Farmerama – a természet lágy ölén

A Bigpoint játékainak jelentős részénél a webböngésző alapú farmolás a fő koncepció. A szinte már piacvezető játékfejlesztő cég ezen játékán keresztül kívánja meghódítani azokat az MMORPG kedvelőket akik gondolkodásmódjukban is imádják a természetet. Azaz nemcsak valóságszinten élnek benne, hanem a gondolatok útján, virtuálisan is.

IGEN, IGEN hallottam már a játékról, csak nem találtam sehol, hol tudok beregisztrálni?

farmerama

A játék egyik jelmondata, hogy érezd magad otthon a bőven termő vidékeken.Valamilyen mértékű földterületet kapsz, amit a legjobb gazdálkodási tudásod alapján meg kell művelned. Meg kell etetned az állatokat, ki kell takarítanod a disznóólat, s mindezt már hajnalok hajnalán. Ez az igazi farmer munka egyik megalapozója. Ezek után kezdődik az igazi munka a földeken, amely tevékenységekkel már értékteremtő munkát lehet végezni. Gondolok itt a vetésre, locsolásra, betakarításra. Ha mindent jól csinálsz akkor el kezd virágzani ez a farm a Te kezed nyomán. Születnek új kisállatok, s bevételeid gyarapodni fognak. A játéknak azonban az a lényege, hogy ezzel nem kell megelégedned 😉

farmerama-screenshot-3

Bővítheted a vetéseid, építhetsz újabb ólakat, és a kiváló termékeid akár értékesítheted a piacon is. Úgy gondolom nincs még egy olyan MMORPG játék, amely grafikailag ennyire élethűen tudná visszaadni egy farm mindennapjait.

A jó gazdálkodási munkád eredményeként hírnevet szerezhetsz a szomszédaid berkeiben, s ha kinőtted a rendelkezésre álló földterületed, akkor a vagyonod függvényében már hajóra is kerekedhetsz és elkezdheted felkutatni az újabb és újabb rendelkezésre álló földterületeket. Ha ügyes vagy akkor Tied lehet egy egész sziget is 😉

farmerama-screenshot-1

Nagyon jó ez a játék ha valaki szeretne elmenekülni egy kicsit a szürke hétköznapoktól és a nagyvárosokra jellemző egészségtelen bűztől, ha máshogy nem is legalább gondolatban. A játék intenzíven segít a logikus gondolkodás kialakulásában is, hiszen a játékhoz nem kell más mint logisztikai szintű gondolkodás, amely nem más, mint technikai lépések sorozata, ahol az egyik lépésből következik a másik.

farmerama-screenshot-2

A játék arra is nagyon jó, hogy a gazdálkodás tekintetében más játékostársakkal összemérjük tudásunkat. Ahogy a való életben is, úgy ebben a játékban is az a legsikeresebb akinek a legnagyobb területen elhelyezkedő szépen megmunkált földje van. A játékon belüli grafika, még a poszthoz mellékelt képnél is sokkal lenyűgözőbb. Az akiben van kreatívitás, a játéktér arcualatának kialakításában is kiélheti tervezői hajlamait, hiszen sok minden az álmainak megfelelően alakulhat.

tengeri-szakaszok

Említettem azt, hogy ha már megmunkáltuk a rendelkezésre álló földterületeket, akkor akár a hajózási útvonalakon keresztül, kereshetünk újabb rendelkezésre álló senki földjeit is, amelyeket szintén megmunkálhatunk. Szerintem a játék a természet lágy ölét, de ugyanakkor egy város modern látképét egyben tudja visszaadni.

További hasznos tippek, ötletek a játékkal kapcsolatban

Természetesen az egyik legjobb hely ahol hivatalos információkat tudsz a játékkal kapcsolatban begyűjteni az a játék Bigpoint által fenntartott fóruma, amelyet a következő linkre kattintással tudsz elérni;  http://hu.bigpoint.com/farmerama/board/index.php

farmerama-forum

A fentiekben ajánlott fórumon különböző témákban találhatsz segítséget, és játékostársakra is lelhetsz. Jó információforrás ha kell segítség álattenyésztéssel, növénytermesztéssel, Farmerama épületeivel, piacával kapcsolatban. De megtalálhatod a fórumon a választ a Bahamarama sziget és Maja templomok kérdéseivel kapcsolatban is. Esetleges hibák, bug-ok minden játékban előfordulhatnak, így elsődlegesen innen mint hivatalos forrásból értesülhetsz a detektált hibákról és azok gyógyírjeiről.

Mint az ingyenes játékokban általában, a FARMERAMA oldalán is először regisztrálnod kell, de ez csak pár pillanatig tart. Utána azonnal megnyílik számodra az ingyenes játékok legviccesebb farmja, a saját FARMERAMA birtokod!

A játékba kényelmesen az alábbi bannerre való kattintással is betudsz regisztrálni:

397

 Ha tenyerén hordozod a földed, meghálálja magát. Próbáld ki stratégiai ügyességed, szervezői és tervezői képességed ebben a játékban. Legyél Te a legjobb!

fold

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..