Bónuszkódok avagy utalványkódok

Kifejezetten a kezdőjátékosok számára állítottam össze, ezt a Drakensang Online világával kapcsolatos információs oldalt, amely a bónuszkód, vagy másik nevén utalványkód fogalmát, felhasználhatóságát ismerteti.

Köztudott, hogy a legtöbb böngészős játék, képviseljenek bármilyen kategóriát is, például MMORPG — többfelhasználós online szerepjáték — amellett, hogy teljesen ingyenesen is játszhatók, mégis a játékfejlesztő koncepciójából bevétel orientált, azaz kereskedelmi céllal jöttek létre. Nem is csoda, ha pont emiatt az online játékok fejlesztésével foglalkozó cégek, mint amilyen a Bigpoint GmbH is, óriási figyelmet fordít a különböző marketing alapú lehetőségek kiaknázására. Ezen játékok körében tehát a bónuszkód, utalványkód egy közkedvelt metodika. A lényeg, hogy az ilyen kódok tulajdonosai, hozzáférhetnek olyan ajándékokhoz, amelyek alapvetően fizetős szolgáltatáshoz lennének kapcsolva. Az esetek többségében természetesen a szóban forgó bónuszkódok értékesítés útján látnak napvilágot, s az lesz a tulajdonosa aki megvásárolta, vagy akinek a vásárló például odaajándékozta.

Ugyanakkor a cégek, így a Drakensang Online fejlesztője is felismerte a bónuszkódok, utalványkódok egyéb pozitív jellegű lehetőségeit, amelyek alkalmasak kritikus tömegek megmozgatására, figyelem felkeltésére! Pontosan ezért, néha napján megszokott hirdetni a különböző médiacsatornáin keresztül (weboldal, Facebook, Twitter, Instagram) teljesen ingyenesen hozzáférhető bónuszkódokat is. Ezzel a cég koncepciója tehát az, hogy a játékosok rendszeresen kövessék figyelemmel ezeket a médiacsatornákat, ezzel a cselekedettel természetesen növelvén ezen médiafelületek forgalmát, amely visszahat a márka (a Drakensang Online esetében, Bigpoint) – mint képzetáramlások, asszociációs rendszerek összességére – értékének növelésére. Szokták mondani, nem minden védjegy márka, de minden márka védjegy 🙂 Az üzleti életben ezzel arra utalnak, hogy vannak sikeres elképzelések, és vannak bizony sikertelenek is. Egy jól felépített cég kreativitásának kibontakozása, tehát függ attól a képességtől is, hogy ezeket a bizonyos, főleg online marketing lehetőségeket, miképpen tudja kihasználni.

Érdekel, hol tudod beváltani a bónuszkódokat?

A játék során ezt a dialógus ablakot úgy érheted el, ha a bal felső sarokban rákattintasz a bevásárlókocsi ikonra, s azon belül az utalványok menüpontra.

Milyen ajándékok szoktak lenni?!

Az eddigi tapasztalat a Drakensang Online esetén az, hogy főként 3 napos prémium, vagy 3 napos királyi prémiumtagsággal kedveskednek. De természetesen előfordul nagyon gyakran, hogy más a játékban amúgy kifarmolható dolgokkal kedveskednek. A lényeg, hogy érdemes mindig áttanulmányozni a kínálatot!

Milyen forrásokból lehet még bónuszkódokhoz jutni?

Úgy vélem, hogy ez a kérdés esszenciális, nagyon is, és nem árt rendet tenni a fejekben.   Nagyon sok csaló program van és ígéretek, amelyeknek azért nem szabad bedőlni. Vannak olyan, már — már maffiahálózatként működő szolgáltatást ajánlók is, amelyek például több ezer aranyat, vagy andermantot ígérnek. Az ilyeneknek nem szabad bedőlni, erről írtam egyszer cikket, amely az Andermant hack és a realitás címet viseli, s nagyon érdemes minden, főleg kezdőjátékosnak elolvasnia.

Léteznek azonban megbízható és hiteles lehetőségek is, amelyek hivatalosan vagy a Bigpoint GmbH szervezésében láttak napvilágot, vagy például olyan applikációk, amelyek mobiltelefonokon elérhetőek, mondjuk a Google Play Áruházból, s a Drakensang Online tekintetében fontos, hogy a Bigpoint is támogassa, jóváhagyja a lehetőség használatát. Ezek az applikációk főként a böngésző alapú játékok úgynevezett megjelenési platformjai, amelyek természetesen arra jók, hogy a cégek a saját maguk által fejlesztett játékokat propagálják, esetlegesen értékesítsenek egy – egy bónuszkódot. Ezeknél az applikációknál azért nem árt tudni, hogy harcolnak a saját népszerűségükért is, tehát azért, hogy egy felhasználó egyáltalán az mobiljára feltöltsön egy ilyen alkalmazást, meg kell teremteniük a B2B azaz Business to Business alapot. Ez az üzleti életben egy olyan állapot, amely jó az applikáció megírójának, de jó a felhasználójának is. Ezek az alkalmazások sok esetben tehát, valamilyen szabályrendszer alapján, különböző pontgyűjtéseket ajánlanak fel, amelyek aztán végső soron az applikáció platformján meghirdetett játékok bónuszkódjainak ingyenes beváltásához vezetnek. Sokan intenzíven használják ezeket az alkalmazásokat, s az üzleti életben meg pontosan ez a lényeg 🙂 Ilyen applikációra nagyon jó példa a LootBoy.