Mi is ez a játék és hogyan lehet csatlakozni?

Igaz az egész blogom a Bigpoint által kifejlesztett Drakensang Online, rövidebb ráhivatkozásával DSO játékáról szól, különböző témakategóriákon belül, de azok számára akik csakúgy véletlenül keveredtek a blogomra, némi áttekintő képet kívánok nyújtani.

Jó, jó de hogy tudok regisztrálni?!

DrakensangOnlineLogo

A játékfejlesztő cég az online is játszható szerepjátékok táborát bővítette eme termékével. Sok helyen a Drakensang az RPG kategóriákon belül található meg, mert az RPGrole-playing Games azaz magyarul, szerepjáték elnevezést takar. Ez a játék részben akciódús elemeket biztosít, részben pedig stratégiai gondolkodást vár el. A szerepjátékok lényege mindig, hogy egy képzeletbeli, mesebeli világban kell egy adott karaktert alakítanunk. A szerepjátékok történetének alapötleteit mindig a mesélő határozza meg. Jelen esetben ezt a feladatot a Bigpoint magára vállalta 😉 A mesélő az amely megteremti a rendszert és azokat a törvényszerűségét amely alapján az elképzelt fantáziavilág létezik. Maga a mesélő funkciója a szerepjátékokban nagyon fontos, és természetesen itt a DSO világában is kiemelt fontosságot kapott. A mesélő nem csupán egy karaktert mozgat, annak funkciója sokkal többrétűbb annál.

Sokan a szerepjátékokra úgy gondolnak mint valamilyen elvont emberek játéka, akik alapvetően eltérnek az átlagos társadalmi normáktól. A szerepjátékok ilyetén megközelítése nem helytálló! Itt nem különböző liturgiai dolgokról, szektákról, stb. van szó, hanem egy nagyon is hasznos társas tevékenységről, játékról, amely elősegítheti a metakommunikációs készség kialakulását is, amellett, hogy tágítja a gondolatok és a fantáziavilágát, növeli az elvonatkoztatási képességet, s esetlegesen felszámolhatja a begyöpösödöttséget.

A szerepjátékok esetében minden karakternek, az adott környezet törvényszerűségeihez igazodván lehetősége van a folyamatos fejlődésre. A karaktert mindig az adott játékos választja ki, s a játékosnak biztosítani kell a lehetőséget, hogy karakterét személyre szabhassa. A játék többféle alaptulajdonságokkal rendelkező karaktert is tartalmazhat, amelyeket rendre különböző kasztokba sorol. Minél nagyobb a kasztok  száma, annál szélesebb, színesebb fantáziavilágról beszélhetünk! A karaktert irányító hős, amíg a karakterének fejlesztésén fáradozik, rengeteg kihíváson megy keresztül, legyen szó bármely szerepjátékról is. Ennek a folyamatnak köszönhetően, a játékos számára ez egyfajta önismereti és fejlesztési tréning is. A különböző karakterek egymással kapcsolatot is tarthatnak és vagy egy egységet alkothatnak (csoport), nagyobb terjedelemben (klán) vagy akár ellenfelekké is válhatnak.

Természetesen az a legjobb ha a szerepjátékot élőben, a személyes kommunikációt elősegítvén gyakorolják a játékosok, ugyanis az növeli a szókincset, kifejezőkészséget is. De a DSO, ahogy a neve is mutatja egy online szerepjáték, s természetesen az ilyen játékokra is nagyon nagy szükség van.

Milyen előnyei vannak a Drakensang Online játéknak?

  • Az égvilágon nem kell letöltened semmit sem! Úgy értem nagyobb méretű programot, ugyanis online minden rendelkezésre áll. Ha akarod egyáltalán nem töltesz le semmit, hiszen a DSO nem követel mást, mint Java lehetőséggel ellátott webböngészőt, mint amilyen az Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, stb. Viszont van egy apró kliensprogram amit ha gondolsz tölts le majd nyugodtan, s így a webböngésző programod el sem kell indítanod!
  • Köszönhetően a játék online jellegének, valósidejű élményben lehet részed. Minden játékon belüli fejlesztést, változást, újítást azonnal tapasztalni fogsz. A játék fejlesztői igyekeznek mindig újításokat behozni, a világ arculatán változtatni, így elmondható, hogy a játék viszonylag nehezen unható meg.
  • Nagyon jó grafikai élményben lesz részed. Az ingyenesen elérhető online RPG választékok között ez a Drakensang nagyon előkelő helyen van, s nemcsak a már említett Bigpoint által fejlesztett egyéb játékok között, hanem más online játékfejlesztő cégek szellemi produktumait is figyelembe véve.
  • Ha akarod INGYEN játszhatsz vele! Nem fáraszt a cég, olyan hülyeségekkel, mint DEMO. Itt ha jelentkezel a játékra akkor már rögtön élesben játszhatsz, ugyanakkor dönthetsz úgyis, hogy elfogadod a DSO világának különböző ajánlatait és megkönnyíted karaktered fejlesztését, különböző fizetős szolgáltatások igénybevételével. Mindenkinek magának kell eldöntenie, melyik irányvonalat választja.
  • Megvan a lehetőséged arra, hogy karaktereddel ki tűnj a többi közül. Rendszeresen vannak különböző események – ezekre mindenki angol nyelven event szóval hivatkozik – és számtalan trükköt el lehet sajátítani a karakter fejlesztésével kapcsolatosan. Az ilyen trükkök megismeréséhez, az egész blogom kiváló terepet nyújt 😉

A DSO világát, Dúria világának hívják. Ha tehát belecsöppensz ebbe az online szerepjátékba, akkor Te is Dúria világának egyik hőse leszel. Azt Neked kell eldönteni, hogy karaktereddel melyik kaszthoz kívánsz majd tartozni.

Jelenleg a következő karakterek közül választhatsz: sárkányharcos, íjász (vagy más nevén vadász), körmágus és Dúria világának legújabb kasztja a törpe.

Ha csatlakozol a játékba és annak már aktív részese leszel Te is, akkor látni fogod, hogy már eleve a kasztokon belüli karakterek alaptulajdonságainak eltérései miatt a játékosok között rengeteg ellentét és konfliktus lát napvilágot. Természetesen akadnak konstruktív és destruktív jellegű konfliktusok is. A játék és más emberekkel való kapcsolattartás tehát arra is jó, hogy megpróbáld valahogy a konfliktuskezelésed tökéletesíteni, javítani, fejleszteni, aminek a valós életben is nagy hasznát veheted majd.

Ha szeretnél jelentkezni a játékba akkor nincs más tennivalód mint megadni részemre az E-mail címed, és már küldöm is a meghívót részedre, amelyen keresztül regisztrálhatsz is pillanatok alatt a Drakensang Online – Dúria nevű birodalmába, ami az egyik leginkább lebilincselő online RPG. Az érdekel, hogy mi az E-mail címem, amire tudsz nekem írni? A blogom fejléc grafikája alatt piros betűkkel megtalálod 🙂 Ha gondolod add meg részemre még további barátaid E-mail címét, s nekik is menni fog a meghívó!

Drakensang Online - Dúria mesés birodalma!

Az emberek alapvetően vizuálisak ezért az alábbi grafikákon keresztül megpróbálom szemléltetni Neked, hogyan is néznek ki például azok a karakterek, amelyek a rendszerben jelenleg érvényes kasztok táborát színesítik.

Sárkányharcos

sarkanyharcosok-5299d87ec5aa5b761c012ac6.jpg

Körmágus

magus

Törpemester

torpe-drakensang

Vadász vagy másik nevén íjász

300px-Hunter_class_cópia

Persze a Te karaktered ennél sokkal szebb és ügyesebb is lehet, hiszen az enyém is ezeknél sokkal szebb és ügyesebb 😉 Miután a fenti lehetőségen keresztül beregisztráltál a játékba, s kicsit megismerkedtél a lehetőségekkel, tekintsd át nyugodtan a prémium szolgáltatások nyújtotta lehetőségeket. Ezeket a szolgáltatásokat viszont csak akkor fogod tudni értékelni, ha megízleled a prémium nélküli létet, ahogy én magam is teszem, igaz -e területen eléggé mazochista vagyok 😉 Ha regisztrálsz, esetleg igénybe veszel fizetős opciókat akkor az ÁSZF-et itt kényelmesen áttudod olvasni.