Dragan visszatérése – Halloween 2014

A Halloween egy ősi kelta ünnep, amely mögött számos hagyomány lappang. Ezt az ünnepet, vagy ehhez hasonló ünnepeket, a legtöbb törzsi eredetű nép előszeretettel alkalmazta. Mai modern világunkban a Halloween ünneplése főként az angolszász országokban trendi, s ilyenkor szinte minden utca végén látni egy tökfejet 😉

A Halloween ünnepnek az őse valahol a kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok körül keresendők, hiszen ezeknek az ünnepe volt eredetileg Samhain néven számon tartva, október 31.-re datálva. A történelem folyamán aztán ez az ünnep egy csomó más ünneppel is egybe mosódott. De egy biztos, hogy a gyökerei, amelyek boszorkányokhoz, kísértetekhez és démonokhoz köti, annyira, de annyira rá illik a mi fantáziavilágunkra, Duria birodalmára is 🙂Halloween event 2014 a DSO világában!

Halloween event 2014 a DSO világában!

Ahogy az minden évben lenni szokott a Drakensang Online életében, köszönhetően a több nemzetiségből verbuválódott fejlesztői háttérnek, idén is méghozzá október 31.-vel egybekötvén, Duria birodalmának bizonyos területei, mint például Kingshill, meghazudtolhatatlanul Halloween hangulatot vett fel. Egyben a táncra való felkérés Duria hősei felé megtörtént, a megmérettetésre, hogy mindenki adatik tudtára, 2014. október 21. és 2014. november 9. között kb. 3 hetes időtartamban a nagy esemény kezdetét veszi.

Mivel még körülbelül 7 nap van vissza az eseményből, így remélem, hogy cikkem időben írom és aki szokta követni a blogom, vagy esetleg véletlenül ide téved az fogja tudni kamatoztatni az itt leírtakat, észrevételeket.

Egy igazi belevaló PvP harcos számára egy – egy Duria világában levő esemény, mindig annál a stratégiai pontnál kezdődik, hogy vajon, miképpen is tudna valahogy fogást találni az aktuális eseményen, azaz a számára szükséges dolgot, miképpen tudná megszerezni, vagy teljesíteni az esemény feltételeit a lehető legkisebb tapasztalati pont karakterére való szedésével! Ez az event elég nagy fejtörést okozott mindenkinek, aki tapasztalati pont folyás nélkül, vagy annak minimális folyásával szerette volna végig csinálni, vagy legalább egyszer megszerezni a jogosultságot Dragan rejtekhelyéhez, amely ennek az eseménynek a központi lényege volt.

Nem biztos, hogy ennél az eseménynél olyan baromi jó taktika lenne, direkt a tapasztalati pontok elkerülése végett 6 szinttel magasabb csoporttársakkal mászkálni. Persze, kinek milyen erős a karaktere… Én például bírtam a nálam még 6 szinttel nagyobb ellenfeleket az event területén, de az már nekem is nagyon kényelmetlen volt, amikor 8-9 szinttel nagyobb ellenfelekkel kellett megküzdenem! Mondjon bárki amit akar, de ebben az eseményben valahol a sebzés volt a központi kérdés. Az esemény területén ugyanis bármilyen térképre (map-re) is szeretnénk bemenni, különböző mennyiségekben szükség lesz a belépéshez elátkozott gyöngyökre, amelyet viszont az esemény területén levő úgynevezett Hollóvárban lehet összeszedni. Az én tapasztalatom az volt, hogy minél nagyobb a sebzésem annál sűrűbben esnek ezek a bizonyos elátkozott gyöngyök! Értelemszerűen az elátkozott gyöngyök akkor estek számomra sűrűbben ha nem csoportban, hanem egyedileg mentem be.

A Hollóváron belül összesen 4 térkép volt, ahova be lehetett menni:

1. Dragan ásatása -> 30 elátkozott gyöngy

2. Kénföldi börtön -> 60 elátkozott gyöngy

3. A fekete lovagok harctere -> 100 elátkozott gyöngy

4. Dísztelen sír -> 150 elátkozott gyöngy

Ezekhez a térképekhez különböző feladatok is tartoznak, de talán a legfontosabbak, amelyekkel relatív gyorsan össze lehet szerezni a szükséges 50 db. győzelmi jelvényt, amely Dragan rejtekhelyére való belépést biztosítja, az a Dragan ásatása és a Kénföldi börtön.

Ezt az eseményt négy NPC (Non Player Character) kíséri végig: Jon Sunlair, Kalapácsos Toniosha, Jan Fox, Gyanús Jon.

Tulajdonképpen Jon Sunlair azaz NPC akivel minden hős Duria világában találkozik, hiszen Ő irányít mindenkit a Hollóvárba és lát el a legszükségesebb alapinformációkkal. Ő Kingshill területén található meg, közvetlenül a Hollóvár bejárata előtt. Jan Fox, szintén érdekes feladatokat ad, amelyek a fentiekben ismertetett térképekre vezetnek. A Jan Fox által adott feladatok elvégzése után lehet szépen a jutalomládákat nyitogatni. Óriási mázlifaktor kell ahhoz, hogy a jutalomládák tartalmazzanak valami érdemest is. Nekem például egyszer mázlim volt és több mint 1000 sárkánypénzt tudtam onnan összeszedni. De nagyon sokszor olyan hülyeségek pottyantak ki belőle mint például különböző kosztümök 7 napos próbaverziója, stb. Az ilyeneket én alapból eldobom, hiszen más funkciójuk nincs, mint foglalni a szűkös eszköztáram 🙂

Jullov kulcsa kell az égő tökládák nyitásához!

Jullov kulcsa kell az égő tökládák nyitásához!

A égő tökládák kinyitásához Jullov kulcsára volt mindig szükség. Ez egész jól esett például a Kénföldi börtönben Jullov likvidálása után. Szerintem egyáltalán nem nehéz, de az is igaz, hogy az égő tökláda semmi olyat nem tud dobni, amitől egy hozzám hasonló Duria hőse, hanyatt tudná dobni magát 😀

Jan Fox rendelkezik egy kb. 8 feladatsorból álló kis kedveskedéssel. Ezek közé tartozik például Jullov megvédése 😉 Ezt a 8 feladatot most nem elemezném, mert csak felesleges többlet tapasztalati pont folyást nyújtott, de azért a jutalmak nem voltak olyan nagy horderejűek és hát ahogy a cikk elején említettem Dragan rejtekhelye a lényeg.

Sajnos Dragan rejtekhelyéhez a belépőt csak 50 db. ilyen jelvénnyel lehet kiváltani!

Sajnos Dragan rejtekhelyéhez a belépőt csak 50 db. ilyen jelvénnyel lehet kiváltani!

Szintén Jan Fox biztosítja azt az alap állandóan ismétlődő feladatot, hogy ölj meg 200 ellenfelet Dragan ásatásán és 500 ellenfelet a Kénföldi börtönben, aminek a jutalma 20 darab győzelmi jelvény lesz.  Ha a DSO fejlesztői korrektek lettek volna, akkor mind a Dragan ásatását, mind a Kénföldi börtönt úgy tervezték volna meg, hogy a felvett küldetést egy kör alatt lehessen is teljesíteni. Én azonban a Kénföldi börtönt már 100% kitakarítottam, tehát egy lélek sem maradt bent, s csupán csak 350 ellenféllel végeztem az előírt 500 helyett. A pályát újra tölteni meg ügye csakúgy lehetett ha kilépés és visszalépés újabb 60 elátkozott gyöngyszem ellenében… Szóval a lényeg a Jan Fox által előírt feladatot kétszer kellett  teljesítenem ahhoz, hogy meglegyen az 50 győzelmi jelvényem. A pályákon belül valahol egyszer egyszer eshetett is 5 db. győzelmi jelvény, csak azért feltételezem mert Jan Fox-tól a két körre max. csak 40 darab győzelmi jelvényt kaphattam volna.

Egy hasznos tipp a tapasztalati pontok redukálására, elátkozott gyöngyök felhalmozása közben: próbálj meg fókuszálni, inkább azokra az alvó boss -okra, amelyek csak akkor válnak aktívvá ha lesújtasz rájuk, vagy rájuk lősz. Ha azokat megölöd akkor 5x, 10x, 12x de akár 20x elátkozott gyöngy is eshet belőlük. Leginkább ebben lenne a lényeg 🙂  Ehhez a technikához persze tényleg erős karakterre lesz szükséged, hogy a többi ellenfél ténykedéseit megfelelő védelemmel bírd, azaz hogy engedhesd, hogy ők üssenek, míg Te kizárólag azt célzod ami akár a 20x elátkozott gyöngyöt is dobhatja.  A Hollóvárban minimum találsz négy darab ilyen alvó boss félét, tehát a legrosszabb esetben is 40 elátkozott gyöngyöt szerintem tuti szerzel.

Szerintem most már csak az maradt hátra, hogy megosszam veletek én egyáltalán miért foglalkoztam ezzel az eseménnyel?!

Nagyon hatásos, ajánlom mindenkinek ;)

Nagyon hatásos, ajánlom mindenkinek 😉

Némi körképet kaptam a megnyerhető tárgyakról és a Fekete Hadúr Köpönyegén kívül az égvilágon semmi, de semmi nem nyerte meg a tetszésemet. Ügye nekem már a hatalom kabátja tudás talentum elég régóta megvan, hisz a gyors lovaglás is, de hatalom kabátját eddig mégsem viselhettem, mert megkövetelte a 40. tapasztalati szintet, amitől én remélem még nagyon messze állok 🙂 Viszont az esemény során Dragan rejtekhelyén megszerezhető Fekete Hadúr Köpönyege, csak a hatalom kabátja talentumát kéri, de nem köti 40-es TP szinthez.

Event cucc kombinálás

Azonban nem olyan egyszerű ám a Fekete Hadúr Köpönyegét előállítani. Sajnos nem minden arany a mi fénylik, s jól lehet a fejlesztők nagyon jó PR-t és imázst / kedvcsinálót építenek fel egy – egy eventhez, mint ahogy a mostanihoz, de azért a realitás az kegyetlenebb. Senki ne gondolja, hogy 50 győzelmi jelvényt összegyűjt, megöli Dragant és kész… Először is óriási mázli kell ahhoz, hogy egyáltalán a Fekete Hadúr Köpönyegének egy kis darabkáját dobja. S ha ez még össze is jön, akkor is legalább négy ugyanolyan rész kell belőle, amit majd szépen munkapadon lehet megmunkálni és úgy áll össze az áhított vágytárggyá.

Ha Dragan rejtekhelyén bent vagy mi a jó taktika a legyőzésére?

Azon a határozott véleményen vagyok, hogy ne pazarold el a nehezen megszerzett elátkozott gyöngyödet Dragan rejtekhelyéhez mindaddig amíg elég andermantot nem farmolsz össze a rendszeres újra éledésekre, illetve az olyan lehetőségek megvásárlására, andermanton keresztüli beszerzésére, amelyek hatékonyabbá teszik a sebzésed, még ha csak 30 percre is. Javaslom, hogy rengeteget farmolj olyan helyeken ahol jó aránnyal esnek a gyógy-elixírek,  és szedj össze belőlük legalább 30-at mert szerintem szükséged lesz rájuk. Dragan esetén a harc közben a taktikád mindig az legyen, hogy egy helyben sose maradj. Ne aggódj, Dragan nem tud lőni, ugyanakkor a közvetlen közelében direkt nehezítések lesznek, de ha figyelmes vagy, azokat kikerülheted. Ha az előző eseményt végig vitted, Eszenciák sivataga event, és maradt még neked rombolási eszenciád, akkor jó ötlet Dragannal szemben azt felhasználnod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..