Eszenciák sivataga

Semmiféleképpen nem utólagos kiértékelés, hiszen még ez az esemény el sem kezdődött. Csupán hírként hozom be, hogy a holnapi nap folyamán egy újabb esemény üti fel a fejét.

eszenciak-sivataga

Ahogy a DSO Online hivatalos magyar nyelvű oldalán is az információk olvashatók, az esemény kezdésének időpontja most is az összes létező szerverhez igazodik.Heredur/Balor/Werian/Grimmag

  • Az event kezdete: 2014.09.11. 12:00
  • Az event vége: 2014.09.21. 12:00

Agathon

  • Az event kezdete: 2014.09.11. 18:00
  • Az event vége: 2014.09.21. 18:00

Tegan

  • Az event kezdete: 2014.09.11. 21:00
  • Az event vége: 2014.09.21. 21:00

Természetesen az esemény hossza az csupán tervezet, ezzel kapcsolatosan a Bigpoint a változtatások jogát fenntartja, s a gyakorlat nem egyszer bebizonyította már, hogy nem mindig az eredetileg eltervezettek szerint mennek a dolgok. Igaz saját tapasztalatból mondhatom el, hogyha változtattak is rajta, eddig mindig maximum csak hosszabbították az esemény időtartamát, rövidítésre még nem igazán volt példa.

Eme új jeles esemény némileg betekintést nyújtó leírása http://hu.bigpoint.com/drasaonline/board/threads/eszenciasivatag.51570/ oldalon megtekinthető.

A fenti hivatalos oldal az alábbi figyelemfelkeltő grafikát küldte be, ami egy picit megzavart nem mintha kukacoskodni szeretnék.

eszenciak-sivataga-esemeny-leirasa

Ez az állapotsor grafika még ha csak demonstráció jelleggel is, de 3 nap 11 óra 48 másodperc értéket tüntet fel. Kicsit zavaró lehet a kezdőknek akik most nem értik, hogy 10 napig fog tartani vagy csak 3 napig? A kép csupán illusztráció! Ez az egyik a másik pedig, hogy minden leprogramozott eseményváltozatot a fejlesztők által megbízottak tesztelni is szoktak, így a grafika vélhetően onnan ered 🙂

Ez az esemény is az eddigi események jól bevett szokása szerint alakul. Fel kell keresni majd Thabót, Kingshill városában aki majd 10 darab szféraszilánk ellenében talán szóba is elegyed velünk. Azok akik iparszerűen jól farmolnak és olyan csapathoz tudnak becsatlakozni akik segítségével megtudják gátolni a tapasztalati értékek beáramlását, azok kényelmesen feltankolhatnak ezekből a szféraszilánkokból. Nem árt azonban tudni, hogy az esemény nagyobb kihívást jelent ha nálunk 6 szinttel magasabb csapattársakkal megyünk be a területekre harcolni. Ilyenkor ugyanis a legerősebb játékoshoz fog igazodni az esemény területén található összes ellenfél. Igaz a megfelelő PvP karaktereket, akik ezt az általam javasolt stratégiát képviselik, nem fogják érzékenyen érinteni, hiszen saját erejüket tekintvén bele fognak illeni a náluk ugyan 6 szinttel nagyobb, de mégis átlagos játékosok táborába. A baj csak az, ha nincs olyan klánunk amely aktív és segítőkész tagokból áll és épp egy barát sincs a listánkon akkor a vadidegeneknél ezt a segítséget nagyon nehéz elérni. Az események idején persze tömeghisztéria, hogy a játék chat rendszerében szinte másodpercenként, már – már spam feeling-ben megy az “event, event, event” szöveg, de a játékosok nagy része 5 pontosan azonos szinten levő csoportot szeretnek alkotni és nem szívesen engednek be egy kakukktojást. Nagyon jó meggyőző képességgel kell rendelkezni ahhoz, hogy elhitethessük velük, bennünk nem fognak csalódni, hiszen erős karakterek vagyunk.

Így a hivatalos előrejelzés alapján, a holnap kezdődő eseményben semmi olyan extrát nem látok, amiért megérné nekem akár szólóban vagy hozzám hasonló szintűekkel harcba szállni a meghirdetett nyereményekért. Viszont nem tudom mit hoz a holnap, így ha találok legalább olyan 35. tapasztalati szinten levő játékost akivel tudok szféraszilánkra farmolni és együtt eventre menni akkor letesztelni az eseményt mindenképpen le fogom.

A játék szervezőitől ötletes megoldásnak tartom, hogy immáron eltérő színnel fogják a pályán található ellenfeleket jelölni.

ZÖLD – könnyű ellenfelek, idegesítő legyekként tekinthetünk rájuk!

KÉK – állítólag a könnyű és közepes vegyes változata…

LILA – közepes erősségűek

SÁRGA – nehezebben legyőzhető ellenfelek

PIROS – az előrejelzések alapján, ezekkel szemben veszélyben az életed 😉

Az esemény során megszerezhető eszenciafelszerelések: , mágikus, ritka, legendás. Állítólag a legendás eszenciafelszereléseket már azért a sárga színnel jelölt ellenfelek dobhatják. Azért arra kíváncsi leszek nagyon, hogy milyen gyakorisággal fogják dobni. Gondolom nagyon ritkán, s abban is biztos vagyok, hogy a felszerelések esésének gyakorisága, ahogyan már ezt a természeti jelenséget a farmolásoknál megszokhattam, egyenes arányba fog állni sebzésem erejének értékével. A játék hivatalos leírásából számomra egyelőre nem derült ki, hogy ezek a megnyerhető felszerelések mire lesznek jók, mint ahogyan arról sincs összképem, hogy milyen attribútumokkal fognak rendelkezni ezek az eszenciafelszerelések, mert a kizárólag design célokat megvalósító felszerelésekből már nagyon elegem van. Adhattak volna egy leírást a felszerelésekről. Persze az is lehet, hogy már létezik csak jobban szét kellett volna néznem a DSO fórumán, passz.

Véleményem szerint az alkalmazott eltérő színnel jelölés sok mindenre jó lesz. Van aki csak azért megy be egy eseményre, hogy letesztelje mennyit haladt előre a saját karakterével és milyen erős, a megnyerhető dolgok viszont nem érdeklik. S hát a csoporton belüli képességeknek megfelelő feladatok szétosztására is alkalmas lesz a bevezetett jelölés.

Ez az esemény most az eszenciakönnyek megszerzésére fog fókuszálni. Az esemény ideje alatt ha valaki maximálisan teljesíteni akarja akkor 3000 darab eszenciakönnyet kell megszereznie. A megszerezhető eszenciafelszereléseken túlmenően úgy látom az esemény kifullad a bezsebelhető sárkánypénzekben. Igaz a sárkánypénz egy nagyon kellemes fizetőeszköz, bár felhasználhatósága nagyban függ a Gnób látogatásának gyakoriságától, de a többi event – esemény viszonylatában azt kell, hogy mondjam a megszerezhető sárkánypénzek száma jóval kisebb mint amit eddig megszokhattunk.

eszenciakristaly

Ahogy az eseménybeli állapotsorunkban haladunk előre, lehet szerezni eszenciamagokat is. A pályán bizonyos helyeknél találkozhatunk majd eszenciakristályokkal, és ezeknél az eszenciakristályoknál az eszenciamagok segítségével eszenciaharcosokat fogunk tudni megidézni.

Egyelőre ennyi, 10 – 11 nap elteltével már biztos okosabb leszek 😉

3 thoughts on “Eszenciák sivataga

  1. Egy kis módosításnak köszönhetően a fent taglalt Eszenciák sivataga event, mai nap 15:00 -kor méltóztatott elkezdődni. Előre láthatólag 9 napig fog tartani… Bár a tervezőknél semmi sem biztos, szóval lehet tényleg 11 nap lesz belőle 🙂

  2. Visszajelzés: Télorom event – a karácsonyi unikom | Bajkó Tamás - Drakensang

  3. Visszajelzés: Eszenciák sivataga event 2015 – Shanri-La | Bajkó Tamás - Drakensang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..