A sárkánymagok tragikus helyzete

A release 214 vonatkozásában amit a Bigpoint GmbH kiadott a Drakensang Online játékhoz, tartalmaz pozitív és negatív elemeket egyaránt. Koránt sem vagyok még arra felkészülve, hogy az összes újítást kritikus szemmel nézzem, illetve a fejlesztők számára is hasznos ölteteket osszak meg soraimon keresztül. A fejlesztések komplexek voltak, nem is csoda ha mindent még nem látok át!

Bővebben…

Legyél Te is részese a teszt szervernek

Minden eddiginél nagyobb mögöttes PR támogatást kapott Bigpoint GmbH részéről, az általuk fejlesztett Drakensang Online teszt szerver kultúrája!

Bővebben…

Nyerj egy fekete medvét visszajelzéseddel

1-2 héttel ezelőtt egy érdekes felhívás ragadta meg a figyelmem. Bár a cikkem címének azt adtam, amely a Bigpoint hivatalos fórumának felhívásában is állt, de igazat megvallva nem érdekelt a fekete medve ilyetén módon történő megszerzésének lehetősége. Annál inkább érdekelt maga a felhívás, s titkon remélem, hogy hozzám hasonlóan minél többen éltek a lehetőséggel. A Bigpoint – Drakensang Online játékával kapcsolatosan volt történetesen a felhívás, amely megpróbált ötleteket beszerezni a játékosoktól a különböző karakterosztályok egymáshoz viszonyított ellensúlyozásának témájában. Utoljára a hó elején írtam cikket… Elvoltam havazva, most viszont ezen a héten nagyon úgy tűnik, hogy ápolóba megyek át, s kényszer pihenőn leszek. Ilyen körülmények között pedig akad időm arra, hogy így legalább este felé publikáljak egy cikket. Sokan megkerestetek a játékban, szinte már marcangoltatok azért, hogy mikor írok már egy cikket 😀

Bővebben…

Több event egyszerre, az időspórolás mestere és javításra szoruló hibák

Ebben a cikkben több mindenről is szeretnék írni. Nem csináltam belőle titkot, olyan 2017. július 15. -16. környékén döntöttem el, hogy a karakterem felhúzom az 55. tapasztalati szintre. Azt hiszem az előző cikkemben is tettem rá célzást, hogy számomra a 46. tapasztalati szinten miért nem volt értelme már csak és kizárólag a PvP miatt azon a szinten maradni. Mint később kiderült, miután meghoztam a belső elhatározásomat, a Bigpoint is tett egy újabb Isten csapását a PvP amúgy nemes világára, s hivatalosan is bejelentették, hogy a TP fogást, azaz XP blocking kivezetik a játékból.

Bővebben…

Rúnák eltávolítása (release 163_13)

2016. április 6-án örömteljes napra virradhattunk. Végre bevezetésre került a rúnák eltávolításának opcionális lehetősége, amelyet ezentúl minden városban a már jól megszokott NPC-nél (kovács) igénybe vehetünk. Természetesen az ötletet kultiválom, hiszen valljuk be őszintén, de a megvalósítása félig meddig az én ötletem alapját képezte. Ez már a második olyan, fejlesztők által tanúsított ominózus eset, amikor is azt kell elkönyvelnem, hogy igenis megéri ezt a játékkal kapcsolatos naplót vezetnem, és értékes ötleteimet közkinccsé tennem.

Bővebben…

Memoárom jelenleg tizenegy pontból áll a DSO világával kapcsolatban

Rögtön értelmet is adnék, azaz életet lehelnék az újonnan létrehozott témakategóriámnak, amelyhez nagy reményeket fűzök, s ami a fejlesztési tippek és ötletek címet viseli. Úgy vélem egy blog, kiválóan alkalmas lehet arra, hogy akár egy játékkal kapcsolatos emlékiratokat is publikáljon rajta az ember. Bárki aki játszik a DSO világában, valamilyen szinten virtuális életének egy része, így én úgy gondolom, hogy a játékkal kapcsolatosan méltán nevezhetem memoáromnak mindazon összeállításokat, amelyekből eme virtuális lét során lehet tanulni.

kritikai-gondolkodas-javito-szandeku-otleteles

Bővebben…

Mit érdemes tenned release frissítés vagy karbantartás után?

Egyáltalán nem lehetséges 100% megígérni, hogyha a cikkben leírtakat végig csinálod, akkor az megfogja oldani a problémád. Csupán azokat a problémákat fogja tudni orvosolni, amelyeket a Te kliensed okoz. Központi szerver problémákra, mint amilyen a mai nap is fent áll — NPC Bug  — sajnos gyógyír nincs, maximum több fizetés a fejlesztőknek!

bug_PNG4000

Bővebben…

Release 146-ra való frissítés utáni gyötrelmem

Gondoltam egy rövidebb cikkbe foglalom ezt ami történt velem, mert eddig ilyen még nem esett meg velem. Persze a release frissítések után mindig is voltak nehézségeim, de hogy ne tudjak bemenni 1 napig a játékba, még nem esett meg velem. A cikk nem a Bigpoint fikázására készült, ugyanis már most előre bocsátom, hogy én voltam a figyelmetlen. Mégis azonban a rendszertechnikai téma keretén belül érdemes értekezni róla, mert talán másoknak segíthet. Az egész rémálom akkor kezdődött amikor az Eszenciák sivataga event utolsó két órájában voltunk. Egyszer csak bejelentik, hogy karbantartás 30 percen belül… mondjuk annyira nem fájt a fejem emiatt, hiszen ahogy az eventhez tartozó cikkben is pedzegettem nagyon rossz volt a fő boss-ok drop aránya, így a teljes szett kitermelését úgyis kivitelezhetetlennek tartottam. A karbantartásoktól persze azt várnánk, hogy a hibákat kijavítják, s utána minden sokkal jobb lesz. Kissé logikátlan de karbantartások után 1-2 nappal még azok a dolgok is átmenetileg tönkre mennek, amelyek addig jól működtek, például PvP, klánok, csoportok és így tovább. Számomra elég bosszantó amikor a PvP nem megy, mert olyankor az egész játékot teljesen értelmetlennek tartom 🙁 Olyan ez mint amikor az ember rendelkezik egy PC-vel, de nincs hozzá Internet csatlakozása 😉 A PvP miatt írtam a szupportra…Bővebben…

Állandósuló szerver hibák: kedves TGC tagok ilyenkor hol vagytok?

Nekem igazán nem kenyerem a hiszti, de tényleg. S végül is a DSO világában olyan vagyok mint akár egy BKK-s bliccelő, szóval egy szavam sem lehet, hiszen a Drakensang életében nem vagyok fizetős tag, csupán élvezem a szolgáltatást. Vagyis inkább csak élvezném, s ezt a cikket nem az adrenalin, hanem inkább az szülte napvilágra, hogy nem fér a fejembe, hogy ennyi szerver hibát, mindazok akik fizetnek a játékért – magyar vonatkozásban akár Németh Valtert is említhetném – aki egy nagyon jó PvP karakter, hanem talán az egyik legjobb, miképpen képesek elviselni mindezt?!

Bővebben…

Grafikai hiba az arénaharcok során

Az egyik cikkemben írtam már különböző stratégiákról, amely főként azoknak a játékosoknak szól akik karakterüket kifejezetten PVP küzdelmek felé szeretnék orientálni a fejlődésben. A PVP tudnivalóiról szintén értékes összeállítással rendelkezik a Bigpoint hivatalos fórumán levő egyik már lezárt és jól összeszedett téma is:

http://hu.board.bigpoint.com/drasaonline/showthread.php?t=62364

Bővebben…