DarkOrbit – urald a galaktikus birodalmat

Izgalmas lehet a játék mindazoknak akik például kedvelik a Star Wars filmet. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy bármilyen elem is a Csillagok Háborújából be lett volna építve ebbe a játékba, de maga az intergalaktikus helyszín és az a tény, hogy űrpilóták millió vívják meg a harcukat a galaktika uralmáért, már jogalapot ad némi párhuzamosításra a játékkal kapcsolatos élmények során.

Nem bírom már tovább, azonnal játszani szeretnék! 😉

bigpoint-DarkOrbit_3xl-1365056256No, de mi is lesz itt a feladat? Eme MMO játék segítségével mindenki kivitelezheti a saját 1000 éves sólymának álmát, mert a játék lehetőséget ad kialakítani a saját űrhajónkat, amivel aztán szabadon felfedezhetjük az univerzumot. Amikor a galaktikus birodalomért harcolunk a játékban nem arra kell asszociálni, hogy emberek egy csoportja leszakadt volna az egészséges társadalmi értékrendtől és a gonosz ösvényt járva önkényes, cinikus empirikus vágyakkal kiakarja rekeszteni a többi embert a csillagrendszerek minden előnyéből. A Csillagok Háborújában valóban ez volt a fő koncepció, de itt ebben a játékban a földönkívüliek támadásait kell elhárítani. Ebben a játékban minden ügyes, tettre kész és kreatív kapitányra szükség van, ezért jelentkezz Te is szolgálatra a harci bázison, hogy minél előbb támogathasd az emberek túlélését a földönkívüliekkel szemben, akik már — már veszélyeztetik az emberi faj fennmaradását. Vesd bele magad a harcba és jó kutaszként fedezd fel a galaxis legeldugottabb helyeit is.

darkorbit-screenshot-3

Az összes többfelhasználós játék támogatja a csapatmunkát, s erre ösztönöz is, hiszen együtt a feladatok, küldetések teljesítése sokkal egyszerűbb és kellemesebb az időtöltés is. Csatlakozhatsz különböző szövetségesekhez, más űrpilótákkal barátságokat alakíthatsz ki, de ha átfogóbb, komplexebb céljaid vannak, akkor létrehozhatsz akár egy saját klánt is, s az már csak Tőled függ, hogy vajon Neked lesz -e a galaxisban a legjobb flottád. A rendelkezésre álló három frakció közül válassz ki egyet és segítsd a frakciódat, hogy elérje céljait, és segíts nekik megmenteni az egyre szűkösebb erőforrás-készleteket. A játékban az előbb általam említett három frakciót úgy kell elképzelni, mintha három cégről lenne szó, amelyeknek megvan a maguk filozófiája arra vonatkozóan, hogyan is uralhatják a gigantikus galaktikus birodalmat.

A Mars Mining Organization frakció tulajdonságai, hogy mindig erővel, hatalommal és agresszióval tör a dicsőségre. Ezen jellemvonásaik alapján, elnevezhetjük őket, akár imperialistáknak is.

Az Earth Industries Corporation a pénz és a vagyon hatalmát helyezi értékrendjei során minél előbbre.

A Venus Resources Unlimited pedig híres a trükkjeiről és taktikáiról, s tagjai nem restek mindezeket bevetni az űrharcok során.

A játék során a frakció tulajdonképpen egy megbízó és Neked a frakciód javára kell meghoznod a döntéseidet, s ennek megfelelően győzedelmeskedned, vagy elbuknod. A fenti három közül, bármely frakcióhoz is csatlakozz a célod ugyanaz lesz, mégpedig, hogy Te határozhasd meg a csillagközi háború kimenetelét, s Te gyűjtsd be a legtöbb nyersanyagot. Egy háborúhoz pénz, pénz és pénz kell, s ezt a nyersanyagok útján realizálhatod.

dark-orbit-urhajok

Igaz a rendszer része vagy mint tagja a frakciónak, de a DarkOrbit nagy hangsúlyt helyez arra, hogy Te megvalósíthasd a játék során önmagadat, s ezért a lehetőség, hogy saját űrhajód is lehet. Többféle űrhajó közül választhatsz, s mindegyiknek megvan a maga előnye, esetleg hátránya.

A vadászgépféle űrhajókkal, az ellenséges hordákat a lehető leggyorsabban megsemmisítheted, a gyors és fordulékony űrhajókat pedig információszerzésre használhatod, amely szintén hasznos, hiszen az információ az hatalom! Az óriás high-tech űrhajók, pedig ugyan zömökebbek, lassabbak, de fedezheted velük bajtársaidat, s rendkívül nagy tűzerővel rendelkeznek.

A DarkOrbit egy menő, nagyon frekventált játék. Maga a játékfejlesztő a Bigpoint GmbH is úgy vélekedik, hogy a böngésző alapú számítógépes játékok piacán az egyik legnépesebb és legaktívabb játék, hiszen a közössége legalább 80 millió főt alkot! Rengeteg űrhajós játék létezik, még akár a böngésző alapú játékok berkein belül is, de ilyen játékos létszámot nem lehet látni sehol máshol. A játékosoknak annyira tetszik ez a játék, hogy már kultuszt csináltak belőle. A klán igazi megtestesülését adja vissza ez a játék. Számtalan más játékban, ahogyan ügye  a Drakensang nevű játékban is tapasztalhattuk, gyakorlatilag a klánok kudarcra vannak ítélve, mert minden játékosnak más és más elképzelésük / céljaik vannak. Na a DarkOrbit az a játék, amely a lehető legsikeresebben egységesíti ezeket a célokat és törekvéseket, s ettől a klán nagyon, de nagyon aktív tud lenni.

Valamennyire azért a DarkOrbit is hasonlít a Drakensang elvi működéséhez. A DSO világában a karakterünket kell fejleszteni, hogy minél erősebb legyen, de itt a DarkOrbitban tulajdonképpen a saját űrhajónk a karakterünk, amelyet fejlesztenünk kell annak érdekében, hogy minél erősebb és hatékonyabb legyen.

Az úgynevezett űrlabor a DarkOrbit egyik legfontosabb része, valószínű az időd jelentős részét is itt fogod majd tölteni. A játék szempontjából ez egy olyan központi hely, ahol a játék teljes felépítése átlátható, s ebben az űrlaborban kezelheted az összes modult, tehát olyan mint egy irányítóközpont.

Természetesen jelen cikkemben nem vállalkozhatom arra, hogy az egész játékot le elemezzem, vagy annak működését a Kedves Olvasónak feltárjam. Mivel tetszik nekem ez a játék, így elképzelhető, hogy egyszer majd olyan vehemensen bele fogok fogni a DarkOrbit játékba is, mint ahogyan azt a Drakensang-el is tettem, de az nyilván egy totál külön új blogot fog érdemelni. De nem szaladok az időben előre, mert még a DSO-ban is rengeteg feladatom van 😀 Viszont a DarkOrbit játékkal kapcsolatosan a legfontosabb alapinformációkat, különösen az űrlaborról itt szeretném közre adni.

darkorbit-urlabor

Az űrlabor felépítése:

  • alapmodul
  • szolármodul
  • raktármodul
  • három nyersanyaggyűjtő prometium, endurium és terbium ércek számára
  • két alapszintű finomító prometid és duranium előállítására
  • egy bonyolultabb finomító promerium előállítására
  • egy hipermodern finomító seprom előállítására
  • xenomodul
  • transzportmodul

A kezdő modulok: alapmodul, szolármodul, transzportmodul és raktármodul. Ezek már közvetlenül akkor rendelkezésedre fognak állni amikor beregisztrálsz a játékba. Érdemes odafigyelned ezeknek a fejlesztésére, mert ezek hatékonysága nélkül nem fogsz semmire sem menni.

Az alapmodul jelentése: az alapmodul a teljes kutatóbázis szíve, s ehhez az alapmodulhoz csatlakozik a teljes szerkezet. Egyik modulnak sem lehet nagyobb a szintje mint az űrlaboré, hiszen akkor kezelhetetlenségi problémák alakulnának ki.

A szolármodul lényege: valójában ez az energiaközpont. Az űrlabor összes modulja, ebből a szolármodulból fogja az energiát kapni. Ha nincs energia akkor az űrlaborban a nyersanyagok kitermelése azonnal leáll. Minél nagyobb a szintje ennek a szolármodulnak, annál több energiát képes termelni. De mint mondtam, vigyázat! A szolármodul szintje sem lehet sosem nagyobb mint az alapmodul szintje. Érdemes odafigyelni a szolármodul teljesítményére és az egyes modulokkal kapcsolatos elképzeléseid felülvizsgálatára. Ha építesz egy nagyon frankó modult, de a szolármodulod nem fogja tudni megfelelő mennyiségű energiával ellátni, akkor az egész egy fabatkát sem fog érni!

A transzportmodul lényege, nagyon röviden: arról gondoskodik, hogy a transzporterek a nyersanyagokat a raktárból az űrhajóba szállítsák.

A raktármodul célja: átmeneti tároló helyisége mindazon nyersanyagoknak, amelyeket későbbiekben további fejlesztésre és értékesebb nyersanyagok előállítására kívánsz felhasználni. A transzporter segítségével mindig hozzáférhetsz a raktáradhoz, akkor is ha az űrhajóddal épp másfelé barangolsz.

darkorbit_banner_300x250

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..