Eszenciák

Blogom már sokféle információt tartalmaz Dúria világával kapcsolatban, de a karakterek számára hasznosítható lőszerekről, vagy precízebb megfogalmazásában eszenciákról, még egy árva szót sem említettem. A cikkben több helyen, talán csak az én szubjektív meglátásom fog visszatükröződni a tekintetben, hogy melyiket érdemes használni és melyiket nem. Lehet, hogy a legjobb ha szépen ezt mindenki eldönti saját maga. Végtére is az én feladatom inkább csak a lehetőségek információinak feltárása.

gyenge-harci-eszencia-ikonGyenge harci eszencia

gyenge-harci-eszencia-leiras

Ezt bármilyen szinten levő karakter használni tudja. A rendszer azt mondja, hogy +5 sebzést ad. Nem tudom, valahogy én még a küzdelmek során, soha semmilyen pozitív hatását még nem tapasztaltam. Szokták mondani, hogy olcsó húsnak híg a leve, valószínűleg, ez az aforizma erre az eszenciára igaz.

atlagos-harci-eszencia-ikonÁtlagos harci eszencia

atlagos-harci-eszencia-leiras

Eme lőszer megvásárlásának ára már hatszorosa az előbbinek és csupán a 10. tapasztalati talentum szinttől lehet használni. Az ár tehát hatszoros, sebzés tekintetében a szorzó különbség viszont csak háromszoros.

nagy-harci-eszencia-ikon

Nagy harci eszencia

nagy-harci-eszencia-leiras

Ez már csak a 20. tapasztalati talentum szinttől használható. Első ránézésre azt gondolnánk, hogy igen ez jó vásárnak tűnik, hiszen csak 5 ezüsttel drágább mint a rangsorban előtte álló átlagos harci esszencia, ugyanakkor sebzésben egy kis túlzással a dupláját adja. Szerény véleményem szerint az ebből származó előnyöket mégsem lehet annyira élvezni, hiszen használata a 20. tapasztalati szinthez kötött és hasonló szintű ellenfelek esetén körülbelül annyi mint halottnak a csók 🙂

eros-harci-eszencia-ikon

Erős harci eszencia

eros-harci-eszencia-leiras

Olybá tűnik, hogy komolyodik a helyzet, egyre nagyobb sebzések, ugyanakkor ezzel párhuzamosan egyre nagyobb tapasztalati szint követelmény az adott karakterrel szemben. Itt már a 30. tapasztalati talentum szinten kell állnunk.

hatalmas-harci-eszencia-ikon

Hatalmas harci eszencia

hatalmas-harci-eszencia-leiras

A rendelkezésre álló eszenciák között, amelyek nevetséges ajánlatokkal kecsegtetnek, értsd ez alatt, hogy nem mész velük semmire, ez az utolsó. Egy kis okfejtés azzal kapcsolatosan, hogy ugyan a fenti lőszerek mind alacsony árfekvésben vannak, de mégsem érsz el velük semmit. A sebzéshatásuk + abszolút érték formában van kifejezve.  A fejlesztők arra gondosan ügyeltek, hogy ilyen jelentéktelen befektetésekkel, amelyeket a réz, ezüst invesztálások jelentenek ne tudj elérni bravúros eredményeket. A fentiekből nagyon jól látható, hogy a sebzés viszonylag alacsony abszolút értékben emelkedik a megkövetelt karakter szintjéhez viszonyítva. Ügye minél nagyobb egy karakter tapasztalati talentum szintje, annál szélesebb a lehetőségeinek spektruma, olyan tárgyakkal való felszerelkezésben, amelyek nagyobb mértékben képesek a védelmi értékeket biztosítani. Ennek köszönhetően tehát, a fenti eszenciák, nesze semmi fogd meg jól.

A cikk további részében, ecsetelném azokat az eszenciákat, amelyek már értéket képviselnek, s amelyeket előnnyel tudsz kamatoztatni akár a PvP küzdelmek során is. Látni fogod, hogy a következő eszenciákat már nem is lehet megvásárolni holmi ezüstért, amely szinte mindegyik szörnyből akár másodpercenként is kieshet. Ezeket már csak andermantért tudod megvásárolni, amely a fizetőeszközök között a második legelőkelőbb helyett bitorolja – a sárkánypénz után -, de funkcionalitását tekintve mégis az első helyen áll.

viadaleszencia-ikon

Viadaleszencia

viadaleszencia-leiras

Gondolom már ebből észre is vetted az előnyöket! A megkövetelt tapasztalati szint mindössze 1. tehát ha van andermantod legalább 300 akkor 999-es kiszerelésben megtudod vásárolni. Az elérhető sebzést nem +abszolút értékben fejezi ki hanem + relatív szám formában, azaz százalékos kifejezést kap, amely nagyon nagy előnyt jelent. +100,0 százalékkal magasabb sebzést fogsz tudni elérni szörnyek ellen, illetve +10,0 százalék sebzést jelent amikor más játékosok ellen játszol PvP módban. A játék stratégiája – fejlesztői részről – amint azt már annyiszor bebizonyítottam két ösvényt követ. Az egyik egy üzletileg orientált vonal, hiszen SMS-es befizetéssel andermantot bármikor vásárolhatsz, a másik pedig a farmolásokat támogató vonal, amely fontos, hiszen biztosítja Dúria világának népszerűségét és aktivitását. Igen jól olvastad, a farmolás szót használtam. Ezt a viadaleszenciát ugyanis farmolással is beszerezheted. Minden kasztnak megvan a maga rá jellemző tulajdonsága, hogy milyen területeken tudsz vele eredményesen viadaleszenciát farmolni. A mágus karakterek pl. a katakombákban, kazamatákban, eredménnyel járhatnak. Mivel ez a viadaleszencia farmolható, ellentétben a soron következő eszenciákkal, ezért ez az egyik legnépszerűbb változat a beszerezhetőség és a hatékonyság aránya alapján.

A cikkemnek ezen a részén jegyezném meg, hogy a játék fejlesztői aktívan figyelik a játékkal kapcsolatos visszajelzéseket. Ismeretes ügyebár a karakterek eszköztár fejlesztésének költséges háttere (például +1 sor biztosítása eszköztáradba 1600 andermant és így tovább). Sokan sírtak miatta, különböző hivatalos és nem hivatalos fórumokon, hogy nem lehet rendesen viadaleszenciát farmolni, mert a rendszer maximum 999-es egységekben tárolja és ahány ilyen 999 egység van a viadaleszenciából, annyi helyet foglal az eszköztárban. A programozók ennek igazát házon belül is beláthatták, mert a viadaleszencia tárolhatósága már teljes mértékben igazodik az igazság kristályánál is már megszokott tárolhatósággal, azaz akár farmoások útján 9999 darabot is felhalmozhatunk belőle. Nagyon sokan a PvP miatt és különböző eseményekre – event való rákészülés érdekében is feltankolnak ebből az eszencia fajtából.

harci-eszencia-ikon

Harci eszencia

harci-eszencia-leiras

Ez már nagyon brutális eszenciának számít. Félelmetes, hiszen ugyanúgy mint a viadaleszencia esetében ez is birtokolható már akár az 1. tapasztalati szinttől kezdve. Minden csak pénz kérdése, szokták mondani fiskális világunkban. Ehhez a lőszerhez farmolás útján nem lehet hozzájutni, legalábbis közvetlen értelmezésben semmiképpen. Közvetett értelmezésben igen, ha andermantra farmolunk és abból vásároljuk meg. Ugyanakkor 600 andermant elég nagy összegnek számít, elég sok idő összefarmolni ennyi összeget és ügye csupán csak 999 darabot kapunk ebből az értékes csúzliból. Ha összevetjük a farmolásra szánt időt, a lőszer nyújtotta hatásfokkal és azzal a ténnyel, hogy az összegyűjtött andermantokat mennyi más hasznosabb fejlesztésekre lehet fordítani, akkor valószínűleg nem fogunk berendezkedni ennek a felhalmozására. PvP esetén + 20,0 százalékot jelent a sebzésben, amely kecsegtető, de még ez sem teszi indokolttá a töménytelen andermant ráköltését. Mivel ettől függetlenül ritka és értékes lőszernek számít, ezért sokszor az eventek ideje alatt is meghirdetik mint megnyerhető jutalmat (persze nem fődíj, annyira azért nem jó, s olyan bénán megszervezett eseményben még nem volt részem, ahol harci eszencia lett volna a fődíj).

rombolas-eszenciaja-ikon

A rombolás eszenciája

rombolas-eszenciaja-leiras

A legnagyobb erejű lőszernek számít, amely jelenleg elérhető Dúria világában és az árusoktól beszerezhető. Nos igen, 999 darab kőkemény 1200 andermant. Az átlagos játékosok 40 perc alatt tudnak összefarmolni 100 andermantot. Ebből a statisztikából legalább mindenki letudja vonni a maga konzekvenciáját az andermant értékek területén. Farmolás útján közvetlen ez sem beszerezhető értelemszerűen, viszont csatlakozván a rangsorban előbbi lőszer társához, az eventek ideje alatt sokszor szokott ez is különböző egységekben – rendszerint 2x, 3x egységekben – jutalom lenni.

eszenciakereskedo

A Dúria világában felelhető városok szinte mindegyike rendelkezik legalább egy eszenciakereskedővel. Kingshillben Felix néven lehet megtalálni Vivian és Branson fegyverkovácsok közelében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..