Vitézség kulcsa: skálázható kazamaták

A játékfejlesztői háttér hű volt saját magához, mert mikor bevezették a Yoloti-ban levő Ballor boss nehezebb fokozatokban levő farmolási lehetőségét, ahol belépni csak és kizárólag a vitézség kulcsa segítségével lehetett a normál módtól eltérő fokozatokra, akkor kóvályogtam mint bolygó hollandi, mert azt sem tudtam eszik, vagy isszák ezt a bizonyos kulcsot. Céges kommunikáció pedig egyenlő volt a zéróval. Azóta persze a lelkes fórumadminisztrátorok összedobtak egy nagyon jó információ összeállítást. Úgy gondoltam lecikkezem, s egy nagyon rövid videóval megspékelem.

Bővebben…

Növeld az esélyed az arénában vagy farmolásnál, a nagy MOUSE buhera!

A cikket az előző napok gyötrelmei hozták ki belőlem. Készítettem egy videót, amely M1 solo hadműveletemről szólt. Ugyan sokaknak tetszett, de nem ez a lényeg, maga a videó nem nagy szám, mint ahogy a Youtube csatornámon levő videóim sem. Mivel tisztában vagyok saját értékrendemmel, pontosan tudom, hogy nem vagyok még azoknak a képességeknek, tudásnak sőt talán ízlésnek a birtokában, amelyek segítségével jó videót lehetne készíteni. De a kapcsolati tőkéim jók, azért relatív sokan kedvelnek itt, s volt olyan aki felajánlotta nekem az ízléses INTRO-k készítésének titkait 🙂

Bővebben…

Interjú Bernd Beyreuther -el a Drakensang Online tervezőjével

Ahogy múlnak a napok, hónapok és lassan már az évek, s egyre jobban megismerem ezt a német Swarzen Auge szerepjáték alapján készült számítógépes játékot, talán érthető, hogy egyre jobban kívánok vájkálni annak múltjában.  Barangolásaim során egy érdekes videóra bukkantam, amely kb. 5 évvel ezelőtt készülhetett. Nyilvánvalóan a tartalma nem különleges, hiszen mi akik már ismerjük a játékot, azért nagyjából tisztában lehetünk, ha mással nem is de legalább az alap dolgokkal.  Mégis érdekes lehet a videót megtekinteni, mert legalább körképet kaphatunk a Bigpoint eredeti, játékkal kapcsolatos koncepciójáról, s hát a Drakensang Online kifejlesztésének célját ki is tudná jobban, s precízebben felvázolni nekünk, mint Bernd Beyreuther a játék eredeti tervezője?

Bővebben…

Hjalgrimur, Sigi farmolása normál módban

A tegnapi nappal kezdődően teljesen megváltozott az eddig igencsak negatív véleményem Sigi normál módban történő farmolásával kapcsolatban. Eddig akárhányszor farmoltam a Vaserdő környékén mindig elhessegettem magamtól azokat a csoport invitálásokat amelyek Sigi megölésére keresték a leendő tagokat. Pontosan azért nem foglalkoztam vele, mert tanulmányozván a csapatok összeállítását több szempontból is, mindig arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy  maximum csak normál módban lehet velük Sigi-t megölni, az meg nem igazán érdekelt, mert nekem normál módban jó tárgyaknál jobbat sosem dobott, így értelmetlen időpazarlásnak tartottam.

Bővebben…

Új barátokra leltem, Vaserdő misztériumában

Steinrittera személyében úgy tűnik új haverra leltem. Ahogy kiderült neki már ismerős volt a nickem, de azért a videón látszik, hogy úgy vélte én egy “heccer” vagyok. Néha heccelem Dúria népét ez nem is vitás, de a szervert nem hack-elem, s ez tény 🙂 Ma este sárkányommal a Vaserdő fele vettem az irányt.

Bővebben…

Igazi pénzből karakterfejlesztés? A pénz nem minden!

Mai napi cikkem születése a véletlen műve. Nem is gondoltam volna arra, hogy ilyen témáról írok. Az egyik klántárs (penge147) a közös chat-be írta, hogy jó sok valós pénzből vásárolt andermantot és szépen felfejlesztette vele a 24. tapasztalati szinten levő sárkányharcos karakterét. Komolyan mondom hajtott a kíváncsiság nagyon, hogyha tényleg valaki befizet valós pénzt ebbe a játékba és abból vásárol jó sok andermantot akkor mire megy vele. Kidobott pénz -e az ablakon, vagy pedig tényleg lehet bravúrosabb eredményeket elérni vele?! Bravúrosabb eredmény alatt én azt érteném, hogy sok pénzből való fejlesztéssel el lehet -e érni azt, hogy megszégyenítsünk akár nálunk 5 szinttel magasabb játékosokat.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-tH4QTca1m8?list=UUcF72UeEKcZhMsSTYt_RbjQ]

Szerintem penge147 esetén a fenti Youtube felvétel, jól prezentálja, hogy vagy nem sokat ér a valódi pénzből való fejlesztés, vagy pedig sokkal de sokkal többet kell beleölnie, kvázi rámehetne akár a gatyája is. Lehet TGC tagság kell már az eredményekhez?! 😉 Oké nem tagadom az én karakterem 29-es szinten van és a fegyvereim azért 35-ös szintre felfejlesztettem s a bennem levő egyedi tárgyak is legalább 32-es szinten vannak, tehát nem vagyok átlagos karakternek mondható, de a lényeg az, hogy pár lövésből megtudtam volna ölni – egyszer véletlenül sajnos sikerült is, pedig klántársat gyilkolni tilos a Ragadozók szabályai alapján – szóval hatékonyságról a részéről nem tudok beszámolni, pedig azért köztudott, hogy a sárkányharcosok erősebb karaktereknek számítanak a körmágusokhoz képest.A játék során látszódott a chat-en, hogy először csak azt hittem, hogy kinyírtam, így elkezdtem aggódni, aztán egyszer tényleg sikerült is véletlenül másvilágra küldenem a pénzből felfejlesztett karaktert.

btamas-intro

Auugusztus 14. – 21. között sok aktivitás már nem várható tőlem, így ezúton jelzem ezt a tényt kedves klánomnak is. Felszállásra készülünk, s irány a kikapcsolódás 🙂 Nem mintha ez a játék nem lenne jó kikapcsolódás, de a valóvilág is egy szuper élmény ám!