Bónuszkódokkal, utalványkódokkal kapcsolatos applikációk

Valamelyik nap az egyik klántársam hívta fel a figyelmem egy általa kedvelt applikációra, ahol hozzájutott a Drakensang Online rendszerében felhasználható utalványkódhoz. Ennek az alkalmazásnak a neve LootBoy és kényelmesen mobiltelefonra is feltölthető, például a Google Play Áruház segítségével.

Ezt a szolgáltatást azért is linkeltem ide most be, mert egyik tulajdonsága, hogy nem kell feltétlenül feltölteni a mobilra, ugyanis webböngészőn keresztül működőképes, csupán valamilyen szolgáltatásba be kell, hogy jelentkezve legyünk; Twitter, Gmail, Facebook, stb.  Aki meglátogatja a weboldalt, az észre fogja venni, hogy Google Chrome böngészővel nem megy, de Firefox és egyéb böngészőkkel simán megbirkózik.

Mielőtt a cikkemben tovább mennék, egy alapdolgot szeretnék már most rögtön leszögezni, és biztosítani kedves olvasói közösségemet akik érdeklődnek a DSO világa iránt, hogy a Bigpoint hivatalosan is több fórumán keresztül azt jelezte, információkat ugyan nem ad a LootBoy programmal kapcsolatosan, de azt támogatja, s bárki az ezen a platformon szerzett bármilyen Bigpoint játékkal kapcsolatos bónuszkódokat, bátran felhasználhatja! A magyar nyelvű fórumról ezzel kapcsolatosan egy screenshot-ot ide be is illesztenék.Mi a LootBoy lényege, mire is való?!

Ez egy olyan platform, amely tulajdonképpen a számítógépes játékokat gyártó cégek, egy hasznos marketing eszköze. Természetesen itt főként böngésző alapú játékokra kell gondolni. Amellett, hogy a legtöbb MMORPG ingyenesen is használható, sokszor írtam már róla, hogy alapvetően profitorientált cégek, hiszen okosan megszervezik a játék fizetős elemeit is, egyfajta kényelmi szolgáltatás égisze alatt. A szóban forgó LootBoy egy hozzáférést biztosít, amelyen keresztül megkaphatjuk az online játékokkal kapcsolatos reklámokat. Alapjáraton reklámokat senki sem szeret nézni, éppen ezért a program megalkotója a LootBoy GmbH egy megfelelő B2B azaz Business to Business közeget teremtett. Kellett tehát egy motiváció aminek segítségével az emberek elkezdik használni a szolgáltatást.

A LootBoy stratégiai lényege

Különböző játékokkal kapcsolatos utalványkódokat és bónuszkódokat hihetetlen olcsón, olyan filléres alapon igyekszik értékesíteni.

 

Ahogyan a képen is látható, a jobb szélső gomb ott alul a Deals”, azaz itt jelennek meg tulajdonképpen a játékgyártók kereskedelmi ajánlataik, ezek a Premium Lootpack-ek:

Tényleg filléres tételek. Most euróról átszámolva körülbelül olyan 300 – 400 HUF értéket jelenthetnek.

A stratégia viszont abban mutatkozik meg, hogy kitaláltak egy megoldást arra, amely ösztönzően hat a LootBoy terjesztésére és aktív használatára. Ez pedig nem más, mint a LootPack lehetőség bevezetése.

Az a felhasználó aki rendelkezik minimum 2000 coins-al (érmével, de hívhatod akár pontnak is teljesen mindegy) hozzáférhet teljesen ingyenesen egy bónuszkódcsomaghoz, amely rendszerint 3-5 játékhoz ad valamilyen bónuszkódot. Azért írom, hogy három vagy öt, mert minden esetben 5 darab kártyát kapunk érte cserébe, de sokszor három játék szerepel benne és a másik két kártyával pedig érméket nyerhetünk vissza.

Hogy is szerezheted meg ezeket az érméket?!

No igen, ez szerintem méltán a stratégiai központ fellegvára 🙂 A jobb feleső sarokban a zöld színű pluszjel után láthatod az érmeegyenleged! Ezt az egyenleged gyarapítani tudod a napi bejelentkezéseddel, ugyanis 24 óránként egyszer ha rákattintasz a bal felső sarokban levő Daily Coins” menüpontra, akkor 150 érme üti a markod. Közkedvelt érmeszerzési lehetőség még a Comics, amit szintén alul a gomboknál megtalálhatsz. Ennek lényege, hogy különböző képregények átlapozgatásával 350 érmét lehet begyűjteni. Minden héten pénteken jelenik meg egy újabb folytatása a képregénynek, így hetente egyszer 350 érmét be lehet szerezni. Még vannak lehetőségek, megosztás, barátok invitálása stb. de ezeket én nem kultiválom, ugyanis a baráti közösségemet nem szeretem zaklatni ilyen megkeresésekkel!

Megjegyezném még a gombok közül, ami szintén fontos az inventory” feliratút. Magyarul ez táskát jelent! Az a funkciója, hogy amikor a LootPack -el megkapod a játékkártyákat, akkor az összeset a Microsoft Windows által igen jól elhíresült húzd és ejtsd módszerrel ebbe a táskádba behelyezheted. A LootBoy – bár neveket lefordítani értelmetlen és nem is szoktak – legfrappánsabban lehetőségek után vadászó fiúcskát jelent 😛

Miért ajánlom inkább a DESKTOP változatot a mobil applikáció helyett?! 

Részben azért, mert így elkerülhető, hogy bármit is feltöltsünk a mobilunkra, illetve az applikációnak bármilyen engedélyt is adjunk. Másrészt viszont azért is, mert a mobil applikáció úgy vettem észre, hogy nem elég intelligens ahhoz, hogy felkínálja a lehetőséget, hogy kulturáltan kijelentkezzünk és esetleg másik E-mail címről jelentkezzünk be 🙂 Persze lehet ezt nem véletlen csinálták, de asztali számítógépen sokkal kényelmesebb például egy Gmail fiókból kijelentkezni majd ismét egy másikba bejelentkezni 😀 Ezzel csak azt óhajtom mondani, hogy sok játék iránt érdeklődő, úgy van ezzel a LootBoy szolgáltatással, hogy nagyon kevés érmét lehet vele 1 hét alatt összegyűjteni, s így amikor már nincs érméjük, értéktelen számukra az egész. Én ezt a problémát hidaltam át úgy, hogy annyi accountom van LootBoy-ra amennyit csak szeretnék 🙂

Egy bosszantó kellemetlenség, amire próbáltam valami orvoslatot kiötölni!

Aki elkezd foglalkozni ezzel a LootBoy -al, az nem véletlen teszi. Teljesen természetes, hogy azért teszi, mert valamilyen érdeke, vagy vélelmezett érdeke fűződik hozzá. Az esetek 99%-ban a felhasználók azért kezdik el a LootBoy használatát, mert van egy kedvenc online játékuk, s reménykednek benne, hogy teljesen INGYEN majd itt kihalászhatnak maguknak egy jó bónuszkódot, utalványkódot. Nos jó nyomon járnak, mert valóban ez a motiváció, viszont aki benne van a LootBoy gyakorlatában az pontosan tudja, hogy a saját kedvenc játékával kapcsolatosan nagyon de nagyon ritkán kap a 2000 érmébe kerülő LootPack-en belül bármit is. Emiatt jött az én ötletem, ami nem tudom hova is fogja az idő előrehaladtával kifejlődni magát. Létrehoztam a Facebook rendszerében egy csoportot, amely https://www.fb.com/groups/lootboy címen elérhető. Ennek a lényege abban lenne, hogy a játékosokat párosítsa egymással a keresletkínálat illetve kínálatkereslet viszonylatában. Például ha Neked van a DarkOrbit játékhoz egy bónuszkódod, amihez LootPack útján jutottál hozzá, s még érvényes, de Téged nem érdekel, mert mondjuk Téged inkább a Drakensang Online vagy bármilyen egyéb más játék érdekelne, akkor esetlegesen eltudjátok csereberélni a bónuszkódokat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..