangban biztosít Játékokat és Szolgáltatásokat a Felhasználók számára. A Bigpoint Játékainak és Szolgáltatásainak használata ennélfogva a személyes szórakozásra korlátozódik, és tilos a jövedelemszerzés céljából vagy más kereskedelmi céllal történő felhasználás.

1.1.2. Csak a 18. életévüket betöltött személyek jogosultak a Bigpoint által nyújtott Játékok és Szolgáltatások teljes körű használatára. Egyes Játékok esetében bizonyos életkor alatti személyek számára törvényes képviselőjük kifejezett engedélye ellenére is tiltott lehet a részvétel az adott Játék esetében érvényes életkori korlátozás miatt.

1.1.3. A Játékok és Szolgáltatások használatához és/vagy telepítéséhez szükséges regisztrálással a Felhasználó kifejezetten garantálja és kijelenti, (i) hogy nagykorú és jogi értelemben cselekvőképes, illetve (ii) kiskorúak esetén azt, hogy rendelkezésére áll törvényes képviselőjének/képviselőinek kifejezett beleegyezése.

Ezen túlmenően a regisztráláskor kiskorúak esetében a Játékok és/vagy Szolgáltatások használatának folytatása a nagykorúság betöltését követően minden, a felhasználói szerződés elfogadásával kapcsolatos eredeti beleegyezés továbbra is érvényesnek minősül, ha a Bigpoint nem kap értesítést írásos formában az engedély visszavonásáról a nagykorúság dátumától számított két (2) héten belül.

1.2. A szerződés tárgya, a Játékok és Szolgáltatások használata és módosítása

1.2.1. A Bigpoint lehetővé teszi a Felhasználó számára, hogy használja az általa biztosított Játékokat és Szolgáltatásokat a Bigpoint meglévő műszaki és kereskedelmi lehetőségei függvényében.

1.2.2. Az ezekben a Játékokban való részvétel kizárólag a szórakozás célját szolgálja.

1.2.3. A Bigpoint Webhelyein eltárol bizonyos adatokat, és lehetővé teszi a Felhasználók számára, hogy adatokat töltsenek fel az internetre, személyes profilt hozzanak létre stb., amelyet a Bigpoint Játékok és Szolgáltatások többi felhasználója és harmadik felek is megtekinthetnek. Ezenfelül a Felhasználónak lehetősége van harmadik felekkel való kommunikációra a Webhelyeken keresztül, valamint fényképek, videók, játékok, zenék vagy egyéb multimédiás fájlok feltöltésére és egymás közti cseréjére, blogok és hozzászólások közzétételére, illetve játékokra, más Felhasználókra, harmadik személyre vagy tranzakciókra vonatkozó értékelések beküldésére.

1.2.4. A Bigpoint által nyújtott Játékok és Szolgáltatások játékszoftverek biztosítását jelentik adott formájukban való felhasználásra, a Bigpoint vagy harmadik fél platformjain, a szerződés érvényességi ideje alatt. A Bigpoint Játékok és Szolgáltatások online használata azáltal válik lehetővé, hogy a Bigpoint rendelkezésre bocsátja a szükséges alkalmazásokat a Bigpoint vagy az általa megbízott harmadik fél által fenntartott, vonatkozó URL-en keresztül. A játékszoftverek és/vagy azok egyes részei (licencének) megszerzésére nincs lehetőség, hacsak erről külön kikötés másképp nem rendelkezik. A Bigpoint fenntartja magának a jogot, hogy a Játékokat digitális adathordozón is biztosítsa vagy kereskedelmi forgalomba hozza, és hogy ez a verzió esetlegesen olyan funkciókkal is rendelkezhessen, amelyek eltérnek az adott Játékok online verzióitól. A Játékok ilyen típusú értékesítése nem tartozik a jelen ÁSZF hatálya alá.

1.2.5. Számos Játék és bizonyos Szolgáltatások esetében a részvétel és felhasználás kifejezetten azon személyekre korlátozódik, akik korábban a regisztráció során létrehoztak ügyfélfiókot (a továbbiakban: „Fiók”). A Bigpointnál létrehozott Fiók a Szolgáltatások hatókörén belül feljogosítja a Felhasználót bármely Játék használatára az 1.1. bekezdésben foglalt feltételek teljesülésének függvényében. Amint a Fiók létrehozásra került, a Felhasználó bármelyik Játékot és Szolgáltatást igénybe veheti, csak meg kell nyitnia a vonatkozó Webhelyet, és be kell jelentkeznie.

1.2.6. A Felhasználók jogosultak egyszerre több Fiók létrehozására. Azonban számos Játék tiltja azt, hogy egyazon Felhasználó egynél több Fiókkal is játsszon (a „többszörös regisztráció tilalma”). Az ezzel kapcsolatos további részleteket az adott Játék(ok) játékszabályai tartalmazzák. A Bigpoint erősen javasolja a több Fiókkal rendelkező Felhasználóknak, hogy gondosan tanulmányozzák az adott Játék(ok) szabályzatait, mivel a többszörös regisztráció tilalmának megsértése egyes Játékok esetében a Felhasználó azonnali letiltását vonhatja maga után.

Továbbá, még azon Játékok esetében is, ahol megengedett, hogy egy Felhasználó több Fiókkal rendelkezzen, tilos bármilyen interakciót folytatni ugyanazon Felhasználó különböző Fiókjai között (a „tápolás” letiltást von maga után). Tehát tilos egyazon Felhasználó egyik Fiókját arra használni, hogy egy másik Fiókját előnyhöz juttassa, például azáltal, hogy a rendelkezésre álló tárgyakat vagy játékon belüli fizetőeszközöket áthelyezi a Felhasználó egyik Fiókjából egy másik Fiókjába, vagy hogy ugyanaz a Felhasználó egyik Fiókján keresztül egy másik saját Fiókja ellen küzd.

1.2.7. A tápolásért járó tiltás vonatkozik arra az esetre is, ha a Fiókok különböző Felhasználóhoz tartoznak. Tilos a Fiókot tisztességtelen előnyszerzésre használni egy másik Felhasználó Fiókján keresztül tárgy vagy játékon belüli fizetőeszköz átadásával vagy szándékos csatavesztéssel („tolás”).

1.2.8. Szigorúan tilos olyan programok használata, amelyek túlságosan megterhelik a kiszolgálót, mint ahogy nem lehet használni olyan szoftvereket sem, amelyek alkalmasak a normális játékmenet befolyásolására, különös tekintettel az olyan programokra, amelyek szisztematikusan vagy automatikusan irányítják a játékokat vagy a játékok bizonyos funkcióit (botok, makrók stb.). Tilos továbbá a Szolgáltatások hatókörébe tartozó Játékok, játékösszetevők vagy kínált tartalmak bármiféle másolása, elemzése vagy módosítása.

1.2.9. Szigorúan tilos a programozási hibákat személyes előnyszerzésre kihasználni. A felfedezett hibákat a lehető leghamarabb írásban jelenteni kell az ügyfélszolgálati kapcsolatfelvételi űrlap használatával.

1.2.10. Tilos a Játékok és Szolgáltatások használata során olyan, névtelenítő szolgáltatást (például proxykat) vagy egyéb eljárásokat alkalmazni, amelyek elfedik a Felhasználó lakhelyét vagy tartózkodási helyét.

1.2.11. A Felhasználó a Szolgáltatások hatókörén belül nem jogosult fiók nyitására vagy bármilyen adat közzétételére.

1.2.12. A kínált Szolgáltatásokhoz kapcsolódó minden aktuális műszaki és egyéb, a Játékra és a részvételre vonatkozó követelmény az adott Játék Webhelyén található.

1.2.13. Minden Játék és Szolgáltatás frissítésére, testreszabására, bővítésére és módosítására rendszeresen kerül sor. A Felhasználó játékhoz való joga az adott Játék vagy Szolgáltatás éppen aktuális verziójára korlátozódik.

1.2.14. A Játékok alapverziójának használata ingyenes. Bizonyos funkciók azonban csak fizetős ügyfelek számára állnak rendelkezésre (lásd az alábbi, 7. szakaszt). A Szolgáltatások használata ingyenes, hacsak az adott Szolgáltatás leírása erről másképp nem rendelkezik.

1.2.15. A Felhasználó nem támaszthat igényt arra, hogy megtartsa a Játékoknak és/vagy Szolgáltatásoknak a szerződés lejáratakor érvényben lévő verzióját. A Bigpoint fenntartja a jogot, hogy egy adott Bigpoint Játék és/vagy Szolgáltatás működtetését bármikor beszüntesse előzetes értesítés és indoklás nélkül. Ilyen esetben a Felhasználó saját belátása szerint kérheti, hogy az általa esetleg előzetesen kifizetett, időkorláttal rendelkező díjak (például prémium tagságért, előfizetésekért) jóváírásra kerüljenek Fiókjában egy saját választása szerinti másik, a Bigpoint által működtetett Játékok és/vagy Szolgáltatások javára, illetve kérheti az előre kifizetett díjak visszatérítését a Bigpointtól. Ez a jog nem érvényes olyan szolgáltatásokért fizetett díjak esetében, amelyek már teljes mértékben teljesítésre kerültek az egyéni kötelezettségek hatályán belül (például különálló megrendelések). Ez nem érinti a Felhasználónak azt a jogát, hogy azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést a nem használható Játékokra és/vagy Szolgáltatásokra vonatkozóan. A Felhasználó semmiféle további igényt nem támaszthat, hacsak a jelen ÁSZF kifejezetten másképp nem rendelkezik.

2. Szerződéskötési ajánlat és szerződéskötés

2.1. A Fiókhoz tartozó regisztrációs űrlap kitöltésével, illetve valamely Játék letöltésével és telepítésével a Felhasználó kötelező erejű szerződéses kapcsolatot létesít (a továbbiakban „Felhasználói kérelem”). A regisztrációs űrlap hatálya alatt minden „kötelezőnek” jelölt mezőt helyesen és teljes egészében ki kell tölteni.

2.2. A Bigpoint és a Felhasználó közötti szerződés létrejön, amikor a Bigpoint elfogadja a Felhasználói kérelmet. A Felhasználói kérelem megerősítéséről a Bigpoint kifejezetten nyilatkozhat egy tevékenység eredményének formájában, például, hogy biztosítja az adott Játékot vagy Szolgáltatást.

2.3. Mivel a Játékok vagy Szolgáltatások igénybevételéhez szükséges a Fiók létrehozása, a Felhasználói kérelem beérkezését a Bigpoint haladéktalanul visszaigazolja elektronikus úton a Felhasználó által a regisztrációkor megadott e-mail címre. Ez a beérkezési visszaigazolás nem jelenti a Felhasználói kérelem kötelező érvényű elfogadását. Lehetséges, hogy a visszaigazoló e-mail-lel együtt a megerősítés is elküldésre kerül.

3. Visszavonási alapelvek és minta űrlap a szerződés felmondásához

Visszavonási alapelvek:
A Felhasználó tizennégy (14) napon belül indoklás nélkül visszavonhatja a Bigpoint Játékok és Szolgáltatások használatával, valamint a Prémium funkciók megrendelésével kapcsolatos szerződéskötési szándéknyilatkozatát.

A felmondási határidő a szerződéskötés dátumától számított 14 nap.

A felmondási jog gyakorlásához a Felhasználónak értesítenie kell a Bigpoint vállalatot (Bigpoint GmbH, Drehbahn 47-48, 20354 Hamburg, Németország, e-mail: stop_hu@customerservice-bigpoint.com) egyértelmű nyilatkozat formájában (például postán küldött levélben, telefaxon vagy e-mailben) a döntéséről, miszerint visszavonja a Játékok, Szolgáltatások és Prémium funkciók használatát illető szerződéskötési szándéknyilatkozatát. A Felhasználó a visszavonáshoz használhatja az alábbi minta űrlapot, azonban ez nem előírás. A visszavonási határidő betartásához elegendő, ha a visszavonási jog gyakorlásáról szóló értesítést a fogyasztó a visszavonási határidőn belüli elküldi. E-mailben küldött visszavonási nyilatkozat esetén a gyors feldolgozás érdekében javasolt a tárgyban megjelölni a Játékot, illetve adott esetben a Prémium funkciókat vagy más Szolgáltatást, valamint a Felhasználó nevét és felhasználói azonosítóját.

A visszavonás következményei:
Felhasználói visszavonás esetén a Bigpointnak haladéktalanul, de a visszavonási értesítés kézhezvételétől számított legfeljebb 14 napon belül vissza kell szolgáltatnia a Felhasználó javára minden felhasználói befizetést, a szállítási költséget is beleértve (kivéve azokat a pluszköltségeket, amelyek abból adódtak, hogy a Felhasználó a Bigpoint által felkínált legolcsóbb standard szállítási lehetőség helyett egy másik szállítási módot választott). A Bigpoint a visszafizetéshez ugyanazt a fizetési módot választja, amelyet a Felhasználó az eredeti tranzakciókor használt, kivéve, ha a Felhasználó kifejezetten beleegyezik más mód használatába; a Felhasználóra semmilyen körülmények között nem terhelhető a visszafizetéssel kapcsolatos bármilyen költség.

Figyelem:
A visszavonás érvénytelennek tekintendő, ha olyan digitális tartalmak szolgáltatásáról van szó, amelyek nem egy fizikai adathordozón kerülnek kiszállításra, ha a szolgáltatás már megkezdődött a Felhasználó előzetes kifejezett egyetértésével, és annak tudomásulvételével, hogy ezáltal elveszíti a visszavonási jogát.

A visszavonási alapelvekről szóló tájékoztatás vége

Visszavonási űrlap (minta)

(Ha fel kívánja mondani a Bigpointtal kötött szerződését, kérjük, töltse ki ezt az űrlapot, és küldje el nekünk.)

 • Címzett: Bigpoint GmbH, Drehbahn 47-48, 20354 Hamburg, Németország; E-mail: stop_hu@customerservice-bigpoint.com

 • Ezennel tájékoztatom, hogy visszavonom/visszavonjuk(*) a velem/velünk(*) a következő áruk megvásárlását(*) / a következő szolgáltatások nyújtását(*) illetően kötött szerződést.

 • Megrendelés(*)/Átvétel(*) dátuma
 • A fogyasztó(k) neve
 • A fogyasztó(k) címe
 • A fogyasztó(k) aláírása (csak papíralapú értesítés esetén)
 • Dátum

(*) A megfelelő aláhúzandó

4. Rendelkezésre állás

A Bigpoint éves átlagot tekintve a Játékoknak és Szolgáltatásoknak az idő 90%-ában (kilencven százalékában) való rendelkezésre állását garantálja. Ez alól kivételt jelentenek azok az időszakok, amikor a Bigpoint Webhelyének szerverei vagy az egyes Játékok és/vagy Szolgáltatások a Bigpoint hatáskörén kívül álló műszaki vagy egyéb problémák (force majeure, harmadik fél hibája stb.) miatt nem érhetők el az interneten keresztül, valamint a rendszeres karbantartási munkálatokra szánt időszakok. Ez nem érinti a Bigpoint jogi felelősségét, ha a Játékok és/vagy a Szolgáltatások elérhetetlenségének oka szándékosság vagy súlyos hanyagság. A Bigpoint korlátozhatja a hozzáférést a Játékokhoz és a Szolgáltatásokhoz, ha ez szükséges a hálózat biztonsága, a hálózati integritás megőrzése, de különösképpen a hálózatot, szoftvert vagy a tárolt adatokat érintő súlyos leállások vagy üzemzavarok elkerülése érdekében.

5. A jelen ÁSZF elérhetősége, módosítások és további értesítések, a Felhasználó kapcsolatfelvételi lehetősége

5.1. A Felhasználói kérelem elküldésével és a Bigpoint Játékok és/vagy Szolgáltatások használatba vételével a Felhasználó elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket. Az ÁSZF érvényben van minden egyes, a Szolgáltatások hatókörébe tartozó bejelentkezés esetében, illetve minden Bigpoint Játék használatakor és/vagy a Szolgáltatások egyéb módon történő igénybevételekor.

5.2. A Bigpoint fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa vagy kiegészítse a jelen ÁSZF-et esetleges jövőbeli megegyezésekhez kapcsolódóan, ha ez szükségszerűnek tűnik, és nem vezet ahhoz, hogy a Felhasználó hátrányt szenved a jóhiszeműsége kihasználása miatt.

5.3. Az ÁSZF módosításairól a Felhasználó a Webhelyeken keresztül vagy e-mailben kap értesítést. Az ÁSZF módosításairól a Felhasználó minden esetben kiemelt tájékoztatást kap a módosítás utáni első bejelentkezése alkalmával. Az ÁSZF módosításai haladéktalanul hatályba lépnek, ha a Felhasználó elfogadta őket. Továbbá az 5.1. pontban foglalt feltételek érvényesek.

5.4. Ha a Felhasználó nem fogadja el az ÁSZF módosításait, mindkét félnek jogában áll a szerződés felmondása egy hónapos felmondási idővel, ha nem érvényesül mindkét félre nézve a 8.2.1. pontban foglalt azonnali szerződésbontási jog. A szerződés felbontásának véglegesítéséig az eredeti ÁSZF marad érvényben. A szerződés megszűnése utáni időszakra eső, a Játékokra és/vagy Szolgáltatásokra korlátozott időre szóló folyamatos kötelezettség fejében esetlegesen előre kifizetett díjakat ilyen esetben részarányosan visszatérítik a Felhasználónak. A Felhasználó minden további követelése ezennel érvénytelennek tekintendő.

5.5. A módosításokról való tájékoztatás során a Bigpoint határozottan felhívja a Felhasználó figyelmét arra a lehetőségre, hogy kifogással éljen a módosítások ellen, és felmondja a szolgáltatási szerződést.

5.6. A Bigpoint rendszerint e-mailen keresztül tartja a kapcsolatot a Felhasználóval, hacsak a jelen ÁSZF vagy a Felhasználóval kötött egyéb megállapodás erről másképp nem rendelkezik. A Felhasználónak biztosítania kell, hogy megkapja a regisztrációkor vagy a későbbiekben megadott e-mail címre küldött Bigpoint e-maileket. Erről felelős gondoskodni többek között a levélszemét szűrő megfelelő beállításával, valamint a megadott címre érkező üzenetek rendszeres ellenőrzésével. A Bigpoint fenntartja a jogot, hogy az általa szükségesnek ítélt formában folytasson levelezést a Felhasználóval.

5.7. A Bigpointtal való kapcsolatfelvételkor a Felhasználónak meg kell adnia, hogy megkeresése melyik Játékra és/vagy Szolgáltatásra, illetve melyik Játék és/vagy Szolgáltatási Fiókra vonatkozik.

6. Játékleírások és játékszabályok

6.1. A mindenkori Játékokra és/vagy Szolgáltatásokra vonatkozó játékleírások és játékszabályok az adott Játék és/vagy Szolgáltatás Webhelyén érhetőek el.

6.2. A Felhasználónak tisztában kell lennie azzal, hogy számos más Felhasználóval együtt játszik és kommunikál az online játékokban. Annak érdekében, hogy a Felhasználók közötti interakció sikeres lehessen a Játékokban, a szabályokat minden Felhasználó szigorúan köteles betartani. A Felhasználó a Bigpoint Játékok és Szolgáltatások igénybevételével magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el a játékszabályokat és a részvételi feltételeket.

6.3. A Felhasználó ezenkívül tartózkodik minden olyan cselekménytől, amely zavarná a Játékok és/vagy Szolgáltatások normális működését vagy megzavarhatná a Felhasználók közötti sikeres interakciót.

7. Díjak, fizetési feltételek, késedelem

7.1. Alapverzió

A Bigpoint alapvetően a Felhasználó rendelkezésére bocsátja a Játékokat és Szolgáltatásokat közvetlenül a Fiók létrehozása után, egyéb esetekben pedig a letöltést és telepítést követően. Ilyenkor a Felhasználónak először csak a Játék alapverziója áll rendelkezésére. A Fiók létrehozása és az alapverzió használata ingyenes. A Játék alapverziója időbeli korlátozás nélküli és teljes terjedelemben játszható, ami nem érinti a Bigpoint azon jogát, hogy megszüntetheti a Játékokat. A Játék alapverziójában azonban nem áll az összes funkció a Felhasználó rendelkezésre.

7.2. Prémium funkciók

A Felhasználónak lehetősége van, hogy hozzáférjen az alapverzióban nem elérhető funkciókhoz („Prémium funkciók”), például speciális játékfunkciók vagy egyéb virtuális tárgyak a Játékban. A nem tárgyi és/vagy tárgyi eszközök nem tartoznak a Prémium funkciók megvásárlásának körébe, és ezek harmadik félre történő átruházása tilos.

A Prémium funkciók Játékonként eltérőek lehetnek. Az adott Játékhoz tartozó Webhelyen található, hogy melyik Prémium funkciók milyen áron kaphatók, milyen funkciókat foglalnak magukba, és használatuk milyen feltételekhez kötött. Az adott Prémium funkciótól és az ártól függően előfordulhat, hogy egyszeri befizetésre van szükség ahhoz, hogy az adott Fiókban megjelenjen a kívánt funkció vagy játékbeli tárgy, amely a Játék szabályaival összhangban bizonyos célokra használható; de lehetséges, hogy napi, heti, havi, negyedévi, félévi vagy éves rendszerességű befizetésekre lesz szükség. A feltüntetett árak minden vonatkozó adót is magukban foglalnak.

Minden Játékhoz rendszeresen készítünk frissítéseket. A Bigpoint ezért fenntartja a jogot, hogy bármikor új Prémium funkciókat vegyen fel kínálatába. A Játékok testreszabása és továbbfejlesztése során a Bigpoint fenntartja a jogot arra is, hogy egyes Prémium funkciókat kivegyen kínálatából, és/vagy betegye azokat az ingyenes alapverzióba (lásd a fenti 7.1. pontot). Az utóbbi esetben a Felhasználók befizetett díjakra vonatkozó visszatérítési igényeit elutasítjuk.

Egy adott Játék végleges megszüntetése esetében az 1.2.15. pontban leírtak érvényesek.

Ha a Felhasználó kiskorú, a Prémium funkciók megrendelésénél egyértelműen nyilatkoznia kell arról, hogy a vásárláshoz szükséges fizetőeszközt erre a célra, vagy szabad felhasználásra kapta.

Ha a fizetés mobilalapú fizetési lehetőségen keresztül történik (például emelt díjas SMS, emelt díjas hívás, rövid kód stb.), a mobilalkalmazást futtató készülék tulajdonosának megrendelése és befizetése a Felhasználó nevében kezdeményezettnek és általa felhatalmazottnak számít olyan esetben, amikor a készülék tulajdonosa és a Felhasználó nem ugyanaz a személy.

Ha egyes Játékok letölthető szoftver segítségével mobiltelefonon is hozzáférhetők, a felmerülő költségeket illetően a Prémium funkciók használatára vonatkozó szabályok érvényesek.

7.3. Előfizetés / Automatikus meghosszabbítás

Ha a Prémium funkciók használatáért rendszeres időközönként kell fizetni, a Felhasználó gyakorlatilag előfizetési szerződéses kapcsolatba lép, vagy folyamatos kötelezettséget vállal abból a célból, hogy a Prémium funkciókat automatikusan meghosszabbítsák, ha azt a Felhasználó nem mondja vissza az alábbi 8.2. pontban meghatározott időhatár lejárta előtt. Az előfizetési feltételek az adott Játékok szabályai között találhatóak meg.

7.4. Fizetési feltételek és a fizetés esedékessége

A Bigpoint jogosult előre fizetés igénylésére a Prémium funkciók használatáért (lásd a fenti 7.2. pontot). Az ilyen befizetés a szerződés érvénybe lépésekor esedékes a Felhasználó által választott fizetési módon keresztül (például banki átutalás, hitelkártya, emelt díjas SMS stb.). A levont összeg „WWW.BIGPOINT.COM” vagy Bigpoint tételként fog szerepelni a hitelkártya- vagy bankszámlakivonatokon.

Ha bármilyen kifogás merül fel a mobilszámlázással kapcsolatban, azt a TKG (német telekommunikációs törvény) 45 i szakasza értelmében a számla kézhezvételét követő nyolc héten belül meg kell tenni.

A számlázás alapjául szolgáló nyilatkozatokat érvényesnek tekintjük, ha nincs semmi jele a manipulációnak.

7.5. Szolgáltatási díjak módosítása

7.5.1. A Bigpoint fenntartja a jogot arra, hogy bármikor tartósan vagy egy bizonyos időszakra csökkentse az árakat, illetve hogy átmenetileg vagy tartósan új termékeket, szolgáltatásokat vagy fizetési módokat vegyen fel kínálatába. Ezenfelül a Bigpoint jogosult arra, hogy bármikor árakat emeljen a jövőre vonatkozó érvényességi hatállyal minden olyan Szolgáltatásra vonatkozóan, amelyhez nem kapcsolódik folyamatos elköteleződés.

7.5.2. A folyamatos elköteleződéshez kapcsolódó árak hat hetes előzetes értesítési kötelezettség mellett módosíthatóak, amelyet írásos formában vagy a Felhasználó által megadott címre küldött e-mailben kell elküldeni. Az új ár érvénybe lép, ha a Felhasználó nem nyújt be kifogást az árváltozás bejelentését követő hat héten belül. A szerződéses viszony ezután a megváltoztatott feltételek/árak mellett folytatódik. A módosításokról való tájékoztatás során a Bigpoint felhívja a Felhasználó figyelmét arra a lehetőségre, hogy kifogással éljen a módosítások ellen, és felmondja a szolgáltatási szerződést, illetve jelzi a kijelölt határidőt és a jogorvoslati lehetőségeket, ha elmulasztaná a kifogás benyújtását.

Ha a Felhasználó a megadott határidőn belül kifogással él, mindkét szerződő félnek jogában áll felmondania a szerződést a hónap végén, hacsak a 8.1 bekezdés értelmében nem áll már eleve fenn az azonnali felmondási jog. A szerződés megszüntetéséig az eredeti ÁSZF marad érvényben. Az eredeti ÁSZF érvényben marad a szerződés megszüntetéséig.

A szerződés megszűnése utáni időszakra eső, a Játékokra és Szolgáltatásokra vonatkozó folyamatos kötelezettség fejében esetlegesen előre kifizetett díjakat ilyen esetben részarányosan visszatérítik a Felhasználónak. A Felhasználó minden további követelése érvénytelennek tekintendő.

7.6. Késedelmes fizetés

Késedelmes fizetés esetén a Bigpointnak jogában áll késedelmi kamatot felszámolni a mindenkor érvényes törvényes kamat szerint. A Bigpoint késedelem esetén jogosult továbbá arra is, hogy leállítsa Szolgáltatásai biztosítását, illetve azonnali hatállyal zárolja a Felhasználó Fiókját/Fiókjait. A Fiók zárolása idejére nem merülnek fel szolgáltatási díjak az esetleg már megkötött előfizetésekre.

7.7. Visszaterhelés, törlési díjak

Ha a Bigpointnak költsége keletkezik és/vagy veszteség éri, vagy törlési díjjal terhelik egy visszavont közvetlen terhelés miatt a Felhasználó hibájából vagy olyan körülményekből kifolyólag, amelyekért a Felhasználó felelős, a Felhasználót terheli a keletkezett törlési díj minden olyan esetben, amely ilyen okokra vezethető vissza.

A Bigpointnak jogában áll, hogy azoknak a költségeknek a megfizetését, amelyek abból fakadnak, hogy ismételten megpróbálta leemelni a díjat a Felhasználó számlájáról, az eredeti díjjal együtt a Felhasználóra terhelje. A Bigpoint fenntartja a jogot arra is, hogy minden visszavont tranzakció után 5,00 eurós adminisztrációs díjat számoljon fel. A Felhasználónak minden esetben jogában áll bebizonyítani, hogy nem keletkezett kár, illetve hogy ennél lényegesen kisebb kár keletkezett a késedelmes fizetés miatt.

7.8. SEPA-eljárás

Minden olyan közvetlen terhelési felhatalmazást, amelyet a Felhasználó esetleg a Bigpoint számára biztosított, SEPA közvetlen terhelési felhatalmazássá alakítunk 2016. február 1-től. A Bigpoint a Felhasználó számlájának megterhelése előtt öt munkanapon belül értesíti a Felhasználót az összeg levonásáról.

7.9. A nyereménygarancia hiánya

A Bigpoint nem garantál nyereményeket a Felhasználók felé. A Felhasználók nem jogosultak nyeremény kifizetésének követelésére, kivéve, ha az ilyen követeléseknek kifejezetten helyt ad a jelen ÁSZF.

Nyeremény kifizetésére való igényjogosultság csak akkor állhat fenn, ha a Bigpoint kifejezetten felajánlott/meghirdetett ilyen nyereményt.

Nem áll fenn igényjogosultság abban az esetben sem, ha a Bigpoint tudomására jut, hogy egy nyereményjogosultság esetleg műszaki vagy jogi jellegű manipulációra és/vagy más büntetőjogilag kifogásolható viselkedésre alapulva jöhetett létre. A Bigpoint által működtetett Játékok és Szolgáltatások használatával a Felhasználó beleegyezését adja, hogy a Bigpoint bármikor átfogó vizsgálatot folytathat le egy nyereményjogosultság jogszerűségét illetően, és a vizsgálat alatt a Felhasználó kifejezett beleegyezése nélkül visszatarthatja a nyeremény kifizetését. A nyereményre való jogosultság akkor is elveszik, ha a Felhasználó megsérti a játékszabályokat. Ha kétségek merülnek fel egy nyereményre való jogosultsággal kapcsolatban, a Felhasználónak kell megfelelő bizonyítékot szolgáltatnia, hogy a játékszabályoknak megfelelően járt el. A Felhasználó tudomásul veszi és kifejezetten elfogadja, hogy a bizonyítási kötelezettség a Felhasználót terheli, még akkor is, ha nem ez az általánosan elfogadott jogi gyakorlat.

7.10. A kompenzációs követelés, visszatartási jog, átruházás tiltása

A Felhasználó csak akkor érvényesíthet kompenzációs követelést a Bigpoint felé rendezetlen elszámolási kötelezettséget illetően, ha viszontkeresete nem vitatható vagy jogilag kötelező érvényű. A Felhasználó csak akkor élhet befizetés-visszatartási jogával, ha a viszontkeresete ugyanazon az ÁSZF-en alapszik. A Felhasználó nem ruházhatja át harmadik személyre a Bigpointtal szemben támasztott követelését.

8. Érvényességi idő, felmondás, a Felhasználó letiltása

8.1. Érvényességi idő

A Felhasználó és a Bigpoint között megkötött szerződések határozatlan időre szólnak, hacsak a Bigpointtal kötött szerződésben kifejezetten meg nem határoznak egy korlátozott időtartamot.

8.2. Rendes felmondás

Ha a felmondási időt betartják, mindkét félnek jogában áll a szerződéses viszony felbontása indoklás nélkül, ha teljesülnek a következők:

8.2.1. Ha külön szerződésben nincs határozott érvényességi idő megállapítva, mindkét félnek jogában áll megfelelő és rendezett módon, azonnali hatállyal felmondani a szerződést.

8.2.2. Ha egy Játékokra, Szolgáltatásokra vagy Prémium funkciókra vonatkozó szerződés határozott időre szól (lásd a 7.1.2. és a 7.1.3. pontot), a szóban forgó szerződést a szerződés lejártakor automatikusan meghosszabbítják ugyanannyi idővel, amennyire az eredetileg szólt, kivéve, ha a szerződést a Felhasználó a lejárati határidő előtt legalább 14 nappal felmondja.

8.3. Felmondás alapos indokkal

8.3.1. Ezenfelül a felek a szerződést alapos indokkal bármikor felmondhatják, anélkül, hogy a fenti szabályozások érvényessége csorbulna.

8.3.2 Ha a Bigpoint felelős a szerződés idő előtti, alapos indokkal történő felmondásáért, a Felhasználó időarányos alapon visszatérítést fog kapni minden esetleges befizetésre vonatkozóan, amelyet a szóban forgó időkorlátos Szolgáltatásokért fizetett, ha volt ilyen (különös tekintettel az időkorlátos Prémium funkciókra), ami a felmondás hatályát követő időszakra vonatkozik. A Felhasználó minden további igénye érvénytelennek minősül, hacsak a jelen ÁSZF nem tartalmaz ide vonatkozó más rendelkezéseket.
A Bigpoint jogában áll a szerződés felmondása különösen, de nem kizárólagosan, az alábbi esetekben:

 • Ha a Felhasználó legalább 5,00 euró összegű díjfizetéssel hátralékban van, és két felszólítás ellenére sem fizet.
 • Ha a Felhasználó szándékosan törvényt sért, vagy megsérti a Játékokra és a Szolgáltatásokra vonatkozó szabályokat, és figyelmeztetés ellenére sem szünteti meg szabálysértő magatartását. Nincs szükség figyelmeztetésre olyan súlyos vétség esetén, ahol nem várható el a Bigpointtól, hogy továbbra is kötelező érvényűnek tartsa a szerződést.
 • Ha a Felhasználó négy héten keresztül nem használta a Fiókját, annak ellenére, hogy a Bigpoint emlékeztetőt is küldött.

Olyan esetekben, amikor nem várható el a Bigpointtól, hogy továbbra is kötelező érvényűnek tartsa a szerződést, ezek közt említve a következőket:

 • Ha a Felhasználó büntetőtörvények elleni vétséget követ el.
 • Ha a Felhasználó megsérti a többszörös regisztráció tilalmát, amely a Bigpoint által működtetett Játékok némelyikének játékszabályában szerepel (lásd fent az 1.2. pontot).
 • Ha a Felhasználó megsérti a „tápolás” tilalmát (lásd fent az 1.2. pontot).
 • Ha a Felhasználó vét a nem engedélyezett szkriptek használatára és/vagy a Játékok szisztematikus vagy automatikus irányítására vonatkozó tilalom ellen, továbbá a szolgáltatások körébe tartozó Játékok, játékelemek vagy a Szolgáltatások hatókörébe tartozó kínált tartalmak mindenféle másolására, kihasználására vagy módosítására vonatkozó tilalom ellen (lásd fent az 1.2. pontot).
 • Ha a Felhasználó megsérti a programhibák kihasználására vonatkozó tilalmat (lásd fent az 1.2 pontot).
 • Ha a Felhasználó megsérti az anonimitást nyújtó szolgáltatások használatának tilalmát. (lásd fent az 1.2. pontot).
 • Ha a Felhasználó a regisztráció során (a Felhasználói kérelmen) vagy az emelt díjas funkciók használatáért való fizetés közben (lásd a 7.1. pontot) szándékosan hamis adatokat ad meg.

A Bigpoint részéről alapos indokkal jogosan felbontott szerződés esetén a Bigpoint jogában áll, hogy követelést nyújtson be a Felhasználó felé az összes kapcsolódó kár megtérítésére.

8.4. Felhasználó zárolása

Tekintet nélkül a szerződés felbontásának jogára, a Bigpoint jogosult arra, hogy ideiglenesen zárolja a Felhasználó hozzáférését a Szolgáltatásokhoz, ha felmerül annak gyanúja, hogy a Felhasználó visszaélt a Bigpoint által nyújtott Játékokkal vagy Szolgáltatásokkal (különös tekintettel az 1.2. pont alatt részletezett tiltások megszegésére, és egyéb engedély nélküli manipulációra), és/vagy ha felmerül, hogy a Felhasználó viselkedése feljogosítja a Bigpointot a szerződés rendkívüli felbontására a 8.3. pontnak megfelelően.

A Bigpoint nem tehető felelőssé az ebből fakadó sérelemért, és ha a Felhasználó zárolásra kerül, nem tehető felelőssé semmilyen tárgyi és/vagy szellemi kárért, amely abból fakad, hogy a Felhasználó elvesztette a lehetőséget a Szolgáltatásokban való részvételre a zárolás időtartamára.

9. A Felhasználó felelőssége és egyéb kötelezettségei valamint a Felhasználó szavatosságvállalása az általa megadott adatokért, szerzői jogok

9.1. A Felhasználó felelőssége

A Felhasználó elsődleges felelőssége minden szolgáltatási díj kifizetése, ha nem a Játékok és/vagy Szolgáltatások ingyenes alapverzióját használja (lásd a 7. pontot). Továbbá Felhasználónak be kell tartania az érvényes játékszabályokat, valamint helyesen és hiánytalanul kell megadnia az adatokat, melyeket a Bigpoint a Felhasználótól szerződéskötéskor és a továbbiakban szerződéses viszony során kér. A Felhasználó felelősséget vállal azért, hogy a szerződéskötési ajánlathoz vagy a szerződéskötéshez, illetve a szerződéses viszony során általa megadott személyes adatok és a szerződés szempontjából lényeges egyéb adatok (különösképpen a banki kapcsolatot és a hitelkártya számát illetően) hiánytalanok és helyesek. A Felhasználó köteles haladéktalanul tájékoztatni a Bigpointot minden változásról az adatokat illetően. A Felhasználó köteles betartani a játékszabályokat. Ismétlődő szabálysértés esetén figyelmeztetés ellenére, illetve a 8.3. pontban meghatározott súlyos vétség esetén a Bigpoint jogában áll, hogy azonnali hatállyal és figyelmeztetés nélkül letiltsa a szerződéses szolgáltatásokat és felmondja a szerződést.

9.2. Szoftverek telepítése

A Bigpoint nem vállal felelősséget az esetleges károkért vagy adatveszteségekért, amelyek a Felhasználó olyan számítógépén, mobiltelefonján vagy egyéb (mobil) terminálján léphet fel, amit a Felhasználó a Játékokhoz és a Szolgáltatásokhoz használ („Terminál”).

9.3. A Felhasználó további kötelességei

9.3.1. A Bigpoint a Játékokat, illetve a Szolgáltatásokat részben online bocsátja rendelkezése a használathoz. A Felhasználó Terminálján szükséges helyi programokat, különös tekintettel, de nem kizárólagosan az operációs rendszerre és az internetböngészőre, illetve a szükséges – például Flash vagy Java – beépülő modulokra, a Bigpoint nem bocsátja rendelkezésre, és nem is telepíti őket. A Bigpoint nem nyújt támogatást sem ezekhez a telepített szoftverekhez. Kizárólag a Felhasználó kötelessége, hogy biztosítsa saját Terminálja karbantartását, lehetővé téve a Bigpoint által működtetett Játékok és Szolgáltatások használatát. A Bigpoint ennek megfelelően nem nyújt semmiféle műszaki segítséget a lokálisan szükséges programok telepítéséhez.

9.3.2. A Felhasználó köteles minden nem nyilvános Fiók és hozzáférési adatot (bejelentkezési adatok, jelszavak, fiókazonosító stb.) harmadik fél előtt szigorúan bizalmasként kezelni. A titoktartási kötelezettség kiterjed barátokra, munkatársakra, rokonokra és más játékosokra is (például klántársak) illetve egyéb Szolgáltatások Felhasználóira is. A Felhasználó köteles haladéktalanul tájékoztatni a Bigpointot, ha tudomására jut vagy vélelmezi, hogy jogosulatlan harmadik személy a szóban forgó adatok birtokába jutott. A Bigpoint azt javasolja, hogy ehhez használják a kapcsolatfelvételi űrlapot. Ha egy harmadik fél azért fér hozzá a Bigpoint Játékaihoz vagy Szolgáltatásaihoz a Felhasználó hozzáféréséi adatait használva, mert a Felhasználó nem védte az adatait kellőképpen a jogosulatlan hozzáféréstől, és így a Felhasználó által okozott veszély miatt kétséges az adott felhasználói fiókban cselekvő személy kiléte, a Felhasználónak úgy kell tekintenie a helyzetet, mintha ő cselekedett volna és viselnie kell a felelősséget egy szerződés- vagy egyéb szabályszegés esetében is. A Bigpoint jogosult arra, hogy minden egyes hozzáférést a Felhasználó adataival úgy tekintsen, mint a Felhasználó által kezdeményezett hozzáférést. A Bigpoint felhívja a figyelmet arra, hogy a jelszavakat biztonsági okokból rendszeresen meg kell változtatni. A Felhasználó egyedül maga felelős Fiókjának használatáért és az ahhoz való hozzáférésért.

9.3.3. Abban az esetben, ha fennáll annak alapos gyanúja, hogy a hozzáférési adatok vagy egy nem nyilvános Fiók egy jogosulatlan harmadik személy birtokába jutottak, a Bigpointnak biztonsági okokból joga, azonban nem kötelessége, hogy saját megítélése szerint előzetes bejelentés nélkül önállóan megváltoztassa a hozzáférési adatokat, illetve letiltsa a felhasználói fiók használatát. A Bigpoint haladéktalanul tájékoztatja a jogosult felhasználót, és kérésre közli a Felhasználóval az új hozzáférési adatokat szükségtelen késedelem nélkül. A Felhasználó nem tarthat igényt az eredeti hozzáférési adatok visszaállítására.

9.3.4. A Felhasználónak nincs joga a teljes Fiókjának, egyes Játékoknak, Prémium funkcióknak vagy Játékfunkcióknak eladásához egy harmadik félnek, vagy hogy bármilyen más formában vagy módszerrel másra ruházza ezeket. Ez nem vonatkozik a Bigpoint által ebből a célból létrehozott és fenntartott ajánlatokon belüli eladásra vagy átadásra.

9.3.5. A Bigpoint védi a saját rendszerét a vírusok ellen. Ennek ellenére sohasem zárható ki teljes biztonsággal egy vírusfertőzés. Ezenkívül előfordulhat, hogy jogosulatlan harmadik fél olyan e-mailt küld a Bigpoint nevének felhasználásával és annak engedélye nélkül, amely például vírust vagy kémprogramot tartalmaz, vagy olyan webhelyekre irányít, melyek vírusokat vagy kémprogramokat tartalmaznak. A Bigpoint nincs befolyással az ilyen eseményekre. A Felhasználónak ezért ellenőriznie kell az összes beérkező e-mailt, ami a Bigpointtól vagy állítólag annak nevében érkezett, hogy nem tartalmaz-e vírust. Ugyanez vonatkozik a Játékok vagy Szolgáltatások többi Felhasználójától beérkező e-mailekre is.

9.3.6. A Felhasználónak eleget kell tennie a Bigpoint és munkatársai, illetve a teljesítésért és ügyintézésért felelős megbízottjai által adott utasításoknak, külön kiemelve, de nem kizárólagosan a mindenkori Játékhoz és/vagy Szolgáltatáshoz tartozó fórumok moderátoraitól és rendszer-adminisztrátoraitól kapott utasításokat.

9.3.7. A Felhasználó kötelezi magát, hogy semmilyen körülmények között sem használja egy másik Felhasználó Fiókját, bejelentkezési nevét vagy jelszavát.

9.4. A Felhasználó kötelezettségei az általa megadott adatokat illetően

9.4.1. A Felhasználónak körültekintően kell eljárnia az adatok kiválasztásánál, melyeket feltölt a Szolgáltatások hatályán belül, vagy más Felhasználók rendelkezésére bocsát.

9.4.2. A Felhasználó nem használja a Szolgáltatásokat arra, hogy olyan anyagot terjesszen, ideértve, de nem kizárólagosan képeket, videókat, linkeket, megnevezéseket, kifejezéseket, ami reklámhordozó, politikai, vallásos, sértő, molesztáló, erőszakos, szexista, pornográf vagy más erkölcsileg elítélendő vagy megbotránkoztató, különösen rasszista, vagy szélsőbaloldali, illetve szélsőjobboldali tartalmat, személyeket vagy ábrázolást tartalmaz. A Felhasználó továbbá kötelezi magát, hogy nem használ szerzői jog vagy egyéb jogvédelem alá eső kifejezéseket, neveket, képeket, videókat, zenedarabokat, játékokat vagy egyéb anyagot. Kétség esetén a Felhasználónak haladéktalanul el kell távolítania minden, a Bigpoint által kifogásolt tartalmat. A Bigpoint jogában áll továbbá, hogy saját maga távolítsa el a kérdéses tartalmakat. A Felhasználónak mindig be kell tartania a rá vonatkozó törvényes előírásokat és jogszabályokat, különös tekintettel az ifjúságvédelmi, adatvédelmi, a személyiségi jogok védelmét szolgáló, sérelmezés elleni, szerzői jogra, védjegyjogra vonatkozó szabályokra.

9.4.3. A Felhasználó nem jogosult a Szolgáltatások illegális vagy illetéktelen célú használatára. Határozottan tilos, hogy más Felhasználók felhasználói neveit vagy e-mail címeit azok kifejezett és előzetes beleegyezése nélkül esetleges kéretlen e-mailek, reklámüzenetek küldéséhez, illetve egyéb üzletszerű vagy kereskedelmi célokra használja.

9.4.4. A fentiekben felsorolt szabályokat és rendelkezéseket sértő cselekedet feljogosítja a Bigpointot arra, hogy saját maga törölje a Felhasználó által megosztott tartalmakat.

9.4.5. A Bigpoint kiváltképpen jogosult törölni teljes egészében vagy részben a Felhasználó által megosztott adatokat, ha konkrét támpontok arra utalnak, hogy az ÁSZF, a mindenkori Szolgáltatásra vonatkozó utasítások és szabályok megsértéséről van szó, vagy a tartalmak egyéb módon jogellenesek. Ezek közé tartoznak, de nem kizárólagosan:

 • az olyan tartalmak, amelyek nyilvánvalóan megbotránkoztatóak, rasszisták, fanatikusak és az erőszakot dicsőítik;
 • az olyan tartalmak, amelyek másokkal szemben zaklatóak vagy sértőek, fenyegetőek, obszcének, rossz hírt keltőek vagy rágalmazóak;
 • az olyan tartalmak, amelyek szexista, pornográf tartalmuk miatt vagy más módon veszélyeztetik az ifjúságot, vagy nem fiatalkorúaknak való webhelyekre irányító linket tartalmaznak;
 • téves vagy megtévesztő és/vagy illegális viselkedésmódra buzdító tartalmak;
 • egy szerzői joggal védett művek illegális vagy jogosulatlan másolatai vagy azok forgalmazása, például egy illegális számítógépes program vagy olyan link rendelkezésére bocsátásával, mellyel elérhetővé válnak illegális szoftverek, információk a másolásvédelmi beállítások kikerüléséhez, vagy elérhetővé válnak illegális zenemásolatok vagy linkek az illegális zenemásoláshoz, vagy egyéb módon megsértik a szerzői jogot;
 • levélszemetek, lánclevelek és/vagy kéretlen körlevelek, azonnali üzenetek, spim és spam levelek;
 • olyan tartalmak, amelyek korlátozott hozzáférésű, csak jelszóval elérhető vagy rejtett oldalakat vagy képeket tartalmaznak;
 • olyan tartalmak, melyek büntetendő tevékenységeket vagy szándékokat támogatnak, vagy illegális tevékenységekre vonatkozó utasításokat tartalmaznak, vagy ilyenekre felbujtanak, többek között – de nem kizárólag – fegyverek előállítására vagy vásárlására, gyermekpornográfiára, csalásra, kábítószer kereskedelemre, szerencsejátékokra, valaki nyomon követésére, spam és spim üzenetek küldésére, számítógépvírusok és egyéb káros adatállomány terjesztésére, a szerzői jog megsértésére, szabadalomsértésre és/vagy ipari kémkedésre;
 • tartalmak, amelyek arra szólítanak fel más Felhasználókat, hogy adják meg személyes adataikat kereskedelmi vagy törvényellenes célokra, vagy hogy adják meg bejelentkezési adataikat;
 • tartalmak, amelyek kereskedelmi tevékenységeket vagy eladási szándékot, pl. nyereményjátékokat, sorsolásokat, csereüzleteket, apróhirdetéseket, és/vagy piramisjátékokat tartalmaznak;
 • tartalmak, amelyek egy másik személy képét tartalmazzák anélkül, hogy rendelkezésre állna az adott személy ehhez szükséges kifejezett hozzájárulása.

9.4.6. A Felhasználó nem jogosult az ilyen jellegű törölt tartalmak visszaállítására.

A Bigpoint továbbá jogosult arra, hogy kizárja a szabálysértő Felhasználót az érintett Szolgáltatásban való további részvételtől, és azonnali hatállyal törölje a Felhasználó Fiókját – figyelmeztetés után – a fenti előírások többszörös megsértése esetén. A Bigpoint fenntartja a jogot további szükségszerű igények érvényesítésére, különösen a kártérítési igényeket illetően.

9.4.7. A Felhasználó tájékoztatja a Bigpointot, ha tudomására jut, hogy egy harmadik személy vagy egy másik Felhasználó visszaél a Szolgáltatással/Szolgáltatásokkal (pl. olyan tartalmak terjesztésére és küldésére, melyek a 9.4. pont rendelkezései szerint tiltottak). A hatásos beavatkozás érdekében arra kérjük a Felhasználót, hogy ezt az információt írásos formában juttassa el a Bigpoint számára (pl. e-mail útján).

9.5. A Felhasználó felelősségvállalása az általa Feltöltött adatokkal kapcsolatban

9.5.1. A Felhasználó a kizárólagos felelős minden szövegért, fájlért, képért, fényképért, videóért, hanganyagért, zeneműért, szerzői joggal védett alkotásért vagy egyéb anyagért, információért, stb. (továbbiakban: „Feltöltött adatok”), amelyeket a Szolgáltatások hatálya alatt töltött fel, vagy osztott meg más Felhasználókkal. A Bigpoint ezeket a tartalmakat nem ismeri el sajátjaként és nem is hagyja jóvá azokat.

9.5.2. A Bigpoint nem rendelkezik befolyással a Szolgáltatások hatálya alatt Feltöltött adatokra. A Bigpoint nem értékeli ezeket a Feltöltött adatokat mielőtt azok nyilvánossá válnak. A Bigpoint azonban fenntartja a jogot arra, hogy minden Feltöltött adatot áttekintsen és értékeljen jelen ÁSZF és/vagy a játékszabályok megsértése szempontjából. Ha azonban a Bigpoint arra jut, hogy bizonyos tartalmak illegálisak, azonnal törli azokat.

9.5.3. A Bigpoint a Feltöltött adatokkal kapcsolatos felelőssége kizárt, különösen a helyességet, teljességet vagy megbízhatóságot illetően.

9.6. Szerzői jogok

9.6.1. A Felhasználó által Feltöltött adatokra vonatkozó minden jog a Felhasználónál marad. A Webhelyekre feltöltött adatok esetén és az egyéb Szolgáltatások hatálya alatt a Felhasználó nem kizárólagos, ingyenes használati engedéllyel ruházza fel a Bigpointot, amely a szóban forgó tartalom törlésekor érvényét veszti. A Bigpoint jogosulttá válik a tartalom nyilvánossá tételére a Szolgáltatás hatálya alatt, valamint a Szolgáltatások követelményeihez való igazítás céljából történő szerkesztésére (formátum, méret stb.), nyilvános felkínálására, bemutatására, másolására és terjesztésére.

9.6.2. A Felhasználó ezenfelül semmilyen további joggal nem ruházza fel a Bigpointot a Feltöltött adatokra vonatkozóan. A Bigpoint nem jogosult a Feltöltött adatok Szolgáltatásokon kívüli felhasználására vagy terjesztésére.

9.6.3. Az adatok megosztásával a Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Feltöltött adatok a Szolgáltatások érvényességi körén belül globálisan elérhetőek lehetnek az interneten keresztül. A Felhasználó az adatok feltöltésével egyben ezekhez a feltételekhez is beleegyezését is adja.

9.6.4. A fent megnevezett engedély hatályát veszti, amikor a Felhasználó törli a feltöltött tartalmat a Szolgáltatások webhelyéről.

10. Hiányosságokon alapuló követelések

10.1. A Bigpoint csak a Játékok és a Szolgáltatások aktuális verzióját teszi elérhetővé a Felhasználó számára (1.2. pont). A Felhasználónak nem áll jogában követelni a Játékok vagy Szolgáltatások egy bizonyos verziójának vagy adott funkcióinak érvényben tartását és/vagy visszaállítását. Amikor a Felhasználó Prémium funkciókat vásárol, megkapja az összes vonatkozó, jogszabályon alapuló és szerződéses jogot is. A Felhasználó megérti és elfogadja, hogy a Bigpoint által biztosított Játékok és Szolgáltatások – más szoftverekhez hasonló módon – nem lehetnek teljes egészében hibamentesek. A Játékok és Szolgáltatások tehát csak akkor minősülnek hibásnak, ha játszhatóságukban, illetve használatukban súlyos és tartós hiba áll fenn.

A Felhasználó dokumentál minden hibát a Bigpoint Játékaiban, Szolgáltatásaiban és/vagy egyéb termékeiben, és a teljes dokumentációt a rendelkezésünkre bocsátja írásos formában, mellékelve a megjelenő hibaüzeneteket. Egy esetleges hiba jelentése előtt a Felhasználó olvasson utána a Játékok és Szolgáltatások útmutatóiban és a Bigpoint által nyújtott egyéb hibakereső eszközökben (különösen a gyakori kérdések listáiban és a hibaelhárítási fórumokon). A Felhasználónak tőle telhetően segítenie kell a Bigpointot a kérdéses Játék vagy Szolgáltatás hibájának elhárításában.

10.2. A Felhasználónak indokolatlan késedelem nélkül, írásos formában értesítenie kell a Bigpointot, ha hibát fedez fel. A bizonyítás céljából azt tanácsoljuk a Felhasználónak, hogy minden ilyen jellegű bejelentést írásban (faxon, levélben vagy ügyfélszolgálati kapcsolatfelvételi űrlap útján) küldjön el a Bigpointnak.

10.3. A Bigpoint nem vállal felelősséget olyan hibákért, amelyek külső hatás, hibás felhasználás, vis major esemény vagy nem a Bigpoint által végrehajtott módosítások vagy egyéb manipulációk miatt keletkeztek.

10.4. A Bigpoint nem vállal semmilyen garanciát vagy jótállást.

11. Felelősség és a felelősség korlátozása

11.1. A Felhasználó közvetlen és azonnali felelősséget vállal a harmadik felek jogainak megsértéséért. A Felhasználó felmenti a felelősség alól a Bigpointot minden olyan kárral kapcsolatban, amely abból fakad, hogy a Felhasználó nem tanulmányozta kellő alapossággal a Használati feltételeket. A Felhasználó felmenti a felelősség alól a Bigpointot harmadik felek minden olyan követelésével szemben, amelyek azon alapszanak, hogy a Felhasználó valamilyen nem megfelelő tartalmat osztott meg, vagy egyéb módon megszegte a Használati feltételeket, és ezzel megsértette a harmadik felet megillető jogokat is. A Felhasználó minden olyan esetben átvállalja a Bigpoint szükséges jogi védelmének költségeit, beleértve a törvényszéki és ügyvédi díjakat is, ami annak következménye, hogy a Felhasználó nem tett eleget a Használati feltételekben foglaltaknak. Ez a pont csak akkor érvényes, ha a Felhasználó felelős a fent említett szabálysértésért.

11.2. Ha a Bigpoint ingyenesen nyújtja a Szolgáltatásait, semmilyen felelősséget nem vállal, kivéve súlyos gondatlanságból vagy szándékosan okozott károk esetében. A fenti felelősség kizárása nem érvényes a felelősségre az élet, testi épség és egészség veszélyeztetésénél vagy abban az esetben, ha a Bigpoint garanciát vállal.

11.3. Ha a Bigpoint a Szolgáltatásaiért anyagi ellenszolgáltatást követel, akkor a súlyos gondatlanságból vagy szándékosan okozott károk esetében korlátlan felelősséget vállal. Hanyag gondatlanság egyszerűbb esetében a Bigpoint csak akkor vállal felelősséget, ha szerződésbeli kötelezettségeinek vagy egy garanciának a megsértéséről van szó. Lényeges szerződéses kikötések alatt olyan kötelezettség értendő, amely lehetővé teszi a szerződés rendeltetésszerű teljesítését és amelyben a Felhasználó megbízhat. A fenti felelősség korlátozása nem érvényes a felelősségvállalásra az élet, testi épség és egészség veszélyeztetésénél, vagy akkor, ha a Bigpoint garanciát vállalt. A Bigpoint termékszavatossági törvény szerinti felelősségét ez nem érinti.

11.4. A lényeges szerződésbeli kötelezettségek megsértésének esetén fennálló kártérítési kötelezettség vagy kompenzáció csak az előre látható károkra korlátozódik.

11.5. Az előrelátható kárérték mértéke változó, de 200,00 euró összegre korlátozódik Fiókonként.

11.6. A fenti felelősség kizárása, illetve korlátozása érvényes a Bigpoint alkalmazottainak, munkavállalóinak, munkatársainak, képviselőinek és/vagy a teljesítésért felelős megbízottjainak felelőssége tekintetében is, különösen a hányadtulajdonosok, munkatársak, képviselők, szervek és más tagok javára a személyes felelősségüket illetően.

11.7. A Bigpoint a tanácsadásáért csak annyiban felelős, ha a feltett kérdés az ajánlat tartalmát érintette.

11.8. A Bigpoint kifejezetten távol tartja magát az összes olyan oldal tartalmától, amelyekre közvetlen vagy közvetett hivatkozások (úgynevezett „linkek”) mutatnak a Bigpoint Szolgáltatásaiból. A Bigpoint nem tehető semmiképpen felelőssé ezek tartalmáért és ezekért az oldalakért. Ezeknek az oldalaknak a tartalmáért a mindenkori oldalt működtető szolgáltató saját maga felelős.

12. Záró rendelkezések

12.1. Minden módosítás, kiegészítés vagy a szerződés részbeni, illetve teljes megszüntetése írásbeli formát igényel az érvényességhez, mint ahogy az írásbeli forma követelményének módosítása és megszüntetése is.

12.2. A bírói illetékesség helye a németországi Hamburg városa.

12.3. A jelen Általános Szerződési Feltételekre, beleértve a jövőbeli módosításokat is, valamint az ezen Általános Szerződési Feltételek alapján a Bigpoint által megkötött szerződésekre és a szerződésekből fakadó minden jellegű követelésre vonatkozóan kizárólag a Német Szövetségi Köztársaság jogrendje vonatkozik, kizárva az Egyesült Nemzeteknek az áruk nemzetközi adásvételi szerződéseiről szóló egyezményét, valamint a német nemzetközi magánjogról szóló rendelkezéseket.

12.4. Ha az Általános Szerződési Feltételek vagy a szerződés bizonyos rendelkezései érvénytelenek vagy hatálytalanná válnak, ez nem érinti a többi rendelkezés érvényességét.

Hamburg, 2016. november 1.

Bigpoint GmbH
Drehbahn 47-48
20354 Hamburg
Németország

Cégjegyzékszám: HRB-Hamburg 94148

Adóazonosító szám: DE813 602 704

Ügyvezető igazgató: Brian Morrisroe

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/bigpoint-gmbh-legfrissebb-aszf/feed/ 0
Kapcsolatok átültetése virtuálisból valósba, s a buktatók https://bajkotamasdrakensang.com/kapcsolatok-atultetese-virtualisbol-valosba-s-a-buktatok/ https://bajkotamasdrakensang.com/kapcsolatok-atultetese-virtualisbol-valosba-s-a-buktatok/#respond Mon, 26 Mar 2018 11:08:45 +0000 http://bajkotamasdrakensang.com/?p=2724 Ahogyan már megszokhatták azok, akik rendszeresen olvassák soraim, jellemző rám, hogy igazi inspiráció nélkül sosem tudok írni. Tulajdonképpen most ezt a cikket, az egyik játékostársamnak köszönhetem. Nevek nélkül fogom leírni, igazából még a Drakensang Online játékon belüli játékosok nick-jét sem fogom megemlíteni. Noha utóbbinak az égvilágon semmi köze a valós élethez, de ettől függetlenül a személyiségi jogokat, illetve ahogyan az amerikai szakzsargon is ecsetelné privacy-t maximálisan tisztelem.

Igazából ebben a cikkben szeretnék egy kis segítséget adni a felnövekvő generációnak, hogy ne vesszenek el, mint tű a szénakazalban egy olyan világban, amit agyuk által valósnak vélnek, de nem az. Valójában egy srácnak a lelki kálváriáját tárom fel, illetve saját tapasztalatom, amit egy játékossal kapcsolatosan éltem meg, igazából az identitását mai napig nem tudom, kicsit introvertált személyiség.

MMORPG világában baráti kapcsolatok?!

Az MMORPG tulajdonképpen többfelhasználós online szerepjátékot jelent. Az ilyen jellegű játékok alapkoncepciója nagyobb tömegek megmozgatása, és előszeretettel latba vetnek a fejlesztők mindent, amivel ki tudják aknázni az úgynevezett Social Marketing lehetőségeket. Létrehoznak a játékosoknak Barát lista felületeket, mint amilyen a fenti példakénti screenshot. Sajnos ezek az emocionalitásokon alapuló kifejezések hihetetlen mértékben tudják mosni az emberi agyat, s különösen a felnövekvő generációra van nagyon nagy veszéllyel. Az egyik rádióműsorban hallottam épp, hogy alapprobléma, hogy a gyerekeknek több online barátjuk van mint offline.  Azon a határozott állásponton vagyok, hogy a fejekben kellene rendet tenni, de alaposan. Mi az a baromság, hogy online barát? Egy ember akit sosem láttunk, akivel nem beszéltünk szemtől szemben, hogyan is alakíthatna ki egy normális mentalitással megáldott egyedben olyan gondolatot, hogy barátság?!Miként kell hát kezelni ezeket az online barátokat?

A titok, hogy mindent a helyén kell kezelni. Az online kapcsolatok, mivel nem valós, csupán valósidejű kapcsolatok, ezért értéket sem képviselhetnek. Természetesen a világon mindenre nyitottnak kell lenni, így lehet esélye annak, hogy egy virtuális kapcsolatot áthelyezzünk a valós életbe. Ugyanakkor ennek az esélye körülbelül akkora vagy még akkora se mint nyerni az 5-ös lottón. Pontosan ezért érzem mákos tésztának magam mert nekem van egy nagyon jó barátom akit bizony a kibertérből helyeztem át valós életbe és nagyon jól működik a dolog, már  több mint 15 éve.

Amennyiben egyik fél részéről van valamilyen nyitás a kibertérben, tehát extrovertálttá válik a másik személyhez, s itt a kölcsönösség is megmutatkozik, a fokozatosság elve alapján, akkor ott annak lehet valami jövője, bármilyen nexust is hozzon az irányvonal a valós életbe történő áthelyezés tárgyában.

Az esetek többségében azonban a virtuális kapcsolatok, még ha a két fél között valamilyen szikra be is indult volna (szoktam volt mondani azonos a kémia), rendszerint a végkifejlet előtt már behalnak. A kibertérben nehezített a kommunikáció, mert nem látod a másik félnek a reakcióit, pontosan nem tudhatod miről mit gondol, és sok esetben egy agyad által generált jövőképet építesz, s mivel annak nincs köze a realitáshoz, így nem is lesz belőle semmi. Ígértem, hogy a cikkben beszámolok egy srác lelki kálváriájáról, aki az egyik klánból ki is lépett a DSO-n de persze az okot nem árulta el senkinek. Igazából én voltam az egyetlen egy aki pontosan tudta az okot, mert egy feltételezett lány és közötte én voltam a harmadik szemlélődő fél. A srác felépített egy fellegvárat magának arról a játékosról akit még életében nem látott, s reálisan gondolkozván mivel a játékos elég passzív alany, s ahogy jeleztem befelé forduló a srác többet képzelt bele a dologba mint ami. Most itt a félkövérrel szedett rész, nem a saját szavam járása, tulajdonképpen ez a bizonyos passzív játékos mesélte el nekem a játék chat rendszerében tehát a vélelmezett hölgy 🙂

Eleinte érdekes volt a játékossal a kapcsolat nekem is, mert kicsit teret engedtem a jobb agyféltekének, amiről köztudott, hogy a holisztikus gondolkodásért felelős. De nem estem abba a hibába, mint a sebeit nyaldosó srác, aki hát hogy is mondjam lelkileg kissé defektes lehet, mert számomra nem teljesen normális ha a szerelem nevű biokémiai folyamat valakinél úgy indul be, hogy a másikat még életébe nem látta 😛

Tulajdonképpen egy – két protokoll kérdést feltettem a csajnakilletve végig tanulmányoztam MSN-es kommunikációnkat, ahol szinte mindig én voltam a kezdeményező, s ezek együttesen körülbelül egy microsec alatt, persze a bal agyféltekére kapcsolva, amely a logikus, racionális, analitikus gondolkodásért felelős meghozatták velem a döntésem 🙂 Szerettem volna megismerni élőben, voltak ilyen közös videózásos terveim vele, de hát ügye itt a kulcsszóban a lényeg, hogy terveim. Ebből pedig nem következik egyeneságilag az, hogy az az Ő terve is lett volna, még akkor sem ha például MSN-en a sablonos rendicsek-et küldte válaszként. A vele való virtuális kapcsolat azért érdekes volt, mert voltak pillanatok amikor hihetetlenül szimpatikusnak tűnt. Aztán rájöttem miért tűnt szimpatikusnak. Azért mert hihetetlenül egoista vagyok, s pont olyan volt a viselkedése mint nekem. Így túl szép lett volna, hogy igaz legyen 😀 Valójában a saját viselkedésmintámat ha úgy tetszik echolálta, ezért kicsit megtévedtem s azt hittem közös a kémia amiből bármi lehet 🙂

A két agyfélteke között, viszont időben kell tudni kapcsolni, és a megfelelő időben, a megfelelő döntést meghozni. Valójában maga a döntés nem nagy horderejű, nem is komplikált. Egészen egyszerűen a kibertér és a való világ között azért akadnak átfedések.  Az egyik alapszabály az, hogy egy másik emberi lénnyel akármilyen nexusra is törekedj az 50 – 50% elv kell, hogy domináljon. Azaz kapj annyit, amennyit adsz. Ha ez az egyensúly megbomlik, vagy létre sem jött akkor hidd el nekem, jobb ha kukába dobod az egészet abból nem lesz semmi legyen az akár virtuális vagy való világbeli kapcsolat.

A cikkem végezetéül a MAJD kifejezőeszközről 😀

A legjobb ha tudod a nagy általánosságban ezek olyan töltelék töredékek, amelyek semmilyen jelentőséggel nem bírnak. Pontosabban azzal bírnak, hogy az illető csak mondja, de nem lesz belőle semmi. Az élet bármely témájáról legyen szó, mondjuk egy társadalmi feladat ellátása, ahol mint aktivista vagy jelen és egy másik potenciális aktivistával beszélnél: Jó majd jelentkezem” na ott már pontot is tehetsz az ügy végére, mert abból semmi nem lesz. Kibertérben kíváncsi lennél valakire, akiről nem láttál képet: Majd megmutatom magamabból semmi sem lesz. Találkoznál valakivel, ismét a majd, s nem azt kérdezi mikor és hol? Na az ismét halott egy dolog és így tovább.

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/kapcsolatok-atultetese-virtualisbol-valosba-s-a-buktatok/feed/ 0
Bónuszkódokkal, utalványkódokkal kapcsolatos applikációk https://bajkotamasdrakensang.com/bonuszkodokkal-utalvanykodokkal-kapcsolatos-applikaciok/ https://bajkotamasdrakensang.com/bonuszkodokkal-utalvanykodokkal-kapcsolatos-applikaciok/#respond Wed, 14 Feb 2018 10:45:54 +0000 https://bajkotamasdrakensang.com/?p=2696 Valamelyik nap az egyik klántársam hívta fel a figyelmem egy általa kedvelt applikációra, ahol hozzájutott a Drakensang Online rendszerében felhasználható utalványkódhoz. Ennek az alkalmazásnak a neve LootBoy és kényelmesen mobiltelefonra is feltölthető, például a Google Play Áruház segítségével.

Ezt a szolgáltatást azért is linkeltem ide most be, mert egyik tulajdonsága, hogy nem kell feltétlenül feltölteni a mobilra, ugyanis webböngészőn keresztül működőképes, csupán valamilyen szolgáltatásba be kell, hogy jelentkezve legyünk; Twitter, Gmail, Facebook, stb.  Aki meglátogatja a weboldalt, az észre fogja venni, hogy Google Chrome böngészővel nem megy, de Firefox és egyéb böngészőkkel simán megbirkózik.

Mielőtt a cikkemben tovább mennék, egy alapdolgot szeretnék már most rögtön leszögezni, és biztosítani kedves olvasói közösségemet akik érdeklődnek a DSO világa iránt, hogy a Bigpoint hivatalosan is több fórumán keresztül azt jelezte, információkat ugyan nem ad a LootBoy programmal kapcsolatosan, de azt támogatja, s bárki az ezen a platformon szerzett bármilyen Bigpoint játékkal kapcsolatos bónuszkódokat, bátran felhasználhatja! A magyar nyelvű fórumról ezzel kapcsolatosan egy screenshot-ot ide be is illesztenék.Mi a LootBoy lényege, mire is való?!

Ez egy olyan platform, amely tulajdonképpen a számítógépes játékokat gyártó cégek, egy hasznos marketing eszköze. Természetesen itt főként böngésző alapú játékokra kell gondolni. Amellett, hogy a legtöbb MMORPG ingyenesen is használható, sokszor írtam már róla, hogy alapvetően profitorientált cégek, hiszen okosan megszervezik a játék fizetős elemeit is, egyfajta kényelmi szolgáltatás égisze alatt. A szóban forgó LootBoy egy hozzáférést biztosít, amelyen keresztül megkaphatjuk az online játékokkal kapcsolatos reklámokat. Alapjáraton reklámokat senki sem szeret nézni, éppen ezért a program megalkotója a LootBoy GmbH egy megfelelő B2B azaz Business to Business közeget teremtett. Kellett tehát egy motiváció aminek segítségével az emberek elkezdik használni a szolgáltatást.

A LootBoy stratégiai lényege

Különböző játékokkal kapcsolatos utalványkódokat és bónuszkódokat hihetetlen olcsón, olyan filléres alapon igyekszik értékesíteni.

 

Ahogyan a képen is látható, a jobb szélső gomb ott alul a Deals”, azaz itt jelennek meg tulajdonképpen a játékgyártók kereskedelmi ajánlataik, ezek a Premium Lootpack-ek:

Tényleg filléres tételek. Most euróról átszámolva körülbelül olyan 300 – 400 HUF értéket jelenthetnek.

A stratégia viszont abban mutatkozik meg, hogy kitaláltak egy megoldást arra, amely ösztönzően hat a LootBoy terjesztésére és aktív használatára. Ez pedig nem más, mint a LootPack lehetőség bevezetése.

Az a felhasználó aki rendelkezik minimum 2000 coins-al (érmével, de hívhatod akár pontnak is teljesen mindegy) hozzáférhet teljesen ingyenesen egy bónuszkódcsomaghoz, amely rendszerint 3-5 játékhoz ad valamilyen bónuszkódot. Azért írom, hogy három vagy öt, mert minden esetben 5 darab kártyát kapunk érte cserébe, de sokszor három játék szerepel benne és a másik két kártyával pedig érméket nyerhetünk vissza.

Hogy is szerezheted meg ezeket az érméket?!

No igen, ez szerintem méltán a stratégiai központ fellegvára 🙂 A jobb feleső sarokban a zöld színű pluszjel után láthatod az érmeegyenleged! Ezt az egyenleged gyarapítani tudod a napi bejelentkezéseddel, ugyanis 24 óránként egyszer ha rákattintasz a bal felső sarokban levő Daily Coins” menüpontra, akkor 150 érme üti a markod. Közkedvelt érmeszerzési lehetőség még a Comics, amit szintén alul a gomboknál megtalálhatsz. Ennek lényege, hogy különböző képregények átlapozgatásával 350 érmét lehet begyűjteni. Minden héten pénteken jelenik meg egy újabb folytatása a képregénynek, így hetente egyszer 350 érmét be lehet szerezni. Még vannak lehetőségek, megosztás, barátok invitálása stb. de ezeket én nem kultiválom, ugyanis a baráti közösségemet nem szeretem zaklatni ilyen megkeresésekkel!

Megjegyezném még a gombok közül, ami szintén fontos az inventory” feliratút. Magyarul ez táskát jelent! Az a funkciója, hogy amikor a LootPack -el megkapod a játékkártyákat, akkor az összeset a Microsoft Windows által igen jól elhíresült húzd és ejtsd módszerrel ebbe a táskádba behelyezheted. A LootBoy – bár neveket lefordítani értelmetlen és nem is szoktak – legfrappánsabban lehetőségek után vadászó fiúcskát jelent 😛

Miért ajánlom inkább a DESKTOP változatot a mobil applikáció helyett?! 

Részben azért, mert így elkerülhető, hogy bármit is feltöltsünk a mobilunkra, illetve az applikációnak bármilyen engedélyt is adjunk. Másrészt viszont azért is, mert a mobil applikáció úgy vettem észre, hogy nem elég intelligens ahhoz, hogy felkínálja a lehetőséget, hogy kulturáltan kijelentkezzünk és esetleg másik E-mail címről jelentkezzünk be 🙂 Persze lehet ezt nem véletlen csinálták, de asztali számítógépen sokkal kényelmesebb például egy Gmail fiókból kijelentkezni majd ismét egy másikba bejelentkezni 😀 Ezzel csak azt óhajtom mondani, hogy sok játék iránt érdeklődő, úgy van ezzel a LootBoy szolgáltatással, hogy nagyon kevés érmét lehet vele 1 hét alatt összegyűjteni, s így amikor már nincs érméjük, értéktelen számukra az egész. Én ezt a problémát hidaltam át úgy, hogy annyi accountom van LootBoy-ra amennyit csak szeretnék 🙂

Egy bosszantó kellemetlenség, amire próbáltam valami orvoslatot kiötölni!

Aki elkezd foglalkozni ezzel a LootBoy -al, az nem véletlen teszi. Teljesen természetes, hogy azért teszi, mert valamilyen érdeke, vagy vélelmezett érdeke fűződik hozzá. Az esetek 99%-ban a felhasználók azért kezdik el a LootBoy használatát, mert van egy kedvenc online játékuk, s reménykednek benne, hogy teljesen INGYEN majd itt kihalászhatnak maguknak egy jó bónuszkódot, utalványkódot. Nos jó nyomon járnak, mert valóban ez a motiváció, viszont aki benne van a LootBoy gyakorlatában az pontosan tudja, hogy a saját kedvenc játékával kapcsolatosan nagyon de nagyon ritkán kap a 2000 érmébe kerülő LootPack-en belül bármit is. Emiatt jött az én ötletem, ami nem tudom hova is fogja az idő előrehaladtával kifejlődni magát. Létrehoztam a Facebook rendszerében egy csoportot, amely https://www.fb.com/groups/lootboy címen elérhető. Ennek a lényege abban lenne, hogy a játékosokat párosítsa egymással a keresletkínálat illetve kínálatkereslet viszonylatában. Például ha Neked van a DarkOrbit játékhoz egy bónuszkódod, amihez LootPack útján jutottál hozzá, s még érvényes, de Téged nem érdekel, mert mondjuk Téged inkább a Drakensang Online vagy bármilyen egyéb más játék érdekelne, akkor esetlegesen eltudjátok csereberélni a bónuszkódokat 🙂

]]>
https://bajkotamasdrakensang.com/bonuszkodokkal-utalvanykodokkal-kapcsolatos-applikaciok/feed/ 0