Eszenciák sivataga event 2015 – Shanri-La

Nem fogok semmit írni arról, hogy mit, hogyan kellett csinálni ebben az eventben amely 2015. március 8.-tól 2015. március 18.-ig tartott (Grimmag szerveren). Ezt annak idején már úgyis megtettem amikor ugyanebben az eseményben részt vettem 2014-es Eszenciák Sivataga alkalmából. Mivel a fejlesztők semmi érdemlegeset nem változtattak rajta, így szerintem a tavalyi élmények alapján mindenkinek világos lehetett, hogy mi a mostani feladat. Jaj, de ezer bocs, hát persze valamit azért változtattak rajta, sokak legnagyobb bánatára. Kijavították a Red Boss azon hibáját, amely alapján a tavalyi évben — bár ha nem is kényelmesen — de megakasztható volt. Ugyanakkor a Ritka eszencia szett darabjait dobó boss-t érdekes módon ugyanúgy megakaszthatónak hagyták.

eventes-cikkhezA posztba illesztett kép nem a legjobb minőségű, de azért remélem mindenki levágja belőle, hogy bizony drop-ként a csizma esett. A fő bossok-tól származó drop-ok random alapon nyugvó százalékos tömbjével kapcsolatos véleményemet, amely teljes mértékben objektív megfigyelésen, adatokból és visszajelzésekből született azt megosztottam a DSO fórumán is. A mendemondák azt rebesgetik, hogy ebben az évben még lesz ez a fajta sivatagi event. Nos a tavalyi esztendőben megszerzett full lila szettem felszámoltam, mert sikerült három darabot megszereznem a legendás szériából. Hát igen, igen olvasnod sem kell, persze tudod Te is, hogy csizma, kesztyű és vállvért. A fő boss-ok szinte azt sem tudják, hogy mi az az eszenciapáncél 🙂

Az event során a random százalékos tömbje tehát az alábbiak szerint alakult:

1. csizma = erre az esély 72%
2. vállvért = erre az esély 13%
3. kesztyű = erre az esély 8%
4. páncélruha = erre az esély mindössze 3%

Ennek köszönhetően volt aki 90 körből sem tudta kitermelni a red boss teljes szettjét. Igazából ez az event kissé paradoxonos mindazzal amire a beharangozásakor a játékosokat buzdította. Arra ösztökélte Dúria hőseit, hogy alkossanak csapatot és együttes erővel győzzék le a sokszor kilátástalan helyzetet teremtő Red Boss-t. Egész idő alatt figyeltem a mögöttes folyamatokat, szerveződéseket, s próbáltam azért magam is aktív részese lenni egy — egy nívósabb csoport megalkotásának. Jól tudtam előre, hogy ezt az eventet a legtöbb játékos számára nem az erőnlét ötös fogata fogja megoldani, hanem a kapcsolati tőke, sok – sok haver. Úgy gondolom azért ebből jelesre vizsgáztam, mert elég sok olyan kapcsolatomat tudtam elővenni, akik hát úgy szólván solo módban 1-10 perc közötti tartományokban szépen kiütötték nekem a Red Boss-t. Amit 2014-ben megfogadtam, hogy fogok szférát gyűjteni, azt sikerült is betartanom. Legalább 600700 szférám állt rendelkezésre amit most 2015-ben a jelenlegi eventbe úgy ahogy van szőröstül, bőröstül mind betoltam, plusz kicsit farmolgattam is hozzá, főként a köztes világokba, figyelve arra, hogy nagyobbakkal legyek, mert kell a fenének a TP, amiért a 44-esek már annyira ácsingóznak, érthető módon 😀 Ezek után teljesen jogos, hogy az Eszenciák Sivataga event sorozat fedő nevei évről évre mindig szféra temető hiszen minden egyes event pályára való bemenetel 10 szférába kerül. A szféra gyűjtések során a tavalyi év hibájából tanultam és kizárólag csak köztes világokban farmoltam. Őszintén megmondom a szféra drop-al teljes mértékben megvoltam elégedve. Nem akarok hazudni, de egy szimpla teljes q1 kör alatt legalább 8-9 szféra esett. Igaz tavaly is mondták nekem, hogy köztesbe farmoljam ott esik jobban, de akkor a magam feje után mentem 😉

Tehát gondolatmenetemben ott tartottam, hogy a DSO a játékosokat csoportok megalkotására buzdította és azt sugallta így érdemes red boss-ra hajtani. Ez eleve hülyeség a fentiekben már említett nem éppen kedvező százalékos random tömbjük miatt 🙁 Egy csoportot 5 ember alkothat… Öt különböző ember, különböző habitussal és életvitellel. Egyik ekkor ér rá, egyik akkor ér rá, egy marha go go go go event red boss go go már csak 2 percem van és tanulni, stb. ide oda kell mennem… Amivel egyébként semmi gond nincs, s azt kell, hogy mondjam ez az életszerű 😉 De belátható, hogy csoporton belül mindig másokra leszünk utalva. A fenti százalékos tömb elvárná, hogy egyik kört fusd a másik után, akár zsinórba 30-at! Nos csoporton belül ez elképzelhetetlen. Mert vagy kifogy a szférából és akkor nem tudja kiváltani a Shanri-La-ba vezető portált, vagy egyszerűen csak feloszlik a csoport, mert mondjuk annak 70%-a lelép.

Tehát aki arra szánja rá magát, hogy na jó, amennyi szférája csak van felhasználja, plusz ha kifogyott még farmol és egyik kört teszi a másik után, akkor annak soloznia kell… A lila boss esetében — főleg annak megakaszthatósága miatt — egy átlagos játékosnak is egyik solot sikerül a másik után vinnie, s ha már ki ismerte a map-et akkor matematikailag a legminimálisabb harcot fogja vívni azért, hogy legyen elég magja a lila boss nyitásához, tehát ha nagyon nem akar tapasztalatot (exp) akkor minimálisra tudja ezt venni. Azonban ez már nem játszható el a red boss esetén. Már csak azért sem mert nem volt megakasztható, s bizony elég erősre teremtette kedvenc szerepjátékunk mesélője ezt a vörös dögöt! Nagyon kevesen tudták csak le solozni, de még azok között is rengeteg akadt akik már 70 körön túl voltak, de eszenciapáncélt azt nem kaptak!

Persze mindenki dicsekedett az event haladásával, meg hogy kiszedte a sárkánypénzt belőle, nem mintha olyan sokat lehetett volna kinyerni, hogy számottevő lenne, s a lényeg nem is ez volt. A haladást én is az első nap kivégeztem már.

eszenciak-sivataga-event-2015-haladas

 Szégyen vagy sem, sosem voltam egy ötös lottó alkat, de a jelenlegi fizimiskám az alábbiak szerint néz ki:

dso-kinezet

Mindenképpen szeretnék köszönetet mondani azoknak akik solo-ban rengeteg kört lenyomtak velem: Benece (nagyon jó 45-ös kari), kb, 1,5 perc volt, hogy Red Boss-t haza küldje! Arról szegény már nem Ő tehetett, hogy Red Boss azt hitte Al Bundy babérjaira akarok törni, s annyi csizmával látott el, hogy akár egy megfelelő disztribúciós csatornán keresztül lelogisztikázhatnám a cuccal akár a fél Wall Mart hálózatot is. MMM4c is nagyon sok kört ment velem soloban, viszonylag Ő is hamar kicsinálta Red Boss-t, s őt azért emelném ki, mert jó példája annak, hogy befizetgetések nélkül is lehet erős karit csinálni. Még prémiumja sem volt, igaz potija annyi mint a tenger 😉

Azért a fotómon látszik, a hasizmom vörösre festettem, LoooooL. No nem baj, ha nem lett meg a full szett hát nem lett meg, bár egy lobbit megérne a fejlesztőknél, hogy legalább az eszenciapáncélt lehessen megvásárolni a drága jó Gnóbtól különleges kereskedőtől sárkánypénzért. Azért azon is sokat gondolkodtam, hogy miért így alkották meg a tavalyit és a mostanit is, hogy eszenciapáncélt szinte sose dobjon 🙁 Valamire most azért felfigyeltem, amire tavaly nem… s nem is értem, hogy kerülhette el a figyelmem. De azért az ismétlődésekből is néha ki lehetett venni a hasznot! Egyik drop sem volt egyforma, még akkor sem ha mindig a szett ugyanazon darabját dobta. Annyiszor ismétlődött az én esetemben is a kesztyű, vállvért, csizma, hogy sikerült mindegyikből a +20 sebzés feletti változatokat megkaparintanom, s még a védelmük sem maradt el nagyon azoktól amelyek már megvoltak nekem, így szépen folyamatosan cserélgettem. Persze nyilván az eszenciapáncéllal még ütőképesebb lennék a bónusz miatt, de ez van LOBBIZZATOK, hogy gnóbtól lehessen megvenni 🙂 Bár szerintem esélytelen mert akkor tényleg mindenkinek meglenne ez a szett 😉 Arra jó volt azért az event, hogy lemérjem a karim képességeit. A tavalyihoz képest most már a piros esszenciaszörnyek nem jelentettek gondot, nemcsak a saját szintemet csépeltem sikeresen de akkor is amikor 44, 45-ösökkel mentem. Szóval azért az nem olyan rossz szerintem 😉

A tavalyihoz képest tehát: szféra ügyben okosabb lettem, EXP (tapasztalat növekedésem) sokkal kevesebb lett, szinte 0 😉 A következő sivatagi eventre fejlesztenem kell még a szociális háló kiépítési képességeimen. Azaz még több olyan ismerősöm kell, hogy legyen aki lesolozza 🙂 De ha nem változtatnak a százalékos tömbön, akkor lehet nem fogok foglalkozni vele!

2 thoughts on “Eszenciák sivataga event 2015 – Shanri-La

  1. Visszajelzés: Release 146-ra való frissítés utáni gyötrelmem | Bajkó Tamás - Drakensang

  2. Visszajelzés: A megújult eszenciák sivataga esemény | Bajkó Tamás – Drakensang

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..