DSO körmágus kaszt építése, PvE és PvP irányvonal

Youtube barangolásaim során fedeztem fel egy érdekes videót, Tereny felhasználó tollából, vagyis bocsánat inkább hangjából 😛 Örültem ennek a videónak, mert mindig jókedvvel tölt el amikor azt látom, hogy a Bigpoint GmbH az a Drakensang Online játék vonalán is képes egyre több és több magyar játékost játékra késztetni, sőt belőlük még inspirációt is fakasztani. Úgy gondolom mindenféleképpen megér egy posztot a fenti játékosunk videója, mert ha őszinte akarok magamhoz lenni, akkor kevés az a videó, amely bármilyen hozzászólást is előtudna csikarni belőlem.

Természetesen az jól látható, hogy Tereny a PvE irányvonalat képviseli, így videóját annak aspektusában tette közkinccsé. Ezt a cikkem most azért tartom jó ötletnek, mert én PvP karakter vagyok, így a DSO játékkal kapcsolatos tartalmaim zöme a PvP karakterek fejlesztésének szellemiségét tükrözi.Ha szigorúan a PvE irányvonalra koncentrálunk akkor valójában egyetlen egy dologban nem értettem egyet vele. Azt mondta, hogy felesleges a támadási sebesség fejlesztésére hajtani, s ezt azzal indokolta, hogy nem igazán vannak a körmágus kaszt tekintetében olyan képességek, amelyekhez ezt párosítani lehetne. A videójában ez a rész ügye zsigerből kiváltott belőlem egy hozzászólást. Később aztán észrevettem, hogy egy másik játékos is szóvá tette pontosan ugyanezt. A PvE tekintetében azért én nem vagyok egy zseni, de azt már kitapasztaltam mikor más játékosokkal, körmágusokkal csoportot alkotva mentem farmolni a köztes világokba, hogy bizony az a támadási sebesség nem is jön olyan rosszul 🙂 PvP irányvonalnál meg egyenesen kötelező.

Tereny feltöltött videóját sikerült átállítanom csúcsminőségűre így karakterének statisztikájáról tudtam készíteni nektek egy szép éles képet 😉

A fenti videóját érdemes megnézni, mert ezek az adatok az Ő elmondása alapján a Kedves Olvasók számára sokkal mesésebbek lesznek.

Videójában kiemelte, hogy PvE vonalon nem tartja fontosnak a védelmi értéket sem. Ebben igazat adok neki, mert a körmágus kasztot nem arra tervezték, hogy tankoljon, azaz lefogja az elementáris szörnyeket. Viszont a HP – tehát életerő fejlesztésének alapgondolatát is száműzte előadásában. Mondjuk a játékfejlesztőktől is az az ötlet származik, hogy egy körmágus ne akarjon hősködni, hanem ugráljon ide oda és úgy küzdjön. Tehát elviekben alacsonyabb életerő értékkel is túl lehet élni. Én azon a véleményen vagyok, hogy azért PvE módban sem jön rosszul ha egy kicsit megpróbáljuk ellentételezni a körmágus kasztnak azt a tulajdonságát (nagyon alacsony, gyenge HP) amivel a fejlesztők ezen kaszt alá nyestek egy kicsit. Sok játékos panaszkodik az alacsony HP-ből eredő kellemetlenségek miatt, ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy nagyon kevés az a játékos, aki technikailag megfelelően tudna közelíteni a körmágusok szellemiségéhez.

A kritikus találati értéket Tereny is fontosnak tartja. Szerintem is mind PvP mind PvE irányban a körmágus karakterek legnagyobb ereje a kritikus sebzésben és találati értékben mutatkozik meg. Szerintem neki a kritikus találati értéke egy kicsit alacsony, mert én 43-ason (alul a screenshot) ugyanott vagyok körülbelül.

A kritikus sebzése viszont azzal a +300%-al nagyon jó! Most ezt a cikket tényleg nem azért írom, hogy Őt lehúzzam, mert a videója nagyon is tetszett, s egyetértek azzal, hogy az ellenállás értékeken sem nagyon kell egy mágusnak rugóznia.

Igazából az érdekes az, hogy hasonlóan építjük mindketten a karakterünket, a különbség annyi, hogy sebzésre, kritikus találati értékre, és a védelmi értékeim növelésére a PvP koncepcióm miatt természetesen jobban odafigyelek, illetve igyekszem ellentételezni a sanyarú HP helyzetet. A videóban előadta, hogy egy jó mágus az a boss-onkál használja a szingularitást. Nagyon helytálló, annyival egészíteném ki, hogy érdemes a szingularitást a védelem bontására talentolni, s ez mindkét fejlesztési irányzaton megállja a helyét. A védelmi értékem fejlesztésén akkor kezdtem el nagyon dolgozni, amikor megváltam a gömbömtől és a kritikus értékek miatt elkezdtem inkább könyvet használni.

Ha az életerőm nézem, akkor olyan eget verően nagy különbség nincs közöttünk. Neki olyan 4400 körüli nekem pedig 3800.

Tereny karakter statisztikájával kapcsolatosan egy kérdés fogalmazódott csak meg bennem. Ott a videón határozottan látszik, hogy valamilyen kísérő (PETS) van mögötte. A kísérők többségére az jellemző, hogy valamely képességünket százalékosan segíti (például 5%-al nagyobb életerő, sebzés, krit és így tovább). Próbáltam a játékban megkeresni a kínálatban a videón látható PETS-t de nem láttam sehol. Még az is lehet, hogy valamelyik event-hez tartozik?! 🙂 Csak annyiban lenne jó tudnom, hogy milyen PETS-t használt, mert akkor tudnám melyik képességét dobta meg. Na de majd újabb kommentet küldök neki, megkérdezem és kész 😀 Egyelőre azon a véleményen vagyok, hogy ez egy ilyen speciális eventes pet lehetett, s akkor viszont az életereje 5%-al megvan dobva,  s ebben az esetben az Ő karakterének naturális életereje inkább olyan 4100 – 4200 lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..